Astaxanthine
 • 4 mg natuurlijk astaxanthine van Haematococcus pluvialis
 • maximale biobeschikbaarheid door extractie onder uitsluiting van zuurstof en snelle verwerking
 • aangevuld met natuurlijke vitamine E om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress
 • 60 vegetarische capsules
 • vooral populair in het zonnige seizoen
Evaluatie: Astaxanthine evalueren.
Artikelnummer: 8756
Inhoud: 45 g
Prijs:
€ 25,07 (Basisprijs: € 55,71 / 100 g)
 • Koop 2 voor € 24,02 per stuk.
  U bespaart 4%
  (Basisprijs: € 51,00 / 100 g)
 • Koop 4 voor € 22,98 per stuk.
  U bespaart 8%
  (Basisprijs: € 48,78 / 100 g)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op gecertificeerde ingrediënten en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

Astaxanthine van Haematococcus pluvialis

Vul met zonneschijn

Wie houdt er niet van om na het opstaan de gordijnen aan de kant te schuiven en de ochtendzon in het gezicht te laten schijnen? Met het warme, troostende gevoel op uw huid kan de dag veel gemakkelijker beginnen en met nieuwe energie en een goed humeur.

De zon verheft niet alleen ons humeur en bevordert ons algemeen welzijn, maar doet ook iets goeds voor onze gezondheid. Het contact van UVB-stralen met onze huid stimuleert de aanmaak van vitamine D, wat onder andere erg belangrijk is voor onze bottengezondheid en spierkracht.

Regelmatig zonnen - en dat betekent niet dat u een zonnestudio moet bezoeken - is daarom essentieel voor onze voorraad aan vitamine D. Als we echter te lang of te intensief aan UV-licht worden blootgesteld, kan dit een nadelig effect hebben op onze ogen en huid.

Vooral in het voorjaar en de zomer brengen we vaak meerdere uren per dag in de zon door. Vaak zijn de natuurlijke afweermechanismen van onze huid dan niet meer voldoende en moeten we nog voorzichtiger zijn om ons niet te laten verbranden.
Overigens profiteren we ook in de schaduw van de weldadige en rustgevende werking van de zon. Door de zonnestralen te reflecteren op objecten in onze omgeving, bereiken ze ook onze huid, geven ze warmte en activeren ze de vitamine D-synthese.

Maar niet alleen voor ons mensen, maar ook in het plantenrijk is de zon een object van verlangen en gevaar tegelijk. Voor de meeste plantensoorten op het land en op zee is zonlicht essentieel om te overleven, want zonder zonlicht kunnen planten geen fotosynthese uitvoeren en kunnen ze zichzelf dus niet voldoende voorzien van voedingsstoffen en secundaire plantaardige stoffen. Te veel zonlicht brengt echter het risico met zich mee dat de planten verbranden. Sommige soorten, zoals de microalg Haematococcus pluvialis, hebben speciale beschermingsstrategieën ontwikkeld.

Klein maar fijn!

"Haematococcus pluvialis" is een kleine alg die zo klein is dat je hem niet met het blote oog kunt zien. Hij behoort tot de groene algen en voelt zich prettig in zoet water. Hij heeft zijn naam te danken aan zijn karakteristieke kleurstelling, die interessant genoeg niet groen is, zoals je zou verwachten van groene algen, maar rood. Hij wordt ook wel "bloedregenalg" genoemd omdat hij zijn bewoonde water een spectaculaire bloedrode kleur geeft zodra hij aan te veel zonlicht wordt blootgesteld.


De natuurlijke kleurstof astaxanthine is verantwoordelijk voor dit fenomeen. Dit wordt gevormd door de algen als bescherming tegen overmatige UV-straling. Astaxanthine behoort tot de secundaire plantaardige stoffen uit de groep van de carotenoïden, waaronder bijvoorbeeld ook bètacaroteen uit wortelen of luteïne uit tomaten. Hun dagelijkse inname wordt nu aanbevolen door beroepsverenigingen, zoals de Duitse Vereniging voor Voeding (DGE), op basis van talrijke onderzoeksresultaten.1 Overigens zit bèta-caroteen ook in ons Shield en in ons Augenvital Complex, samen met vele andere vitale stoffen.

Astaxanthine komt niet alleen voor in het plantenrijk, maar ook in het dierenrijk, omdat het via het voer in de voedselketen terechtkomt. Astaxanthine geeft zalm, krabben, garnalen en ook flamingo's hun roze kleur door in te bedden in hun celmembranen. Wist u dat onze krillolie zo ook zijn rode kleur krijgt? Groene algen zijn de belangrijkste voedselbron van de kleine krabben die Euphausia superba worden genoemd, waaruit onze krillolie wordt gewonnen.

Hebben secundaire plantencomponenten alleen voordeel voor de planten?

Het is al enige tijd wetenschappelijk bewezen: ...dat de secundaire stofwisseling niet alleen veel voordelen heeft voor de plant... Ze hebben ook een positief effect op ons eigen welzijn door de effecten van essentiële micronutriënten die we in ons voedsel opnemen aan te vullen. Daarom worden ze ook wel bio-actieve stoffen genoemd. Hun bijzondere eigenschappen zijn door tal van beroepsverenigingen erkend en daarom worden ze in hun voedingsadviezen in aanmerking genomen.

Hoewel secundaire plantaardige stoffen niet essentieel, d.w.z. vitaal, zijn voor ons mensen, kunnen we er toch van profiteren. Afhankelijk van hun structuur en functie kunnen ze worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Hoeveel secundaire plantaardige stoffen er in de natuur voorkomen is nog niet volledig ontdekt. Tot op heden zijn er ongeveer 100.000 verschillende verbindingen bekend, waarvan er naar schatting 5.000 tot 10.000 in ons voedsel worden aangetroffen. Afhankelijk van ons dieet nemen we elke dag ongeveer 1 tot 1,5 gram secundaire plantaardige stoffen mee in onze voeding.

U moet de term "secundair" niet verkeerd begrijpen in de zin dat de plantaardige stoffen slechts van secundair belang zijn. Het is eerder het gevolg van het feit dat deze stoffen worden geproduceerd in de zogenaamde secundaire stofwisseling van de plant, die - in tegenstelling tot de primaire stofwisseling - niet absoluut noodzakelijk is voor het voortbestaan van de plant. Ze geven plantaardige voedingsmiddelen hun kleur en aroma, dienen om ongedierte en ziekten af te weren en hun groei te reguleren.

Astaxanthine behoort, zoals hierboven uitgelegd, ook tot de carotenoïden en dus ook tot de secundaire plantaardige stoffen. De microalgen geven het actieve ingrediënt vrij in stresssituaties, zoals langdurige droogte, extreme kou en voedseltekorten. Om zijn overleving te garanderen, beperkt het zijn metabolische activiteit tot een minimum. Zodra de milieuomstandigheden zijn verbeterd, ontwaakt de kleine groene alg uit zijn slaap en hervat zijn metabolisme zijn gebruikelijke activiteiten. Astaxanthine geeft hem dus een enorme weerstand tegen extreme milieu-invloeden.

Dit beschermingsmechanisme is uniek en ook een beetje benijdenswaardig, omdat we regelmatig uit eerste hand ervaren dat een dag zelden volledig vrij is van stress, hectiek of angst. Waarom bent u zich niet bewust van een concrete situatie die u regelmatig belast? Misschien alleen het bellen van de wekker of het krijgen van onaangename telefoontjes op het werk?
Maar zelfs als we onaangename stress niet volledig kunnen vermijden, kunnen we de effecten ervan in ieder geval een beetje inperken. De gezondheid, het welzijn en de veerkracht van ons lichaam zijn het meest gebaat bij een evenwichtige en voedzame voeding. U kunt deze aanvullen met hoogwaardige voedingssupplementen om uw dagelijkse voedingsstoffenvoorziening doelgericht te optimaliseren.
Onze tip: U kunt ook meer over stress te weten komen op de website van ons nieuwe product Innerlijke Rust.

Interessant om te weten:
De huidige onderzoeksresultaten hebben aangetoond dat niet alleen planten carotenoïden synthetiseren. Een groep Franse onderzoekers was ook in staat om carotenoïden in erwtenbladluizen (Acyrthosiphon pisum) te detecteren. Dit is in eerste instantie niet ongebruikelijk, aangezien insecten ook carotenoïden via hun plantenvoeding binnenkrijgen. Dankzij het genetische profiel zijn erwtenbladluizen echter in staat om zelf carotenoïden aan te maken. Het voert dus een soort "dierlijke fotosynthese" uit waarbij het met behulp van carotenoïden lichtenergie kan omzetten in chemisch gebonden energie. Elektronen die door de lichtreactie worden opgewekt, worden overgebracht naar organische verbindingen en in de mitochondriën gebracht voor de productie van energie.

Biologen vermoeden dat erwtenluizen de genen voor de productie van carotenoïden uit voedsel tijdens de evolutie in hun eigen genoom hebben opgenomen, waardoor ze dit speciale vermogen hebben. Ook konden ze laten zien dat de kleur van de bladluizen afhankelijk is van verschillende omgevingsinvloeden en dus van hun carotenoïdengehalte. Het is op dit moment echter nog onduidelijk welke biologische voordelen dit biedt ten opzichte van andere luizen en insectensoorten. Verder onderzoek moet hierover duidelijkheid verschaffen.2

Wat maakt onze grondstof zo bijzonder

Onze astaxanthine is afkomstig van de microalgen "Haematococcus pluvialis". Ze worden professioneel gekweekt in gespecialiseerde algenkwekerijen, die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de algen, en vervolgens verwerkt met zachte en voedzame methoden. De algen groeien in een inheemse omgeving onder ideale omstandigheden. Het hele jaar door zonlicht en vers bronwater bevorderen hun optimale groei en zorgen voor bijzonder hoge concentraties van de waardevolle vitale stof astaxanthine bij de oogst.

Astaxanthine is zeer gevoelig voor oxidatie door licht en zuurstof. Om deze reden wordt het gewonnen met behulp van een gepatenteerd en zacht proces, superkritische CO2 of vloeistof extractie, bij lage temperaturen en met volledige uitsluiting van zuurstof. Op deze manier is het mogelijk om de gevoelige kleurstof op een zachte manier te verrijken. Onmiddellijk daarna lossen we het aldus verkregen poeder op in olijfolie van eerste persing om voortijdige oxidatieprocessen te voorkomen en een maximale biologische beschikbaarheid te bereiken.

Kwaliteitskenmerken

Elke capsule "Astaxanthine" bevat 4 mg natuurlijk astaxanthine als een extract van de groene algen "Haematococcus pluvialis" opgelost in olijfolie van eerste persing.
Waarom is het "slechts" 4 mg astaxanthine? Het gebruik van astaxanthine in voedingssupplementen is strikt gereguleerd in de Novel Food Regulation, dus we moeten deze richtlijnen volgen met betrekking tot de dosering. Een dosis van 4 mg astaxanthine per dag is ook onderzocht in tal van wetenschappelijke studies en is effectief gebleken.

Vitamine E vult het actieve bestanddeel optimaal aan en helpt, als antioxidant, onze cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Elke capsule bevat 10 mg vitamine E, die al meer dan 80% van uw dagelijkse behoefte aan vitamine E dekt.

Onze Astaxanthine is door het gebruik van olijfolie tot 100 procent plantaardig en is daarom ook geschikt voor vegetariërs en Veganer.

Onze tip: Astaxanthine is vooral populair bij onze klanten in de zonnige seizoenen. Daarnaast kunt u het natuurlijk het hele jaar door gebruiken en zo uw dagelijkse voeding verbeteren.

 

Verwante literatuur:

 • 1 Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE) (2014): Sekundäre Pflanzenstoffe und ihre Wirkung auf die Gesundheit - Eine Aktualisierung anhand des Ernährungsberichts 2012. DGEinfo (12/2014) S178-186.
 • 2 Valmalette JC et al. (2012): Light-induced electron transfer and ATP synthesis in a carotene synthesizing insect. Scientific Reports 2 : 579.
 • Bundesamt für Strahlenschutz (BfS) (2018): Konsentierte Empfehlung zu UV-Strahlung und Vitamin D. http://www.bfs.de/DE/themen/opt/uv/wirkung/akut/empfehlung.html. Zugriff: 21.08.2019.
 • Di Sanzo G et al. (2018): Supercritical Carbon Dioxide Extraction of Astaxanthin, Lutein, and Fatty Acids from Haematococcus pluvialis Microalgae. Mar Drugs. 2018 Sep; 16(9): 334.
 • Shah MR, Liang Y, Cheng JJ, Daroch M (2016): Astaxanthin-Producing Green Microalga Haematococcus pluvialis: From Single Cell to High Value Commercial Products. Front Plant Sci. 2016; 7: 531.
Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Astaxanthine 4 mg
ingrediënten Olijfolie, plantaardige capsule (hydroxypropylzetmeel, bevochtigingsglycerine, water) 10% Haematococcus pluvialis-extract (equivalent aan 4 mg natuurlijk astaxanthine), emulgator sojalecithine (vrij van GGO's), 1,5% natuurlijke vitamine E (d-alfa-tocoferol)
Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken Sojalecithine
Netto vulhoeveelheid 60 plantaardige capsules = 45 g
Aanbevolen dagelijkse inname 1 capsule met wat vloeistof.
Voedingsstoffen per capsule  Astaxanthine 4 mg, vitamine E 10 mg (83% NRV*).
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz

*NRV = Referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011.

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.