Magma
 • Menselijkheid uit de Vulkaaneifel voor vruchtbaarheid en voortplanting
 • met 750 mg L-Arginine Base, de sporenelementen zink en selenium en de vitaminen niacine, B6 en B12
 • Zink ondersteunt het behoud van een normaal testosterongehalte in het bloed
 • Selenium is nodig voor de normale spermaproductie
 • bevat een maandelijks rantsoen van 120 vegetarische capsules
Artikelnummer: 8761
Inhoud: 109,8 g
Prijs:
€ 27,69 (€ 252,19 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op biofermentatief geproduceerde, gecertificeerde ingrediënten en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

Magma Voor vruchtbaarheid en voortplanting

"Mannen hebben het moeilijk, doe het rustig aan. Hard aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant", zegt een liedje van Herbert Grönemeyer uit 1984, dat u waarschijnlijk wel kent. Als u deze regels van dichtbij bekijkt, kunt u vaststellen dat ze slechts ten dele waar zijn. Is het echt zo dat mannen alles altijd licht opvatten?

Tegenwoordig leven we in een zeer prestatiegerichte maatschappij. Of het nu op het werk is, in de sport of in relaties en het gezinsleven, we moeten altijd 100 procent geven. Dat is althans wat vaak wordt verwacht, of we dat nu willen of niet. Het voldoen aan de (hoge) eisen is daarom niet altijd eenvoudig en we hebben de neiging om onszelf onder druk te zetten. Dit geldt voor vrouwen en vooral voor mannen, die vaak nog een beeld uit vroegere tijden hebben dat ze willen waarmaken. "Als kind zijn we gekalibreerd op mannen", vervolgt Grönemeyer. Maar het beeld van de man is de laatste jaren veranderd, zodat de zachte kern die in de harde schil verborgen zit, steeds meer aan het licht komt.

Menselijkheid uit de Vulkaaneifel

Permanente stress is een ernstig probleem geworden in ons dagelijks leven. Wees eerlijk: Wanneer heeft u voor het laatst genoten van het samenzijn met uw vrouw? Het feit is dat het ons op vele manieren raakt en betekent dat we niet altijd in staat zijn om de dingen te doen zoals we zouden willen. Dit heeft een effect op de meest uiteenlopende gebieden van het leven, waaronder ons libido. Maar het heeft niet alleen te lijden, in veel gevallen wordt ook de vruchtbaarheid indirect beïnvloed. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is en veel spanning in een relatie kan veroorzaken.


Het is ook onbetwistbaar dat uitdagingen alleen kunnen worden beheerst als ons lichaam voldoende wordt voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Omdat we bij BioProphyl de alomtegenwoordige druk om te presteren willen weerstaan, hebben we voor u een speciale formule ontwikkeld om uw dagelijkse voedingsstoffenvoorziening te optimaliseren: onze Magma.
De basis is het aminozuur L-Arginine. Een aminozuur met potentie(ial), zoals wij denken, omdat het niet alleen iets is voor sporters en als zogenaamd proteïnogeen aminozuur een belangrijke basisbouwsteen is voor alle eiwitmoleculen van ons lichaam, heeft u op de productpagina van onze L-Arginine Base al ervaren. Het is een zogenaamd voorwaardelijk overbodig (voorheen semi-essentieel) aminozuur, wat betekent dat ons lichaam het in principe zelf kan produceren. Onder bepaalde omstandigheden, zoals in stressvolle situaties of tijdens zware fysieke inspanning, neemt de vraag naar individuele aminozuren toe en is de lichaamseigen productie niet meer voldoende. In deze tijden is ons lichaam vooral afhankelijk van onze verhoogde inname van deze aminozuren.
Maar dat is nog niet alles, want om de normale spermaproductie te ondersteunen en het testosterongehalte op peil te houden, hebben we ons magmareum aangevuld met de sporenelementen zink en selenium. Maar omdat dat voor ons nog niet genoeg was, ronden de vitaminen van de B-groep de formule perfect af. Ze zijn essentieel voor het mentale functioneren en dragen ook bij aan een normaal energiemetabolisme en aan de vermindering van vermoeidheid en uitputting..

Als de kinderwens tot nu toe onvervuld is gebleven

Meer dan een kwart van de kinderloze mannen en vrouwen tussen 20 en 50 jaar is onvrijwillig kinderloos, zo blijkt uit een onderzoek van het DELTA-instituut in 2014. Met ongeveer 40% is het percentage mensen dat kinderen wil hebben het hoogst in de leeftijdsgroep van 30 tot 39 jaar. Voor veel paren is de wens om kinderen te krijgen de hoogste prioriteit en het hebben van kinderen is al een integraal onderdeel van hun levensplanning. De teleurstelling is des te groter als de gewenste zwangerschap ook na lange tijd niet plaatsvindt. Niemand neemt zo'n pijnlijke ervaring licht op. Integendeel: voor de meeste getroffenen is het een grote fysieke en emotionele belasting. Maar u staat er niet alleen voor. Elk derde echtpaar met een kinderwens wacht langer dan een jaar op de vervulling ervan. Statistisch gezien hebben zelfs gezonde koppels slechts een kans van 10-30 procent op een zwangerschap binnen een cyclus.

Ongewenste kinderloosheid is geen kwestie van schuld. De oorzaken zijn talrijk en kunnen medisch, psychologisch of zelfs extern zijn. In veel gevallen gaat het echter niet om een biologisch veroorzaakte onvruchtbaarheid, maar om een vruchtbaarheidsstoornis van uiteenlopende ernst. Emotionele stress kan bijvoorbeeld ook een indirect effect hebben op de vruchtbaarheid. Er zijn ook andere factoren, zoals uitputting, stress en een ongezonde levensstijl, die een extra negatieve invloed kunnen hebben op het libido en de vruchtbaarheid. Het is belangrijk om te weten dat de eerder onvervulde kinderwens niet onvervuld hoeft te blijven, maar dat er veel mogelijkheden voor u zijn. Naast het ophelderen van medische oorzaken en het gebruik maken van externe ondersteuning, kunt u zelf al iets doen voor gezinsplanning.

Ondersteuning van de vruchtbaarheid door middel van een gezonde levensstijl

Mannen kunnen zelfs op gevorderde leeftijd vruchtbaar blijven, maar de vruchtbaarheid van hun sperma neemt af vanaf ongeveer 40 jaar. Bovendien is de kwaliteit van het sperma de laatste jaren afgenomen. Waren er 50 jaar geleden nog ongeveer 100 miljoen zaadcellen in één milliliter ejaculaat, tegenwoordig zijn er maar half zoveel zaadcellen. Dit maakt het des te belangrijker om de kwaliteit van het sperma binnen uw eigen levensstijl te behouden. Alleen beweeglijk en hardnekkig sperma kan de 12 tot 15 cm lange reis door de baarmoeder naar de eicel maken. Regelmatige lichaamsbeweging, ontspanningsoefeningen en een evenwichtig en voedzaam dieet hebben een gunstig effect op hen. Roken, zwaar alcoholgebruik, stress en slaapgebrek zijn daarentegen schadelijk voor haar.

Als onderdeel van de dagelijkse voeding spelen met name de sporenelementen zink en selenium een centrale rol in de voortplanting en de vruchtbaarheid. Zink is een essentiële voedingsstof, d.w.z. het kan niet door ons lichaam zelf worden geproduceerd en is afhankelijk van externe aanvoer via de voeding. Dit moet zo regelmatig mogelijk gebeuren, want er zijn geen klassieke opslagorganen voor zink. Goede bronnen van zink zijn bijvoorbeeld rundvlees en varkensvlees, kaas, melk en eieren, maar ook noten en plantaardige bronnen. Naast ijzer is het kwantitatief gezien het belangrijkste sporenelement, omdat het een bestanddeel is van enzymen en eiwitten en betrokken is bij veel stofwisselingsprocessen in ons lichaam en het is bewezen dat het bijdraagt aan het behoud van een normaal testosterongehalte in het bloed. Waarom is testosteron zo belangrijk?

Testosteron is een van de zogenaamde androgenen en is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon. Het wordt geproduceerd in de Leydigcellen van de testikels en regelt onder andere de productie van sperma. Deze functie maakt het onmisbaar voor de mannelijke vruchtbaarheid. Bovendien is het hormoon betrokken bij de groei en is het belangrijk voor de botten, spieren, vet- en koolhydraatstofwisseling en voor de bloedvorming. Een hoog testosterongehalte bevordert ook het libido, de algemene drive en de levenslust.

Vanaf de leeftijd van 30 jaar daalt de testosteronproductie bij mannen langzaam. Dit is heel normaal en geen reden tot ongerustheid, omdat u dit meestal niet voelt. De volgende tekenen worden echter vaak toegeschreven aan een "lage" testosteronstatus:

 • Gebrek aan drive
 • Afnemende spierkracht
 • Seksuele onwil, erectiestoornissen
 • Opvliegers

Deze tekens worden vaak ten onrechte aangeduid als de "menopauze" van de man, die echter niet bestaat. De hierboven beschreven verschijnselen kunnen ook optreden bij een normaal testosteronniveau en kunnen het gevolg zijn van stress of natuurlijke veroudering.

Een ander vitaal spoorelement is selenium. Net als zink is het een centraal bestanddeel van vele enzymen en dus betrokken bij talloze reacties in ons lichaam. Selenium-afhankelijke enzymen zijn onder andere een belangrijk onderdeel van het sperma. Studies tonen aan dat selenium de productie van sperma ondersteunt en daarom onmisbaar is voor de potentie van de man.
Het seleniumgehalte in plantenvoeding kan sterk variëren, omdat het afhankelijk is van het seleniumgehalte van de bodem. Onze Europese bodems zijn vrij arm aan selenium, dus de meeste planten bevatten ook vrij weinig selenium. Echter, aangezien diervoeders in de Europese Unie verrijkt kunnen worden met selenium, zijn diervoeding zoals vlees, vis en eieren een betrouwbare bron van selenium in Europa.

Het belang van zink en selenium voor de vruchtbaarheid is ook erkend door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA), die bekend staat om haar strenge testprocedures. Daarnaast wordt het belang van de twee sporenelementen duidelijk gemaakt door de referentiewaarden van de Duitse Vereniging voor Voeding (DGE). De vakvereniging beveelt een 60 procent hogere zink en 17 procent hogere seleniuminname aan voor mannen dan voor vrouwen.
De hoeveelheid zink die nodig is, hangt ook af van de hoeveelheid absorberende ingrediënten, die ook via de voeding worden opgenomen. Stoffen die de zinkopname in hogere doseringen verminderen zijn bijvoorbeeld fytaten en looistoffen (plantaardige looistoffen) in peulvruchten en hele korrels.

Interessante feiten over sperma:

 • Een enkelvoudig sperma is ongeveer 0,06 mm lang en bestaat uit een hoofd dat alle genetische informatie van de man bevat, een middengedeelte met de energieleverende mitochondriën en een staartgedeelte waarmee het sperma 3 tot 4 mm per minuut kan reizen.
 • De rijping en ontwikkeling van het sperma duurt ongeveer drie maanden.
 • Voor de vader van een kind moeten er minstens 15 miljoen zaadcellen per milliliter sperma zijn, omdat ongeveer de helft daarvan niet volledig ontwikkeld of niet mobiel genoeg is. Slechts enkele honderden zaadcellen bereiken uiteindelijk hun bestemming.
 • De overlevingstijd van het sperma is maximaal vijf dagen.

B-vitamines voor een gezonde psyche

Een gezonde, actieve levensstijl en welzijn vereist ook een evenwichtige psyche. Vooral in tijden dat we onder toenemende stress en spanning staan, wordt het steeds belangrijker. Hier komen de bovengenoemde vitaminen van de B-groep in het spel.

B-vitamines nemen een hele reeks functies in de gehele stofwisseling over. Ze zijn in de eerste plaats betrokken bij de productie van energie in de vorm van ATP (adenosinetrifosfaat, een energierijke verbinding die zorgt voor de nodige energie voor elke lichaamscel) en bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, aminozuren en vetzuren. Ze werken in hoge mate met elkaar samen, zodat bij veel stofwisselingsprocessen meerdere B-vitamines tegelijk betrokken zijn.
Vooral Niacine, vitamine B6 en vitamine B12 zijn belangrijke co-enzymen zonder welke metabole processen niet goed kunnen verlopen. Als er regelmatig peulvruchten, noten, volle granen en af en toe dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivelproducten op uw menu staan, bent u over het algemeen goed voorzien van deze vitaminen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat niacine, vitamine B6 en vitamine B12 het energiemetabolisme ondersteunen en helpen bij het verminderen van vermoeidheid en uitputting. Ze leveren ook een belangrijke bijdrage aan de normale mentale werking. Vitamine B6 is ook betrokken bij de normale hormonale activiteit.
Figuurlijk gezien bouwen de vitaminen van de B-groep dus de brug tussen onze mentale toestand en ons voortplantingsvermogen, zodat u op vele manieren kunt profiteren van een adequate toevoer van deze vitaminen.
In deze context kan onze Innerlijke Rust met ashwagandha, traditionele kruidenextracten en B-vitaminen misschien ook interessant zijn voor u om te zorgen voor een geestelijk evenwicht.

Kwaliteitskenmerken

Onze magma bevat als hoofdbestanddeel zuiver, fermentatief geproduceerd en biologisch actief L-Arginine in farmaceutische kwaliteit. In tegenstelling tot arginine hydrochloride heeft de aminozuurbasis een pH-waarde tussen 10,2 en 12 die voor ons organisme gemakkelijk te verteren is en een zeer hoge zuiverheid heeft van 98,5 tot 100 procent zuivere L-arginine. De aanbevolen dagelijkse dosis van twee keer twee capsules geeft u de dosis van 3.000 mg L-arginine die is afgeleid van wetenschappelijk onderzoek.

Het aminozuur alleen was echter niet genoeg voor ons, omdat we bij de ontwikkeling van onze producten altijd 100 procent geven en vooral op de details letten. Daarom hebben we, zoals gezegd, het gecombineerd met de sporenelementen zink en selenium om het sperma te voorzien van de voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde ontwikkeling.
Vitaminen van de B-groep geven het recept de finishing touch. Elke capsule van onze Magma bevat 100 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitaminen en sporenelementen.

Bovendien gebruiken we, zoals bij al onze productafstammelingen, geen kunstmatige toevoegingen of hulpstoffen. Door de fermentatieve productie uit puur plantaardige grondstoffen zijn de capsules ook geschikt voor vegetariërs of Veganer.

Wij hebben Magma ontwikkeld voor diegenen die het moeilijk hebben in zware tijden en speciale ondersteuning willen. De meeste mensen zijn in hun leven wel eens in situaties geweest die hun kracht hebben ondermijnd. Wij willen u dan ook graag ondersteunen met datgene waar wij het beste in zijn, namelijk in de optimalisatie van uw voedingsstoffenvoorziening. De zorgvuldig gecoördineerde vitale stoffen van onze productafstammelingen zijn onze bijdrage aan het behoud van uw vruchtbaarheid en voortplanting. De rest kunt u zelf regelen

 

Verwante literatuur:

 • Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE), Österreichische Gesellschaft für Ernährung (ÖGE), Schweizerische Gesellschaft für Ernährung (SGE) (Hg.) (2018): D-A-CH-Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. Bonn, 2. Auflage, 4. Aktualisierte Ausgabe.
 • Heseker H, Stahl A (2008): Vitamin B6. Physiologie, Vorkommen, Analytik, Referenzwerte und Versorgung in Deutschland. Ernährungs Umschau, 2/2008.
 • Böger RH (2014): The pharmacodynamics of L-arginine. Altern Ther Health Med. 2014 May-Jun;20(3):48-54.
 • Verordnung (EU) Nr. 432/2012 (Health-Claim-Verordnung) der Europäischen Kommission vom 16. Mai 2012. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/PDF/?uri=CELEX:32012R0432&from=EN. Zugriff: 25.09.2019.
 • DELTA-Institut für Sozial- und Ökologieforschung GmbH (Hg.) (2014): DELTA-Kinderlosenstudie. Basis: Kinderlose Frauen und Männer im Alter 20 bis 0 Jahre.
 • Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend (Hg.): Ursachen und Diagnosemöglichkeiten ungewollter Kinderlosigkeit. https://www.informationsportal-kinderwunsch.de/. Zugriff: 06.12.2019.
 • Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend (Hg.) (2014): Kinderlose Frauen und Männer. Ungewollte oder gewollte Kinderlosigkeit im Lebenslauf und Nutzung von Unterstützungsangeboten. Bonifatius GmbH: Bonn, 1. Auflage.

 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Magma
ingrediënten 81,9% L-arginine basis, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige cellulose capsule), zinkgluconaat, rijstextract, calciumcarbonaat drager, nicotinamide, silica-afscheidingsmiddel, maltodextrine drager, pyridoxine hydrochloride, natriumseleniet, methylcobalamine.
Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken: geen
Netto vulhoeveelheid 120 vegetarische capsules = 109,8 g
Aanbevolen dagelijkse inname Neem 2 x 2 capsules met een beetje vloeistof bij de maaltijd.
Voedingsstoffen per 4 capsules L-Arginine basis 3.000 mg, Zink 10 mg (100% NRV*), Selen 55 µg (100% NRV*), Niacine 16 mg (100% NRV*), Vitamine B6 1,4 mg (100% NRV*), Vitamine B12 2,5 µg (100% NRV*).
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz

* NRV = referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011.

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.