Fontein der Jeugd
  • Rode en zwarte bessenextract met hyaluronzuur, L-carnosine en appelbes
  • aangevuld met vitamine E om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress
  • met niacine, biotine en riboflavine voor een gezonde huidstructuur
  • geproduceerd zonder additieven en 100% veganistisch
  • 270 g poeder voor een maand
Artikelnummer: 9501
Inhoud: 270 g
Prijs:
€ 59,39 € 39,58 (€ 146,59 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Fontein der Jeugd Om de huidstructuur te ondersteunen

De oude legende van de Fontein van de Jeugd

Het streven naar een jonge en jeugdige uitstraling is zo oud als de mens zelf. De legende vertelt dat niet alleen Cleopatra in ezelinnenmelk baadde om haar schoonheid en jeugdigheid te behouden, maar ook het oude Rome geloofde in de verjongende werking van het water van de Juturna-bronvijver. Ze werd beschouwd als de hoogste goddelijke nimf van de bron en het water van haar magische bron werd beschouwd als de zuiverste, heiligste en meest effectieve bij uitstek. Bovendien waren er in het oude Rome al rimpelcrèmes die het verouderingsproces moesten stoppen.

Het geloof in goddelijke wonderen en in de verjongende werking van water was tot in de late Middeleeuwen aanwezig en zeer uitgesproken. Lucas Cranach de Oude (*1472, †1553), een van de belangrijkste Duitse schilders uit de Renaissance, laat dit zien in zijn schilderij "De Fontein van de Jeugd" uit 1546. Het toont een Fontein van de Jeugd, waarin oude mensen hun jeugdige uitstraling terugkrijgen door door de bron te waden. Cranach creëerde zijn werk pas op 74-jarige leeftijd. Vroeger was dit een aanzienlijke leeftijd, aangezien de gemiddelde levensverwachting in de 16e eeuw slechts ongeveer 30 jaar bedroeg.

De verspreiding van de legende van de Fontein van de Jeugd is bijzonder interessant. De mythe verschijnt steeds weer in verschillende culturen. De eerste hints zijn al te vinden in de Alexanderroman uit de 3e eeuw voor Christus en later in de 5e eeuw voor Christus in de geschriften van Herodotus. Pas in de loop van de 19e eeuw verving de opkomende wetenschappelijke geneeskunde de traditionele leer van gezondheid, schoonheid en eeuwige jeugd. Op het gebied van de natuurgeneeskunde leeft het echter tot op de dag van vandaag voort in een vernieuwde en gemoderniseerde vorm.

Destijds wist men al: "Ware schoonheid komt van binnenuit". En dat vinden we ook. Daarom hebben we nagedacht over hoe je je innerlijke schoonheid naar buiten kunt brengen en je huid zo goed mogelijk kunt verwennen

Onze huid als belangrijkste en grootste orgaan

Met een totale oppervlakte van ongeveer twee vierkante meter is onze huid ons grootste (zintuiglijke) orgaan en neemt tegelijkertijd belangrijke functies over. Het beschermt ons tegen invloeden van buitenaf, maakt zintuiglijke waarneming mogelijk, bijvoorbeeld van de aanraking of de warmte van de zon, en reguleert onze lichaamstemperatuur. Ongeveer twee miljard huidcellen beschermen ons tegen UV-stralen, het binnendringen van ongewenste bacteriën, uitdroging en tegen hitte en kou. Terwijl de meeste lichaamscellen zich niet delen als ze eenmaal klaar zijn met hun ontwikkeling, behouden onze huidcellen dit vermogen een leven lang. Door de constante nieuwe vorming van cellen in de onderste laag van de opperhuid worden de bovenliggende cellen voortdurend naar boven geduwd. Daar drogen ze uiteindelijk uit en vormen ze een gele laag, die des te meer geprononceerd is naarmate de huid op dit punt meer gestresst is. Dit proces van huidvernieuwing duurt gemiddeld 28 dagen en vertraagt met de leeftijd.

Onze biologische leeftijd bepaalt de functionaliteit van de huid

De eerste kleine tekenen van veroudering op het huidoppervlak kunnen al vanaf de leeftijd van 25 jaar verschijnen. Deze huidveranderingen hebben verschillende redenen. Onze biologische leeftijd bepaalt de structurele veranderingen van de huid en de functionaliteit van de individuele cellen. Blootstelling aan de zonnestralen is een van de belangrijkste externe factoren van huidveroudering en komt op de eerste plaats, gevolgd door luchtvervuiling en roken. Alle drie de factoren leiden tot oxidatieve stress en dus tot het vrijkomen van vrije radicalen die de celstructuur van onze huid beschadigen en het verouderingsproces versnellen. De lichaamseigen productie van hyaluronzuur, een belangrijk bestanddeel van het bindweefsel, het gewrichtsvocht en het gewrichtskraakbeen, neemt ook af met de leeftijd. Hierdoor verliest de huid haar stevigheid, elasticiteit en uitstraling.

Om onze huid zo lang mogelijk te laten stralen, heeft het een zorgvuldige verzorging en een goede toevoer van voedingsstoffen nodig. Het aanbod op de schoonheidsmarkt is enorm en varieert van natuurlijke crèmes tot chemisch agressieve middelen en zelfs merkbare en vaak pijnlijke behandelingen zoals de zogenaamde "microneedling", waarbij honderden kleine naaldjes steeds weer over het gezicht rollen om rimpels en onzuiverheden te laten verdwijnen. Maar moeten cosmetica echt pijn doen of zijn er alternatieve methoden om de huid te verjongen? Het antwoord op deze vraag wordt gegeven door Moeder Natuur, die ons een enorm repertoire aan werkzame stoffen biedt waarmee het regeneratievermogen van onze huid op natuurlijke wijze wordt gestimuleerd. En dat zelfs zonder pijn - beloofd.

Een mooie huid heeft de juiste voedingsstoffen nodig

De Google-zoekopdracht alleen al met de term "anti-aging" heeft al meer dan 720 miljoen resultaten opgeleverd, en de hints bevatten alles wat goed zou kunnen of moeten zijn voor de huid en het uiterlijk en geven het een speciale "gloed". Veel crèmes bevatten voedingsstoffen die ook in ons voedsel te vinden zijn als onderdeel van de dagelijkse voeding, zoals fruitextracten, vitaminen (bijvoorbeeld vitamine C, vitamine E, vitamine B2, niacine en biotine), mineralen (zoals magnesium en zink), aminozuren en nog veel meer. Een gerichte toevoer van waardevolle voedingsstoffen kan dus niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit het functioneren van de huid ondersteunen en zo het verouderingsproces tegengaan. Een systemische voorziening van de huid met micronutriënten is een belangrijke parameter voor de regulering van de gezondheid van de huid, vooral omdat crèmes vaak alleen in de bovenste huidlagen werken en de diepere huidlagen helemaal niet bereiken.

De optimale combinatie van voedingsstoffen is belangrijk

Een gezonde en evenwichtige voeding met veel groenten en fruit levert ons een aantal voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde huidstructuur.

B-vitaminen spelen bijvoorbeeld een doorslaggevende rol bij de differentiatie van de huidcellen en bij de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten. Volgens EFSA is aangetoond dat biotine, niacine en riboflavine bijdragen aan het behoud van een gezonde huidstructuur.
Ze zijn overvloedig aanwezig in peulvruchten, graanproducten (bij voorkeur in de volkorenvariant), melk, kaas en tal van groene groenten zoals broccoli, spinazie en bladgroenten.

Vitaminen C en E fungeren als belangrijke antioxidanten in het lichaam en helpen de lichaamscellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Bovendien draagt vitamine C bij aan een normale collageenvorming voor een normale huidfunctie.

Rijk aan vitamine E zijn plantaardige oliën en noten, zoals walnoten en paranoten. Vitamine C komt voor in veel fruit en groenten, maar vooral in bessen, zoals aardbeien en aalbessen, acerolakersen en in groenten, zoals paprika's, spruiten of groene bladgroenten. Wist u dat 100 g rode peper met 140 mg nog meer vitamine C bevat dan 100 g citroen met slechts 53 mg?

Waarom denkt u niet na over uw dagelijkse consumptie van groenten en fruit? Kun je vijf porties fruit en groenten per dag eten (twee porties fruit en drie porties groenten), zoals aanbevolen door de Duitse voedingsvereniging (DGE) in haar "5 per dag"-campagne? Door ons dagelijks leven en de steeds toenemende trend naar snelle maaltijden die weinig voorbereiding vergen, is het tegenwoordig niet meer zo eenvoudig om alle aanbevelingen voor een gezonde voeding op te volgen. In dit geval kan het heel nuttig zijn om de ene of de andere voedingsstof doelgericht aan te vullen.

Kwaliteitskenmerken

We hebben daarom nagedacht over welke voedingsstoffen en hoeveel daarvan een gezonde huid nodig heeft en hoe deze optimaal te combineren.

Het resultaat is onze jeugdfontein met een hoogwaardig polyfenolrijk extract van rode en zwarte bessen, die we niet voor niets hebben geselecteerd. Het wordt verkregen met behulp van een innovatief, oplosmiddelvrij en zacht productieproces, zodat alle waardevolle ingrediënten behouden blijven. Dit extract is ook verantwoordelijk voor de roze tot roodachtige kleur van het poeder en het frisse, fruitige feel-good-aroma, dat typisch naar zwarte bessen smaakt.

Het bessenextract wordt gecombineerd met 100 mg per portie (elk 9 g) hyaluronzuur, L-carnosine en appelbes, die rijk is aan vitamine C. De formule is ook verstandig aangevuld met de antioxidant en celbeschermende vitamine E en de B-vitamines riboflavine (B2), niacine (B3) en biotine (B7), die aantoonbaar betrokken zijn bij het behoud van een gezonde huidstructuur. De aanbevolen dagelijkse inname van deze vitaminen wordt volledig gedekt door één portie per dag. Bij de productie van onze jeugdfontein doen we het zonder toevoegingen en garanderen we u een natuurlijk product dat niet alleen gluten- en lactosevrij is, maar ook 100% veganistisch.

Wij raden aan om een volle maatschep in 200 ml vloeistof te roeren en elke dag te drinken. Als u het intensiever wilt, kunt u ook gebruik maken van vruchtensappen of spritzers in plaats van mineraalwater. Probeer uit wat het beste smaakt voor u en uw huid!

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Fontein der Jeugd
ingrediënten 88,8 % polyfenol extract van zwarte en rode bes, maltodextrine, natriumhyaluronaat, L-carnosine, appelbessenpoeder, vitamine E (D-alfa-tocoferolacetaat, drager: siliciumdioxide), 0,2 % niacinamide, riboflavine, biotine.
Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 30 porties van 9 g per stuk = 270 g
Aanbevolen dagelijkse inname Roer elke dag een volle maatschep (9 g) in 200 ml vloeistof en drink.
Voedingswaarden per 100 g (per portie van 9 g) Energie 1121 kJ / 268 kcal (41 kJ / 10 kcal); vet < 0,1 g (< 0,1 g), daarvan verzadigde vetzuren < 0,1 g (< 0,1 g); koolhydraten 64,5 g (5,8 g), daarvan suiker 29 g (2,6 g), eiwit < 1,2 g (< 0,1 g); zout < 0,2 g (< 0,1 g).
Voedingsstoffen per meetlepel  12 mg vitamine E (100% NRV*), 1,4 mg vitamine B2 (100% NRV*), 16 mg niacine (100% NRV*), 50 µg biotine (100% NRV*), 8 g rode en zwarte bessenextract, 100 mg hyaluronzuur, 100 mg L-carnosine, 100 mg appelbessenpoeder.
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz

*NRV = referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011.

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.