Maag & darm Maag & darm

Het maag-darmkanaal als centrum van de gezondheid en het immuunsysteem

Het maag-darmkanaal wordt beschouwd als het centrum van de gezondheid, omdat hier de voedingsstoffen uit het voedsel worden afgebroken en aan het lichaam worden geleverd. Bovendien is het spijsverteringsstelsel niet alleen in constante uitwisseling met de hersenen, maar ook de thuisbasis van meer dan 70 procent van de immuuncellen van het lichaam. De maag en de darmen vormen dus het centrum van het immuunsysteem en het evenwicht van de darmflora, die uit talloze micro-organismen bestaat, is een doorslaggevende factor voor het eigen fysieke welzijn.

Door het enorme belang voor de gezondheid wordt het maag-darmkanaal het middelpunt van actieve gezondheidszorg, omdat stress, maar ook een onevenwichtige voeding, het gevoelige evenwicht kan verstoren. Speciale aandacht wordt hier besteed aan een adequate inname van voedingsvezels. Studies hebben aangetoond dat een hoge inname van vezels het risico op voedingsgerelateerde ziekten zoals obesitas en coronaire hartziekten kan verminderen.

BioProphyl® ondersteunt maag en darm als centra van gezondheid en immuunsysteem met hoogwaardige voedingssupplementen op basis van kruiden. Neem even de tijd om het vezelrijke product te vinden dat het beste aansluit bij uw behoeften.

Plantaardige vezels -geen onnodige ballast

Voedingsvezels zijn eigenlijk onverteerbare plantaardige vezels die vooral voorkomen in plantaardige voedingsmiddelen zoals granen, fruit en groenten. Ze kunnen echter gedeeltelijk worden gemetaboliseerd door micro-organismen in de darm. Hoewel uitgebreide studies de gezondheidsbevorderende eigenschappen van voedingsvezels aantonen, bereikt een groot deel van de bevolking niet de dagelijks aanbevolen richtwaarde van ten minste 30 gram voedingsvezels per dag.

Behoort u ook tot deze groep en vindt u het moeilijk om elke dag voldoende vezels te consumeren in het kader van een evenwichtige voeding? Met behulp van onze "Ballaststoff Vital Komplex" kunt u gemakkelijk meer dan 50 procent van de dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels die door de Duitse Vereniging voor Voeding worden aanbevolen, afdekken. We hebben ook waardevolle vitaminen aan de formule toegevoegd, waaronder het gehele vitamine B-complex, evenals mineralen en sporenelementen en hoogwaardige plantenextracten om uw vitaliteit en immuunsysteem te ondersteunen.

Onze vlozaadschillen Plantago ovata, bestaande uit zuiver gemalen psylliumschillenpoeder, zijn geschikt om de voedingsvezel Vital Complex optimaal aan te vullen. De schelpen van het psyllium binden water in het spijsverteringsstelsel en kunnen tot 50 keer zo groot worden.

Voedingsvezels kunnen de gewichtsvermindering ondersteunen

Voedingsvezels blijven relatief lang in het maag-darmkanaal en leiden tot een langer verzadigingsgevoel. Glucomannaan, een voedingsvezel uit de konjakwortel, heeft een bijzonder hoog zwellingsvermogen en kan aantoonbaar het gewichtsverlies in een caloriearm dieet ondersteunen. Als onderdeel van ons ProSilhouette® programma is het de ideale begeleider op weg naar het gewenste gewicht. Daarnaast is glucomannaan ook geschikt voor het handhaven van een normaal cholesterolgehalte in het bloed.

Met een bewuste levensstijl kunt u bijdragen aan het behoud van uw gezondheid, en de maag en darmen zijn van groot belang als het centrum van het immuunsysteem. Om uw dagelijkse voeding in uw dagelijkse leven te ondersteunen, produceren wij bij BioProphyl® voedingssupplementen zonder kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen. Wij bieden u hoogwaardige bronnen van vitale stoffen aan om u te verzekeren van een individuele dagelijkse aanvoer volgens uw behoeften met belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen en sporenelementen, of zelfs met voedingsvezels.

Heb je vragen? We zullen u graag helpen. Bel ons gewoon op 02656 / 952 380 of stuur ons een e-mail op [email protected].