Tarwegras BIO
  • 250 g tarwegraspoeder uit gecontroleerde biologische teelt, gecertificeerd volgens EG-Öko-VO, DE-ÖKO-013
  • voorzichtig geproduceerd uit jonge tarwegrasplanten
  • Teelt in Duitsland
  • zonder hulpstoffen en additieven
  • bekend als Superfood
Artikelnummer: 8312
Inhoud: 250 g
Prijs:
€ 18,79 € 8,32 (€ 33,28 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Tarwegras BIO Jong tarwegras van gecontroleerde biologische teelt

Tarwe (Tritici aestivi gramen ), behoort tot de familie van het zoete gras en is na maïs het meest geteelde graan ter wereld. Het maakt al zo'n tienduizend jaar deel uit van het menselijk dieet en is een van de belangrijkste basisvoedingsmiddelen ter wereld.

Als de tarwekorrels in de aarde worden geplant, groeit er een lange groene stengel - tarwegras - uit. Ook wel bekend als "superfood", wordt tarwegras vaak het meest voedzame voedsel van allemaal genoemd. Een vroege oogst en een zorgvuldige verwerking zijn de voorwaarden voor een kwalitatief hoogwaardig product.

Kwaliteitskenmerken

BIO Tarwegras bevat zuiver tarwegraspoeder uit gecontroleerde biologische teelt in Duitsland. De jonge tarwegrasplanten worden geoogst op een hoogte van ongeveer 10-15 cm, zachtjes gedroogd bij kamertemperatuur en vervolgens gemalen tot poeder. Het resultaat is een hoogwaardig eindproduct met een vrijwel ongewijzigde, natuurlijke samenstelling. BIO tarwegras is vrij van enige drager, kleur- of smaakstof en is 100% veganistisch.

In tegenstelling tot de gangbare opvatting dat alleen de tarwekorrel gluten bevat, kunnen gluten al aanwezig zijn in tarwegras. Als u een glutenintolerantie heeft, moet u daarom vragen om een analyse voordat u tot aankoop overgaat. BIO tarwegras van BioProphyl is aantoonbaar glutenvrij en is daarom ook geschikt als onderdeel van een glutenvrij dieet.

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Tarwegras BIO
ingrediënten 100 % tarwegraspoeder uit gecontroleerde biologische landbouw.
Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 250 g
Aanbevolen dagelijkse inname Neem twee volle theelepels (6 g) met een beetje vloeistof voor of bij de maaltijd.
Voedingswaarden per 100 g
(per portie van 6g)
Energie 1169 kJ / 280 kcal (70,14 kJ / 16,8 kcal); vet 3,9 g (0,23 g), waarvan verzadigde vetzuren 0,8 g (0,04 g); koolhydraten 23 g (1,38 g), waarvan suiker 7,3 g (0,43 g); voedingsvezels 40,7 g (2,44 g); eiwit 18,1 g (1,08 g); zout 0,08 g ( < 0,01 g).
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.