Zuur-base balans Zuur-base balans

Zuurstofbalans: Wat is dat eigenlijk?

De zuur-base balans is een controlecircuit dat de pH-waarde van het bloed in een relatief constant bereik houdt. Bij de mens ligt dit bereik tussen 7,35 en 7,45. Daalt de pH onder dit referentiebereik, dan spreken we van verzuring (oververzuring), terwijl we bij overschrijding spreken van alkalose. Schommelingen zorgen ervoor dat het transport van voedingsstoffen en zuurstof wordt verstoord en beïnvloeden onder andere de activiteit van enzymen en hormonen en het functioneren van de spieren en het zenuwstelsel. Er zijn dus verschillende buffersystemen in het bloed die ervoor zorgen dat het zuur-base-evenwicht constant wordt gehouden. Tegelijkertijd worden bij de afbraak van zwavel- en fosforhoudende verbindingen zuren gevormd, die via de nieren moeten worden uitgescheiden. Deze zijn te vinden in alle eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis en kaas.

Het zuur-base-evenwicht en de evenwichtige voeding

Het dieet speelt dus een belangrijke rol in het behoud van een evenwichtig zuur-base-evenwicht. Zo zou het aandeel van base-containing voedsel moeten overheersen, waarbij de optimale verhouding 80 procent base-rijk en 20 procent zuurvormend voedsel is. Voorbeelden van gezonde basisleveranciers zijn groenten en fruit, melk en ook koolhydraten uit volkorenvoeding. Aan de andere kant eten we dagelijks voornamelijk vlees, worst, kaas, snoep en diverse dranken zoals koffie of alcohol uit de rangen van zuurvormende voedingsmiddelen.

In dit toepassingsgebied vindt u alkalische voedingssupplementen die u kunnen helpen om meer alkalische voedingsstoffen op te nemen. Sango Koraal bevat bijvoorbeeld de basismineralen calcium en magnesium in een natuurlijke verbinding. Neem de tijd om onze producten te bekijken en te beslissen welke het beste voldoet aan uw individuele eisen. Natuurlijk, als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze bekwame experts, wij helpen u graag verder.

Voedingssupplementen op basis van natuurlijke ingrediënten

In onze shop bieden wij u, naast de producten uit het zuur-base balance assortiment, vele andere producten in verschillende toepassingsgebieden, zoals ons ProSilhouette®-programma, waarmee u de gewichtsvermindering op een zachte manier kunt ondersteunen. Dankzij de duidelijke menustructuur vindt u snel de producten die u nodig heeft. Onze voedingssupplementen scoren allemaal punten met natuurlijke ingrediënten en een productie zonder kunstmatige toevoegingen. Want onze aanspraak op kwaliteit is "de natuur als model" - en dat doen we al sinds 1991! We vertrouwen ook op het competente advies en de steun van onze voedingsdeskundigen, die u graag met raad en daad bijstaan.