Nattokinase
 • 100 mg nattokinase
 • hoge enzymactiviteit met 2.000 FU per capsule (dagelijkse dosis)
 • gemaakt van niet-genetisch gemodificeerde soja
 • geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • 60 vegetarische capsules
Artikelnummer: 8830
Inhoud: 27 g
Prijs:
€ 27,69 (€ 1.025,56 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op puur natuurlijke, gecertificeerde ingrediënten uit de conventionele landbouw en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

Nattokinase Met 2.000 fibrinelostende eenheden (FU) per capsule

Het heeft een intense geur van blauwe kaas, smaakt onderscheidend en maakt deel uit van een traditioneel, gezond ontbijt in Japan. Heeft u enig idee waar het over gaat?

Natto - het huis van nattokinase

Wat wij Europeanen ons waarschijnlijk minder kunnen voorstellen als ontbijt is een zeer populair gerecht in Japan: natto.
Dit gerecht bestaat uit gekookte sojabonen die 24 uur lang worden gefermenteerd bij 40 graden Celsius. Kenmerkend voor een succesvolle Natto is de slijmerige, draadvormige consistentie, hetgeen weliswaar niet erg smakelijk klinkt en er vrij matig appetijtelijk uitziet. Toch is dit gerecht zeer gezond en de Japanners waarderen het als een heerlijk bijgerecht of zelfs als een heel hoofdgerecht. Natto wordt vaak geserveerd met mosterd, sojasaus, bosuien en rijst. De veelheid aan verschillende aroma's zorgt voor een echte smaakexplosie en de fermentatie geeft het een duidelijk waarneembare umami-noot. Natto is ook rijk aan vitamine K2.

Er zijn veel legenden en theorieën over de exacte oorsprong van Natto. Zeker is, is dat het al meer dan 2000 jaar als traditioneel voedsel wordt geconsumeerd in Aziatische landen en dat het ook gewaardeerd wordt als een waardevol middel. Studies hebben aangetoond dat een hoge Natto-consumptie een belangrijke bijdrage levert aan de lange levensduur van de Japanse bevolking. 
In 1987 ontdekten wetenschappers voor het eerst een speciaal enzym dat een natuurlijk bestanddeel is van Natto en noemden het Nattokinase. Sindsdien is er veel onderzoek gedaan naar nattokinase en zijn er talrijke wetenschappelijke studies uitgevoerd naar de effecten van dit enzym.

Bijzondere kenmerken van nattokinase

Nattokinase wordt geproduceerd door de fermentatie van sojabonen met behulp van de bacterie "Bacillus subtiles natto". Het is een alkalisch, eiwitsplitsend enzym dat bestaat uit 275 aminozuren en heeft een moleculair gewicht van ongeveer 28 kilodalton. Een uniek kenmerk van nattokinase is het feit dat het als één enkele verbinding een verscheidenheid aan effecten produceert. Er is geen enkele andere stof waarvan de eigenschappen vergelijkbaar zijn met die van nattokinase.

Wat is Bacillus subtilis natto?

Bacillus subtilis natto is een zogenaamde rhizobacterium die gebruikt wordt voor de fermentatie van sojaproducten. Rhizobacteriën zijn de bacteriën die zich in de wortel van de plant of in de omliggende grond bevinden. Hun belangrijkste functie is de productie van zetmeelafbrekende en eiwitsplitsende enzymen, waartoe ook de bovengenoemde nattokinase behoort. In het plantenrijk gaan ze op natuurlijke wijze een symbiose aan met hun waardplant.
Dit betekent dat ze de plant verschillende voordelen bieden en de groei en gezondheid van de plant bevorderen via directe en indirecte mechanismen. Directe mechanismen zijn bijvoorbeeld het verbeteren van de beschikbaarheid van voedingsstoffen, het stimuleren van de wortelgroei en het produceren van fytohormonen en andere verbindingen die de stresstolerantie van de plant verhogen. Indirect ondersteunen ze de gezondheid van de planten door schadelijke bacteriën en parasieten als concurrenten te verdringen. Om deze redenen worden ze ook wel "plantengroeibevorderende rhizobacteriën" (PGPR) genoemd. Kenmerkend voor een symbiose is dat beide partijen baat hebben bij deze interactie.

De enzymatische activiteit

Een kwaliteitskenmerk van nattokinase producten is de specificatie van fibrinelosseereenheden (FU). Het is een reproduceerbare maat voor de enzymatische activiteit van deze voedingsstof. Een Internationale Eenheid (U) wordt gedefinieerd als de hoeveelheid enzym die een µmol substraat per minuut omzet onder standaardomstandigheden.

De wetenschappelijk aanbevolen dagelijkse dosis is 2.000 FU per dag.

Kwaliteitskenmerken

De activiteit van nattokinase in natto, dat commercieel verkrijgbaar is als voedingsmiddel, varieert aanzienlijk. Het hangt ook sterk af van de manier waarop het voedsel wordt gekookt of bereid.
We gebruiken een extract van niet-genetisch gemanipuleerde soja met een gestandaardiseerd enzymgehalte. De nattokinase die het bevat, wordt gekenmerkt door een hoge enzymactiviteit van 20.000 FU per gram. Dit zorgt ervoor dat elk van onze capsules 100 mg nattokinase bevat in de aanbevolen dagelijkse dosis van 2.000 FU.
Onze Nattokinase capsules zijn puur plantaardig en dus perfect geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De productie van onze nattokinase wordt - zoals bij alle producten in ons assortiment - uitgevoerd volgens strenge en hoge kwaliteitsnormen. Wij hechten veel belang aan het gebruik van puur natuurlijke ingrediënten zonder gebruik te maken van kunstmatige toevoegingen

Belangrijke opmerking:
Nattokinase is niet geschikt in het geval van een bestaande soja-allergie of bij het innemen van bloedverdunnende medicijnen, zoals de coumarinegroep (Marcumar). In het geval van komende operaties dient de verantwoordelijke arts tijdig geïnformeerd te worden over de consumptie van dit voedingssupplement.

 

Verder lectuur:

 • Milner M, Makise K (2002): Natto and Its Active Ingredient Nattokinase. Alternative & Complementary Therapies 2002; 157-164.
 • Sumi H et al. (1987): A novel fibrinolytic enzyme (nattokinase) in the vegetable cheese Natto. A typical and popular soybean food in the Japanese diet. Experientia. 1987 Oct 15;43(10):1110-1.
 • Liu Z et al. (2019): High-level extracellular production of recombinant nattokinase in Bacillus subtiles WB800 by multiple tandem promotor. BMC Microbiology (2019) 19:89.
 • Shurtleff W, Aoyagi A (2012): History of Natto and its Relatives. Soyinfo Center (Hg.), USA.
 • Japan NattoKinase Association (2003): What is Nattokinase? http://j-nattokinase.org/en/jnka_nattou_01.html. Zugriff: 13.09.2019.
 • Hashem A, Tabassum B, Abd-Allah EF (2019): Bacillus subtilis: A plant-growth promoting rhizobacterium that also impacts biotic stress. Saudi J Biol Sci. 2019 Sep; 26(6): 1291–1297.

 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Nattokinase
ingrediënten

55,5% inuline, 22,2% soja-extract* met nattokinase, hydroxypropylmethylcellulose (capsule), scheidingsmiddel rijst-extract.

*Van conventionele landbouw.

Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken Niet geschikt in geval van soja-allergie en voor mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken, zoals de coumarinegroep (Marcumar).
Netto vulhoeveelheid 60 vegetarische capsules = 27 g
Aanbevolen dagelijkse inname Neem 1 capsule met een beetje vloeistof.
Voedingsstoffen per capsule Nattokinase 100 mg.
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.