Gerstegras BIO
  • 250 g gerstegraspoeder uit gecontroleerde biologische teelt, gecertificeerd volgens EC-Eco-VO, DE-ÖKO-013
  • voorzichtig geproduceerd uit jonge gerstegrasplanten
  • Teelt in Duitsland
  • vrij van additieven en hulpstoffen
  • bekend als Superfood
Artikelnummer: 8311
Inhoud: 250 g
Prijs:
€ 19,76 (€ 79,04 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op puur natuurlijke, gecertificeerde ingrediënten uit gecontroleerde biologische teelt en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Gerstegras BIO Jong gerstegras uit gecontroleerde biologische teelt

Gerst (Hordeum vulgare) behoort tot de familie van het zoete gras en is een van de eerste granen die door de mens wordt verbouwd. Het werd al zo'n 10.000 jaar geleden door de oude Grieken, Romeinen en Chinezen gekweekt en werd daarom vaak "Urkorn" genoemd.

Als u de gerstkorrels in de aarde plant, groeit er een lange groene stengel uit - gerstegras. Ook wel bekend als "superfood", wordt gerstegras vaak aangeduid als het meest voedzame voedsel van allemaal. Vroegtijdig oogsten en een zachte verwerking zijn de voorwaarden voor een kwalitatief hoogwaardig product.

Kwaliteitskenmerken

BIO Gerstegras bevat zuiver gerstegraspoeder uit gecontroleerde biologische teelt in Duitsland. De jonge gerstegrasplanten worden geoogst op een hoogte van ongeveer 10-15 cm, zachtjes gedroogd bij kamertemperatuur en vervolgens vermalen tot poeder. Het resultaat is een hoogwaardig eindproduct met een vrijwel ongewijzigde, natuurlijke samenstelling. BIO Gerstegras is vrij van enige drager, kleur- of smaakstof en is 100% veganistisch.

In tegenstelling tot de gangbare opvatting dat alleen de gerstkorrel gluten bevat, kunnen gluten al aanwezig zijn in gerstegras. Als u een glutenintolerantie heeft, moet u daarom vragen om een analyse voordat u tot aankoop overgaat. BIO Barley Grass van BioProphyl is aantoonbaar glutenvrij en is daarom ook geschikt als onderdeel van een glutenvrij dieet.

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Gerstegras BIO
ingrediënten 100 % gerstegraspoeder uit gecontroleerde biologische landbouw.
Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 250 g
Aanbevolen dagelijkse inname Neem twee volle theelepels (6 g) met een beetje vloeistof voor of bij de maaltijd.
Voedingswaarden per 100 g
(per portie van 6g)
Energie 1141 kJ / 274 kcal (68,46 kJ / 16,44 kcal); vet 4,89 g (0,29 g), waarvan verzadigde vetzuren 0,98 g (0,05 g); koolhydraten 17,9 g (1,07 g), waarvan suiker 2,93 g (0,17 g); voedingsvezels 35,9 g (2,15 g); eiwit 21,7 g (1,30 g); zout 0,33 g ( 0,01 g).
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.