Cordyceps
 • 500 mg Cordyceps sinensis paddestoel extract
 • 30% natuurlijke schimmelpolysacchariden zonder suikerresten uit de voedingsoplossing, uitsluitend met de waardevolle CS-4-stam
 • aangevuld met natuurlijke vitamine C en selenium voor een sterk immuunsysteem
 • Selenium ondersteunt ook de productie van sperma
 • 60 vegetarische capsules
Artikelnummer: 8811
Inhoud: 41,1 g
Prijs:
€ 29,67 (€ 721,90 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op puur natuurlijke, gecertificeerde ingrediënten uit de conventionele landbouw en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

Cordyceps 30% polysacchariden uit zuiver mycelium

Cordyceps sinensis (Dong Chong Xia Cao), de Chinese rups (clubbing) schimmel, is inheems in het hooggebergte in het zuidwesten van China en Tibet en groeit bij voorkeur op hoogtes van 3.000 tot 5.000 m boven de zeespiegel. Volgens de legende leidden de yaks in de Tibetaanse hooglanden tot de ontdekking van de paddenstoel. De dieren aten de paddenstoel bij voorkeur tijdens de paartijd, waarna de herders een ongebreidelde vitaliteit bij hun dieren constateerden, waardoor ze uitbundig stoeiden. De yaks zouden zelfs hun hoefafdrukken in de rotsen hebben achtergelaten. De naam is afgeleid van het Griekse woord "cordyle" voor club en het Latijnse woord "ceps" voor hoofd, dat treffend het knuppelvormige vruchtlichaam beschrijft.

Van de rups tot de vlinder - pardon voor de schimmel!

De Chinese naam van de schimmel, Dong Chong Xia Cao, kan worden vertaald als "rupszomergras". Deze ongewone naam verwijst naar de bijzondere manier van leven van de paddenstoel. Voor zijn overleving en groei nestelt hij en voedt zich tijdens de wintermaanden met de rupsen van een bepaalde mottensoort. In de zomermaanden groeit het lange, dunne vruchtlichaam van de schimmel dan als gras uit de rups.

Oorsprong en traditioneel gebruik van de cordyceps

De veelzijdige buisvormige paddenstoel wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese en Tibetaanse geneeskunde op allerlei gebieden en wordt gewaardeerd als een tonicum. Op Chinees Nieuwjaar is het ook van groot culinair belang. Cordyceps die in het wild wordt verzameld, wordt tegenwoordig beschouwd als een prestigeproduct, waarvan de prijs gemakkelijk die van truffels en kaviaar kan bijbenen. In China wordt het daarom ook wel "zacht goud" genoemd.

In de traditionele Aziatische geneeskunde wordt de hele paddenstoel, bestaande uit het zogenaamde mycelium en het vruchtlichaam, gebruikt en meestal gegeten als ingrediënt van een gerecht. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt als vulling voor gevogelte of als ingrediënt in soepen. Soms wordt de paddenstoel ook gemalen en gegeten met andere ingrediënten, zoals melk, rijst en vlees, en in combinatie met ingrediënten die rijk zijn aan vitamine C.

De eigen ingrediënten van de paddenstoel

Cordyceps sinensis bevat talrijke bioactieve bestanddelen, zoals nucleotiden, vetzuren, aminozuren, mineralen, spoorelementen en polysacchariden (polysacchariden). Vooral de polysacchariden, waaronder o.a. bèta-glucanen (ook wel bèta-glucanen genoemd), moeten worden benadrukt als fysiologisch actieve bestanddelen en worden gekenmerkt door hun unieke eigenschappen.  Bèta-glucanen bestaan uit een keten van individuele glucose-bouwstenen die als parels aan een ketting aan elkaar geregen zijn. Dat alleen maakt ze niet bijzonder; bèta-glucanen komen immers ook voor in granen zoals haver of gerst. Doorslaggevend voor het unieke karakter van de schimmelglucanen is hun specifieke structuur en de manier waarop de afzonderlijke glucose-bouwstenen met elkaar verbonden zijn. Ze zijn met elkaar verbonden door een beta-(1,3)-(1,6)-glycosidebinding, waardoor ze hun waardevolle eigenschappen krijgen en zich onderscheiden van de glucanen in haver en gerst.

Bèta-glucanen zijn een interessant en zeer complex onderzoeksgebied. Een groot aantal studies hebben hun bijzondere eigenschappen al bewezen. Er zijn nu meer dan 6000 wetenschappelijke studies die verdere mogelijke effecten van bèta-glucanen op onze gezondheid onderzoeken.

Wist u dat ons macro-immuun complex ook speciale bèta-glucanen bevat?

De kostbare productie

In ons product "Cordyceps" wordt alleen het mycelium van de rupsschimmel gebruikt. In de volksmond wordt het zichtbare vruchtlichaam schimmel genoemd. De eigenlijke schimmel is echter een fijn, draadvormig en meestal ondergronds celnetwerk - het mycelium. Je kunt je het mycelium voorstellen als een complex netwerk, vergelijkbaar met de fijne draden van een visnet. Het netwerk kan zelfs over meerdere vierkante meters verspreid worden als het niet beperkt wordt door het lichaam van de rups in het geval van wilde cordycepsen.

Wilde cordyceps in zijn natuurlijke omgeving wordt steeds zeldzamer, wat de waarde ervan onmetelijk verhoogt. Om deze reden, en om de natuurlijke hulpbronnen te beschermen, wordt een gestandaardiseerd fermentatieproduct gebruikt voor therapeutische toepassing, die we ook gebruiken voor onze productafstammelingen. Dit is de speciale CS-4 stam geïsoleerd van het mycelium van Cordyceps sinensis.

De teelt vindt plaats in een voedingsoplossing, de zogenaamde fermentatievloeistof. Om ons extract te produceren wordt het schimmelmycelium eerst gefilterd uit de fermentatievloeistof, vervolgens gedroogd en gemalen tot poeder.

In de volgende stap worden de fysiologisch waardevolle componenten uit het poeder opgelost zonder organische oplosmiddelen en voor 100 procent met water. Het verkregen extract wordt vervolgens zonder gebruik van dragers gespoten en gedroogd. Dit proces garandeert een zuiver schimmelextract met alleen natuurlijke schimmelpolysacchariden zonder suikerresten uit de voedingsoplossing.

Het zuivere mycelium met 30 procent polysacchariden

Bij de keuze van een Cordyceps-extract moet u goed opletten hoe het wordt geproduceerd. Vaak zijn de polysacchariden niet alleen afkomstig van het schimmelmycelium, maar ook van de gehele voedingsoplossing. De uitspraak "30% polysacchariden" is dus niet zinvol als niet precies wordt gedefinieerd uit welke stof de polysacchariden daadwerkelijk worden geëxtraheerd.

Een scheiding van schimmelmycelium en voedingsoplossing vóór verwerking en extractie met water zijn essentieel voor het verkrijgen van een hoogwaardig extract. Dit extract bevat alleen de schimmeleigen, wateroplosbare polysacchariden.

Elke capsule van onze Cordyceps bevat 500 mg Cordyceps-extract met 30 procent uitsluitend schimmelpolysacchariden. We hebben het schimmelextract aangevuld met natuurlijke vitamine C en selenium voor een sterk immuunsysteem. Selenium ondersteunt ook de productie van sperma.
Meer informatie over de productie van sperma vindt u op de productpagina van onze "Magmaar".

Aangezien er geen rupsen nodig zijn voor de teelt van de schimmel en de voedingsoplossing gebaseerd is op plantaardige grondstoffen, is onze Cordyceps ook geschikt voor vegetariërs of veganisten.


In de traditionele Chinese geneeskunde heeft Cordyceps sinensis zich al eeuwenlang bewezen als een vitale paddenstoel. De unieke ingrediënten maken het een echte allrounder in de meest uiteenlopende toepassingsgebieden. Veel mensen met de meest uiteenlopende behoeften hebben kunnen profiteren van de effecten ervan.
Van nu af aan jij ook!

 

Verdere lectuurr:

 • World Wide Fund For Nature (WWF) (Hg.) (2007): Tibetischer Raupenkeulenpilz (Cordyceps sinensis). Hintergrundinformationen. https://www.wwf.de.
 • Zhou X et al. (2009): Cordyceps fungi: natural products, pharmacological functions and developmental products. J Pharm Pharmacol. 2009 Mar;61(3):279-91.
 • Chen S et al. (2010): Effect of CS-4 (Cordyceps sinensis) on Exercise Performance in Healthy Older Subjects: A Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. J Altern Complement Med. 2010 May;16(5):585-90.
 • Lo HC et al. (2013): A Systematic Review of the Mysterious Caterpillar Fungus Ophiocordyceps sinensis in DongChongXiaCao and Related Bioactive Ingredients. J Tradit Complement Med. 2013 Jan;3(1):16-32.
 • Bande AK, Swain KC (2011): Traditional uses and medicinal potential of Cordyceps sinensis of Sikkim. J Ayurveda Integr Med. 2011 Jan;2(1):9-13.
Kwaliteitskenmerken

Die aufwendige Herstellung

In unserem Produktsprössling „Cordyceps" wird ausschließlich das Myzel des Raupenpilzes verwendet. Umgangssprachlich wird als Pilz der sichtbare Fruchtkörper bezeichnet. Der eigentliche Pilz ist jedoch ein feines, fadenförmiges und meist unterirdisch gelegenes Zellgeflecht - das Myzel. Sie können sich das Myzel als ein komplexes Netzwerk vorstellen, vergleichbar mit den feinen Fäden eines Fischernetzes. Das Geflecht kann sich sogar auf mehrere Quadratmeter ausbreiten, würde es im Fall des wilden Cordyceps nicht durch den Körper der Raupe begrenzt werden.

Wilder Cordyceps in seinem natürlichen Lebensraum wird zunehmend seltener, wodurch sein Wert ins Unermessliche steigt. Aus diesem Grund und zum Schutz natürlicher Ressourcen, wird für die therapeutische Anwendung auf ein standardisiertes Fermentationsprodukt zurückgegriffen, das auch wir für unseren Produktsprössling verwenden. Es handelt sich dabei um den speziellen CS-4 Stamm, der aus dem Myzel des Cordyceps sinensis isoliert wird.

Die Kultivierung erfolgt in einer Nährlösung, der sogenannten Fermentationsflüssigkeit. Für die Herstellung unseres Extraktes wird das Pilzmyzel zunächst aus der Fermentationsflüssigkeit gefiltert, anschließend getrocknet und zu Pulver vermahlen.

Im nächsten Schritt werden die physiologisch wertvollen Bestandteile ohne organische Lösungsmittel und zu 100 Prozent mit Wasser aus dem Pulver gelöst. Der gewonnene Extrakt wird im Anschluss ohne den Einsatz von Trägerstoffen sprühgetrocknet. Durch diesen Verarbeitungsprozess können wir einen reinen Pilzextrakt garantieren mit ausschließlich natürlichen Pilz-Polysacchariden ohne Zuckerrückstände aus der Nährlösung.

Das reine Myzel mit 30 Prozent Polysacchariden

Bei der Wahl eines Cordyceps Extraktes sollten Sie genau darauf achten, wie er hergestellt wird. Häufig stammen die Polysaccharide nicht nur aus dem Pilzmyzel, sondern auch aus der gesamten Nährlösung. Die Angabe „30 % Polysaccharide“ ist daher nicht aussagekräftig, wenn nicht genau definiert wird, aus welcher Substanz die Polysaccharide tatsächlich gewonnen werden.

Eine Trennung von Pilzmyzel und Nährlösung vor der Verarbeitung sowie eine Extraktion mit Wasser sind essentiell für die Gewinnung eines hochwertigen Extraktes. Dieser enthält ausschließlich die pilzeigenen, wasserlöslichen Polysaccharide.

Jede Kapsel unseres Cordyceps enthält 500 mg Cordyceps Extrakt mit 30 Prozent ausschließlich pilzeigenen Polysacchariden. Ergänzt haben wir den Pilzextrakt mit natürlichem Vitamin C und Selen für ein starkes Immunsystem. Selen unterstützt darüber hinaus die Produktion der Spermien.
Mehr Informationen zum Thema Spermienproduktion finden Sie auch auf der Produktseite unseres „Magmaar“.

Da für die Kultivierung des Pilzes keine Raupen benötigt werden und die Nährlösung auf pflanzlichen Rohstoffen basiert, ist unser Cordyceps auch für Vegetarier oder Veganer geeignet.

In der traditionellen chinesischen Medizin hat sich Cordyceps sinensis als Vitalpilz bereits seit Jahrhunderten bewährt. Seine einzigartigen Inhaltsstoffe machen ihn zu einem wahren Allrounder in den verschiedensten Anwendungsbereichen. So konnten schon viele Menschen mit den unterschiedlichsten Bedürfnissen von seinen Wirkungen profitieren.
Ab jetzt auch Sie!

 

Weiterführende Literatur:

 • World Wide Fund For Nature (WWF) (Hg.) (2007): Tibetischer Raupenkeulenpilz (Cordyceps sinensis). Hintergrundinformationen. https://www.wwf.de.
 • Zhou X et al. (2009): Cordyceps fungi: natural products, pharmacological functions and developmental products. J Pharm Pharmacol. 2009 Mar;61(3):279-91.
 • Chen S et al. (2010): Effect of CS-4 (Cordyceps sinensis) on Exercise Performance in Healthy Older Subjects: A Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. J Altern Complement Med. 2010 May;16(5):585-90.
 • Lo HC et al. (2013): A Systematic Review of the Mysterious Caterpillar Fungus Ophiocordyceps sinensis in DongChongXiaCao and Related Bioactive Ingredients. J Tradit Complement Med. 2013 Jan;3(1):16-32.
 • Bande AK, Swain KC (2011): Traditional uses and medicinal potential of Cordyceps sinensis of Sikkim. J Ayurveda Integr Med. 2011 Jan;2(1):9-13.

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Cordyceps 
ingrediënten

72,9 % Cordyceps sinensis CS-4 paddestoel extract*, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige cellulose capsule), 7,2 % vitamine C bevattend acerolaextract (bevat maltodextrine), antiklontermiddel rijstextract, calciumcarbonaat, 1 % natriumseleniet.

*Van de conventionele landbouw.

Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 60 vegetarische capsules = 41,1 g
Aanbevolen dagelijkse inname Neem 3 x 1 capsule kort na een maaltijd met wat vloeistof.
Voedingsstoffen per 3 capsules 1.500 mg cordyceps paddestoel extract (bevat 450 mg polysacchariden), 150 mg acerolapoeder met 25,5 mg natuurlijke vitamine C (31,8 % NRV*), 45 µg selenium (81 % NRV*)
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz

*NRV = Referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011.

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.