Cystimmuun
  • 2 g D-mannose
  • aangevuld met 36 mg proanthocyanidinen uit 600 mg veenbessenextract
  • afgerond met natuurlijke vitamine C ter ondersteuning van het immuunsysteem
  • geproduceerd zonder additieven, 100 % veganistisch
  • 60 g poeder (20 porties van 3 g per stuk)
Artikelnummer: 3021
Inhoud: 60 g
Prijs:
€ 29,67 € 19,76 (€ 329,33 / 1 kg)

Niet in voorraad

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Cystimmuun 600 mg veenbessenextract met D-mannose en natuurlijke vitamine C

Het komt elk jaar en verhoogt ons weefselverbruik drastisch - de golf van verkoudheid. Dit wordt nog verergerd door de vaak onderschatte weersveranderingen van koud naar warm en van droog naar nat in combinatie met een verzwakt of overspannen immuunsysteem. Als het plassen een probleem wordt, dan is dit een nogal onaangename ervaring die men node kan missen.. Vooral vrouwen worden vaak getroffen, maar ook veel mannen worden niet gespaard. Chronisch geplaagde mensen voelen zich vaak in een vroeg stadium als er weer iets gaat gebeuren. Dit geeft hen het voordeel dat ze kunnen ingrijpen en handelen voordat het "te laat" is.

Kleine bes - groot effect

Toch kunnen we helaas niet altijd voorkomen dat we "gepakt" worden. Juist dan is een functioneel immuunsysteem bijzonder belangrijk om de kritieke periode zo snel mogelijk te overleven. Dagelijkse lichaamsbeweging, bij voorkeur in de frisse lucht, en een evenwichtige voeding zijn hiervoor essentieel. Bovendien voorziet de natuur ons van tal van vitale stoffen die we kunnen gebruiken voor extra ondersteuning, zodat we alleen in noodgevallen onze toevlucht hoeven te nemen tot sterke medicatie.

Om deze reden hebben wij onze Cystimmuun voor u ontwikkeld. Het poeder bevat een hoogwaardig veenbessenextract met waardevolle secundaire plantaardige stoffen, dat wordt afgerond met D-mannose en natuurlijke vitamine C. In een glas water, eventueel ook vruchtensap, krijgt u een verfrissende drank, die met vitamine C uw immuunsysteem optimaal ondersteunt.

De powerberry uit Noord-Amerika

Veenbessen, ook wel Amerikaanse veenbessen genoemd, komen bijna overal ter wereld voor en alleen al op het Noord-Amerikaanse continent zouden er zo'n 175 verschillende veenbessensoorten zijn. Er worden echter slechts enkele geselecteerde rassen geteeld. Als u de bessen voor het eerst ziet, lijken ze erg op de bekendere cranberry's. Daarom worden ze in de volksmond ook wel gecultiveerde cranberry's genoemd. Met een diameter van één tot twee centimeter zijn veenbessen echter aanzienlijk groter dan hun optische tegenhangers. De cranberry's die we gebruiken behoren tot het geslacht Vaccinium macrocarpon en zijn nauw verwant aan de Europese bosbes.

De cranberry heeft zijn naam te danken aan de Pilgrim Fathers die in 1620 met de Mayflower in New England landden. Ze leerden het veelzijdige gebruik van de bessen van inheemse Noord-Amerikaanse Indianen. Ze waarderen niet alleen de veenbessen als waardevol voedsel vanwege hun hoge gehalte aan voedingsstoffen, maar ze onttrekken er ook kleurstoffen aan, die ze gebruiken voor rituele doeleinden. De roze bloem van de veenbes deed de kolonisten denken aan de kop en de snavel van een kraanvogel, vandaar dat ze de bes "Crane Berry" noemden. Later werd het uiteindelijk de verkorte vorm "cranberry".

In dit land worden de kleine bessen ook beschouwd als een echt supervoedsel, dat een veelheid aan waardevolle ingrediënten in een zeer kleine ruimte combineert. Ze bevatten organische zuren, looistoffen en een hoog gehalte aan vitamine C. Dit laatste is essentieel voor ons lichaam, dus moet het via voedsel worden aangevoerd, omdat het dit niet zelf kan produceren. Het voert belangrijke taken uit in tal van stofwisselingsprocessen. Als sterke antioxidant beschermt het ons bijvoorbeeld tegen oxidatieve stress en de celbeschadiging die dat veroorzaakt. Zo levert de in water oplosbare vitamine een belangrijke bijdrage aan het behoud van de normale werking van het immuunsysteem.
Bovendien hebben veenbessen een breed spectrum aan secundaire plantaardige stoffen, waarvan de zogenaamde proanthocyanidinen (PAC) bijzonder waardevol zijn. Ze geven de cranberry's niet alleen hun typische rode kleur, maar zijn ook de reden voor de buitengewone eigenschappen van de vruchten waar ze om bekend staan. Ze zijn van nature aanwezig in twee types, het A-type en het B-type, die verschillen in hun structuur en in de manier waarop ze werken. PAC's van het A-type hebben bewezen bijzonder effectief te zijn. Ze komen in bijzonder grote aantallen voor in veenbessen van het geslacht Vaccinium macrocarpon en zitten daarom ook in ons extract in sterk geconcentreerde vorm. Als u meer wilt weten over proanthocyanidinen, bezoek dan de productpagina van onze Urocyan. Het biedt u de volledige en natuurlijke kracht van cranberry's in zijn pure vorm.

Het is al lang bekend in de voedingswetenschap dat veel effecten op ons welzijn en onze gezondheid niet alleen kunnen worden toegeschreven aan individuele voedingsstoffen, maar dat vaak een combinatie van verschillende vitale stoffen erachter zit. We hebben gebruik gemaakt van deze kennis en hebben onze Cystimmuun gecombineerd met D-mannose. De combinatie van PAC van het A-type en D-mannose is vooral aan te bevelen omdat de twee vitale stoffen elkaar perfect aanvullen in hun eigenschappen.

Wat is D-Mannose?

D-Mannose is een natuurlijke suiker die in veel vruchten zit. In tegenstelling tot de klassieke huishoudsuiker kan het echter niet door ons lichaam worden gebruikt en wordt het onverteerd uitgescheiden via de nieren en de urine. Het is dus geenszins nutteloos. Integendeel: zo komt de suiker precies op de plaats waar we hem willen hebben.

D-mannose kan aanwezig zijn in de zogenaamde α en β vormen en heeft unieke eigenschappen die zichtbaar worden bij doseringen van 2 g D-mannose en hoger. Deze dosis is bewezen in tal van wetenschappelijke studies. Door de snelle en neveneffectloze werking van suiker zweren steeds meer mensen bij het als een betrouwbaar, natuurlijk alternatief voor klassieke interventiemaatregelen.

Kwaliteitskenmerken

In tegenstelling tot de meeste andere vruchten bevatten veenbessen proanthocyanidinen (PAC) van het type A. Deze secundaire plantaardige stoffen geven het zijn bijzondere eigenschappen, die al in 2004 door het Franse agentschap voor voedselveiligheid (Agence française de la sécurité des aliments, AFSSA) werden erkend en in een advies werden gepubliceerd. In recente wetenschappelijke studies is een optimaal effect waargenomen bij een dosering van 36 tot 72 mg PAC.
Bij de keuze van een cranberryproduct moet u kiezen voor een cranberry-extract uit het geslacht Vaccinium macrocarpon. Zoals hierboven vermeld is dit geslacht bijzonder rijk aan PAC van het A-type. Op basis van de resultaten van de AFSSA-studie en andere wetenschappelijke studies wordt een PAC-gehalte van minstens 36 mg per capsule aanbevolen.

Zorg er bovendien voor dat het een veenbessenextract is en geen eenvoudig veenbessenpoeder dat uitsluitend bestaat uit gedroogde en fijngemalen veenbessen. Eenvoudige cranberrypoeders zonder een gedefinieerd PAC-gehalte en cranberryproducten van een ander geslacht kunnen niet concurreren met het extract en hebben niet de gewenste eigenschappen vanwege het vaak zeer lage PAC-gehalte.

Onze Cystimmuun bevat daarom een hoogwaardig extract, uitsluitend van het geslacht Vaccinium macrocarpon, dat gestandaardiseerd is op proanthocyanidinen. Direct na de oogst worden de rijpe, verse vruchten in een zacht proces verwerkt tot een hoogwaardig veenbessenextract, dat alle waardevolle ingrediënten (vooral PAC van het type A) in geconcentreerde vorm bevat en de drank een fruitige, frisse smaak geeft. Ongewenste stoffen en residuen komen daarentegen niet in het extract terecht, zodat het een hoge mate van zuiverheid heeft.

Een portie van ons poeder van 3 gram bevat 600 mg veenbessenextract met de aanbevolen dosering van 36 mg PAC, afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek.
Om optimaal gebruik te maken van synergie-effecten hebben we de formule aangevuld met D-mannose en natuurlijke vitamine C. Zo krijgt u een aromatische drank die uw lichaam beschermt tegen oxidatieve stress en uw immuunsysteem zo goed mogelijk ondersteunt bij de dagelijkse uitdagingen.

 

Verder lectuur:

  • World Health Organization (2019): WHO monographs on selected medicinal plants. Volume 4, WHO Genf 2009.
  • Blumberg JB et al. (2013): Cranberries and Their Bioactive Constituents in Human Health. Adv Nutr. 2013 Nov; 4(6): 618–632.
  • Dietz BM et al. (2016): Botanicals and Their Bioactive Phytochemicals for Women’s Health. Pharmacol Rev. 2016 Oct; 68(4): 1026–1073.
  • Kooperation Phytopharmaka (Hg.) (2019): Moosbeere - Cranberry. http://www.arzneipflanzenlexikon.info/cranberry.php. Zugriff: 04.10.2019.
  • Mehta I, Zimmern P, Reitzer L (2018): Enzymatic assay of D-mannose from urine. Bioanalysis. 2018 Dec;10(23):1947-1954. doi: 10.4155/bio-2018-0121. Epub 2018 Nov 6.

 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Cystimmuun
ingrediënten 66,7 % D-mannose, 20 % veenbessenextract (bevat maltodextrine), 13,3 % vitamine C bevattend acerolaextract (bevat maltodextrine).
Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 60 g (20 porties van 3 g poeder per stuk)
Aanbevolen dagelijkse inname Roer dagelijks 1 theelepel poeder door 200 ml water en drink.
Voedingsstoffen per portie van 3 g 2 g D-mannose, 600 mg veenbessenextract met 36 mg PAC, 68 mg natuurlijke vitamine C (85% NRV*).
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz

*NRV = Referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011..

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.