Kokosolie BIO
  • BIO Kokosolie in rauwe plantaardige kwaliteit uit de Zuidzee
  • natuurlijk - niet geraffineerd, gehard, ontgeurd of gebleekt
  • handgeperst uit vers vruchtvlees
  • van fair trade - 50 cent per glas gaat direct terug naar de boeren
  • 650 ml
Artikelnummer: 9601
Inhoud: 650 ml
Prijs:
€ 16,79 (€ 25,83 / 1 l)

Niet in voorraad

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op puur natuurlijke, gecertificeerde ingrediënten uit gecontroleerde biologische teelt en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Kokosolie BIO BIO Kokosnootolie van de Solomonseilanden

Kokosolie is de plantaardige olie die wordt gewonnen uit het vruchtvlees van vers geoogste kokosnoten, die vloeibaar wordt bij een kamertemperatuur van ongeveer 20°C en wordt gebruikt als een allround talent in de keuken. Door het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren is kokosolie bijzonder goed bestand tegen hoge temperaturen en, met een rookpunt van ongeveer 200°C, ideaal om te koken, te bakken en te frituren.

In tegenstelling tot de kokosolie, die met behulp van chemische oplosmiddelen uit het vruchtvlees wordt geëxtraheerd en gedeeltelijk gehard, wordt de kokosolie voorzichtig uit het vruchtvlees geperst en niet verder verwerkt. Hierdoor bevat het alle waardevolle ingrediënten van kokosnoten en heeft het een fijne kokosnootsmaak die bijzonder goed past bij Aziatische gerechten.

Kwaliteitskenmerken

Maagdelijke kokosolie van gecontroleerde biologische teelt

Onze BIO-kokosnootolie wordt verkregen uit zongerijpte kokosnoten die afkomstig zijn uit de natuurlijke en ongerepte omgeving van de Salomonseilanden. De in het wild groeiende kokospalmen worden niet behandeld met pesticiden of chemische meststoffen, waardoor ze volledig natuurlijke kokosnoten leveren. Deze worden door de kleine boeren van de Salomonseilanden dag in dag uit vers met de hand geoogst op de traditionele manier.
In de kleine productiefaciliteit wordt het vruchtvlees van de kokosnoten vervolgens met de hand uit de schelp gehaald en op een lauwwarm roestvrijstalen oppervlak geplaatst om het water voorzichtig te verwijderen en meerdere keren te draaien. Op deze manier ontsnapt een groot deel van het water in de olie, zodat de olie ook zonder raffinage lang houdbaar is.
De op deze manier verkregen kokosnootpulp wordt vervolgens in een kleine langwerpige roestvrijstalen buis gevuld en de fijne olie wordt er met de hand en een lange hendel koud uitgeperst. Dit voorkomt dat de olie in contact komt met smeerolie, zoals in grote persinstallaties kan gebeuren. Een persing met ca. 8 kokosnoten resulteert in ongeveer een liter van de fijnste, natuurlijke kokosolie, die in Duitsland in potten wordt afgevuld en met kunststofvrije deksels wordt afgesloten.

BIO-kokosnootolie uit de eerlijke handel

Kinderen op de Salomonseilanden

Eerlijke handel en de steun van de kleine boeren op de Salomonseilanden en hun gezinnen is voor ons bijzonder belangrijk. Daarom gaat 50 cent van elk verkocht glas naar de kinderen op de Salomonseilanden voor de bouw van scholen en kleuterscholen. Voor ons is dit een project van het hart dat we graag ondersteunen!

Kokosnootolie en het hoge gehalte aan middelhoge-keten-triglyceriden

Onze BIO-kokosnootolie bestaat voor meer dan 50 % uit het middenketenvetzuur laurinezuur. Middellange-keten-vetzuren of middellange-keten-triglyceriden zijn door hun korte vetzuurketens bijzonder goed verteerbaar, omdat ze zonder galzuren in het bloed kunnen worden opgenomen en direct naar de lever kunnen worden getransporteerd.

Kokosnootolie en dieetfouten: Is kokosolie echt puur vergif?

In augustus 2018 haalde een YouTube-video van de arts Prof. Dr. Karin Michels van de Universiteit van Freiburg de krantenkoppen. Ze beweerde dat kokosnootolie het zuiverste gif is en het ergste wat we kunnen eten. Maar zit er enige waarheid in deze uitspraken?
Kokosolie bestaat voor meer dan 90% uit verzadigde vetzuren, die in tegenstelling tot onverzadigde vetzuren over het algemeen als ongunstig voor de gezondheid worden beschouwd. Maar als u beter kijkt naar kokosnootolie, zult u ontdekken dat deze voornamelijk halflangketenvetzuren bevat, die als tamelijk positief worden beschouwd. Een hoge consumptie van verzadigde vetzuren met lange ketens wordt echter beschouwd als een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Kokosnootolie een vergif noemen is dan ook volledig overdreven.
Overigens is kokosolie niet alleen geschikt voor het raffineren van voedsel, maar wordt het ook vaak gewaardeerd voor de verzorging van huid en haar.

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Kokosolie BIO
ingrediënten 100% biologische kokosolie.
Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 650 ml
Voedingswaarden per 100 ml Energiewaarde 3500 kJ / 836 kcal; vet 99,8 g, daarvan verzadigde vetzuren 93,4 g; koolhydraten < 0,1 g, daarvan suiker < 0,1 g; eiwit < 0,1 g, natrium < 0,1 g.
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz

Bewaren op een koele, droge en goed gesloten plaats.