Antioxidanten Antioxidanten

Antioxidanten tegen vrije radicalen in de online shop van BioProphyl®

De moderne mens staat voor compleet nieuwe uitdagingen in vergelijking tot zijn voorouders. Naast de eisen van een evenwichtige voeding wordt hij geconfronteerd met de gevolgen van milieuvervuiling en ervaart hij extra stress en medicatie. Zuurstofrijke verbindingen, de zogenaamde vrije radicalen, zijn een natuurlijk product van onze stofwisseling. Ze worden vooral geproduceerd tijdens de energieproductie in de cellen en de reacties van het immuunsysteem. In bepaalde situaties, zoals langdurige stress, ontstekingen en chronische ziekten, is er een verhoogde productie van deze verbindingen.

Vitamine C en E of de sporenelementen zink en selenium - effectieve antioxidanten

Daarnaast wordt het aantal vrije radicalen ook beïnvloed door onze omgeving: roken, alcohol, medicatie, luchtvervuiling en een onevenwichtige voeding bevorderen de vorming van radicalen. In een evenwichtige verhouding heeft het organisme deze verbindingen nodig voor het behoud van het immuunsysteem, omdat ze ziekteverwekkers afstoten en onschadelijk maken. Als ze daarentegen in overmaat aanwezig zijn, kan het organisme de vloed van vrije radicalen niet meer absorberen en worden de lichaamscellen negatief beïnvloed. Om vrije radicalen uit te schakelen heeft het lichaam antioxidanten nodig: deze onderscheppen de radicalen en beschermen de cellen tegen hun aanvallen. Naast de vitaminen C en E behoren de sporenelementen zink en selenium tot de klassieke radicale aaseters. Een evenwichtige voeding met deze vitale stoffen helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. De ORAC-methode is ontwikkeld om de antioxidatieve eigenschappen van plantenextracten, voedingsmiddelen of andere biologische stoffen te bepalen: Het meet de bescherming die de antioxidanten bieden tegen vrije radicalen en wordt gebruikt in de studie van oxidatieve stress.

Onze voedingssupplementen beschermen uw cellen met een breed scala aan antioxidanten

De voedingssupplementen van BioProphyl® bieden een breed scala aan antioxidanten zoals OPC (Oligomers ProCyanidine of ProanthoCyanidine), die behoren tot de groep van de flavanolen, of natuurlijke vitamine C uit de acerolakers. Zowel OPC als vitamine C moeten met voedsel worden ingenomen, omdat ze niet door het menselijk lichaam zelf kunnen worden geproduceerd. De kwaliteit van het voedingssupplement is van bijzonder belang: de kwaliteit van natuurlijke of biofermentatief geproduceerde producten is meestal veel hoger dan die van synthetisch geproduceerde goederen - en natuurlijk moet je ook letten op de prijs-prestatieverhouding, want niet elk goedkoop product voldoet aan zijn anti-oxidant doel. Heeft ons inzicht in het BioProphyl® assortiment uw interesse gewekt? Klik dan door ons winkelaanbod van hoogwaardige voedingssupplementen - we kijken uit naar uw vragen!