Moringa BIO
  • 500 mg Moringa bladpoeder uit gecontroleerde biologische landbouw, gecertificeerd volgens EC-Eco-VO, DE-ÖKO-013 Teelt van Moringa bomen volgens eerlijke handelsvoorwaarden traditionele toepassing in de Ayurvedische geneeskunde 120 vegetarische capsules in rauwe voedselkwaliteit
Artikelnummer: 8780
Inhoud: 72 g
Prijs:
€ 24,72 (€ 343,33 / 1 kg)

Niet in voorraad

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op puur natuurlijke, gecertificeerde ingrediënten uit gecontroleerde biologische teelt en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

Moringa BIO van gecontroleerde biologische teelt

Moringa Oleifera, ook wel bekend als de wonderboom of mierikswortelboom, staat in India bekend als de "boom des levens" en werd daar al 5000 jaar geleden gebruikt in de Ayurvedische geneeskunst. Moringa kwam oorspronkelijk uit de Himalaya, maar werd door de Engelsen ontdekt tijdens de koloniale periode in India en verspreidde zich naar andere Britse kolonies. Ondertussen gedijt Moringa zowel in een droog woestijnklimaat als in het tropisch regenwoud. Het bijzondere aan Moringa: bijna alle onderdelen van de boom kunnen worden geconsumeerd. De Moringa bladeren, die uitzonderlijk rijk zijn aan voedingsstoffen en vitale stoffen, zijn echter bijzonder waardevol.

Kwaliteitskenmerken

Voor de productie van BIO Moringa gebruiken we alleen Moringa bladpoeder uit gecontroleerde biologische teelt. Het biologisch gecertificeerde bedrijf wordt beheerd volgens fair trade voorwaarden en heeft alleen lokale boeren in dienst die verantwoordelijk zijn voor hun eigen percelen en de Moringa bomen telen zonder gebruik te maken van pesticiden, genetische manipulatie of bestraling.

Na de oogst worden de Moringa bladeren zorgvuldig van de takken gescheiden en in een verduisterde ruimte uitgespreid om te drogen. Bij een constante temperatuur van 38°C drogen de bladeren tot het restvocht max. 10% is. De bladeren worden vervolgens in een vijzel geplet en het resulterende ruwe poeder wordt na een zeefproces in een molen gemalen tot vrij stromend poeder. Na nog eens 2-3 dagen drogen wordt het afgewerkte poeder klaargemaakt voor verzending. Het oogsten en de verdere verwerking van de bladeren gebeurt onder de strengste hygiënevoorschriften en volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Het resultaat is een waardevol natuurproduct in rauwe plantaardige kwaliteit, dat niet gesteriliseerd of bestraald hoeft te worden. De kwaliteit en zuiverheid van het poeder wordt bevestigd door microbiologische en zware metalen testen in onafhankelijke Duitse laboratoria.

Een capsule BIO Moringa bevat 500 mg zuiver Moringa poeder gemaakt van zacht gedroogde Moringa bladeren en is geschikt voor vegetariërs en veganisten en in het kader van een rauw plantaardig dieet

 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product BIO Moringa
ingrediënten 83% moringa poeder*, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige cellulose capsule), vrijgavemiddel talk.
*Van gecontroleerde biologische landbouw.
Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 120 vegetarische capsules = 72 g
Aanbevolen dagelijkse inname Neem 3 keer per dag een capsule bij de maaltijd.
Voedingsstoffen per capsule
(per 3 capsules)
500 mg (1500 mg) moringa poeder.
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz

De aangegeven, aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mag niet worden overschreden. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.