Schisandra Balans en Energie
  • 500 mg Schizandra-extract Wu Wei Zi, het "kruid van de vijf smaken".
  • tienvoudig geconcentreerd extract van de schizandrabes
  • een capsule komt overeen met 5.000 mg zuiver fruitpoeder
  • 90 vegetarische capsules met een optimale prijs-prestatieverhouding gedurende drie maanden
Artikelnummer: 8750
Inhoud: 55 g
Prijs:
€ 21,74 (€ 395,27 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op puur natuurlijke, gecertificeerde ingrediënten uit de conventionele landbouw en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

Schisandra Balans en Energie Kruid van de vijf smaken

Schisandra chinensis, ook wel bekend als Chinese gespleten mand of bessendruif, behoort tot de steranijsfamilie (Schisandraceae). Het komt oorspronkelijk uit het noordoosten van China, waar de plant al sinds de oudheid wordt gewaardeerd om zijn hoge gehalte aan voedingsstoffen en wordt gebruikt in de traditionele Chinese gezondheidswetenschappen.

Bessen met een millennia oude traditie

De kleine rode bes werd al genoemd in de Materia Medica ("Shen Nong Ben Cao Jing"), een Chinese compendium van geneeskrachtige kruiden, van de grote keizer Shennong (rond 2.600 voor Christus). De jagerstammen in het noorden van China waardeerden de vrucht ook als een voedzame manier om te eten, omdat ze er de voorkeur aan gaven om het mee te nemen op langere jachtreizen. Het stond op het menu van de keizers en hun vrouwen, regeringsfunctionarissen en gewone mensen.

Tot op de dag van vandaag is er nauwelijks een kruidenwinkel in China die geen Schisandra chinensis in voorraad heeft. Ook in Europa wordt ze steeds bekender en belangrijker. Veel mensen vertrouwen op de eeuwenoude kennis die uit tradities is overgeleverd en zijn op zoek naar een holistische benadering om hun welzijn te behouden. Ondertussen wordt de Schisandrabes, samen met de gojibessen en co., beschouwd als een echt supervoedsel met veelzijdige eigenschappen.

Wu Wei Zi

De aromatische rode vruchten van de klimplant, die tot acht meter hoog kunnen worden, combineren verschillende smaakkwaliteiten. De schil en het vruchtvlees van de bessen smaken "zoet" en "zuur", terwijl de zaden tegelijkertijd "bitter", "zout" en "heet" smaken. Daarom wordt Schisandra chinensis ook wel "Wu Wei Zi" genoemd, het kruid van de vijf smaken.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is de complexiteit van de bes echter niet beperkt tot de smaakbeleving. De vijf smaken komen ook overeen met de leer van de vijf elementen. De vijf elementen zijn hout, aarde, vuur, water en metaal. Het onderwijs van de vijf elementen is een centraal onderdeel van de Aziatische cultuur. Al vele duizenden jaren wordt het door Chinese geleerden gebruikt als een model voor het beschrijven van het leven en het universum. Ook de interacties tussen de mens en zijn omgeving of tussen afzonderlijke organen van het organisme kunnen op deze manier worden beschreven. Achter deze leer staat het doel om alle energieniveaus ( meridianen ) in het lichaam in balans te brengen en zo de gezondheid te behouden.

De smaak van Schisandra chinensis wijst al op het buitengewoon brede spectrum van effecten, omdat elke smaakkwaliteit kan worden toegewezen aan een van de vijf elementen, die op zijn beurt zijn overeenkomstige verschijning in ons lichaam heeft.

De ingrediënten van de bessendruif

De vruchten van Schisandra chinensis worden gekenmerkt door een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen en andere waardevolle vitale stoffen. Hun exacte chemische samenstelling is nog niet volledig onthuld, waardoor ze een interessant object zijn voor wetenschap en onderzoek.

De lignans zijn echter qua hoeveelheid de belangrijkste ingrediënten. Ze zijn kenmerkend voor deze bijzondere plantensoort en worden daarom ook wel "Schisandra lignans" genoemd. Het zijn secundaire plantaardige stoffen die tot de groep van de fyto-oestrogenen behoren. Hiervan zijn 30 verschillende verbindingen met een gemeenschappelijk chemisch kader in de bessendruif te vinden en zijn goed voor ongeveer 19% van de totale massa.

Naast vitaminen en mineralen bevatten de vruchten nog vele andere bioactieve bestanddelen, zoals etherische oliën, triterpenen, fenolzuren, flavonoïden, poly- en monosachariden.

In veel wetenschappelijke studies wordt Schisandra chinensis beschreven als een multifunctionele vrucht met een breed scala aan toepassingen. We willen dat u profiteert van de unieke vitale stoffen, daarom hebben we het opgenomen in onze productfamilie.

Interessant om te weten:
U kunt ook Schisandra chinensis in uw eigen tuin planten. Hiervoor is wel een hoog kader nodig, want de plant kan enkele meters hoog worden. Hij geeft ook de voorkeur aan een zonnige plek in een doorlaatbare en voedselrijke bodem. De rode bessen hangen aan lange druiventrossen, die je in de herfst van september tot oktober kunt plukken.

Schisandra chinensis als onderdeel van de traditionele "Sheng Mai San"

Schizandrabessen worden traditioneel geconsumeerd als een enkel actief bestanddeel of als een mengsel met andere kruiden en traditionele geneeskrachtige planten. Een veel gebruikt en bewezen recept is "Sheng Mai San". Dit is een Chinees kruidenrecept waarvan de oorsprong terug te voeren is op de Chinese arts Li Gao (1.180-1.251 AD). Schizandra chinensis is een hoofdbestanddeel van dit recept.

Kwaliteitskenmerken

Ons product "Schisandra Balans en Energie" is sterk geconcentreerd en bevat een hoogwaardig, zuiver extract van de rode bessen van de klimplant Schisandra chinensis. Dit is van farmaceutische kwaliteit en is 10 keer meer geconcentreerd, zodat één capsule met 500 mg Schizandra-extract overeenkomt met 5.000 mg eenvoudig fruitpoeder. Het innemen van één capsule Schisandra Balans en Energie staat dus gelijk aan het consumeren van 5 g gedroogde bessen, zoals over het algemeen wordt aanbevolen.

Let bij de keuze van een Schisandra chinensis product vooral op het productieproces, omdat de verwerking van de Schisandra bessen een doorslaggevende invloed heeft op de voedingswaarde en het gehalte aan vitale stoffen van het eindproduct. We gebruiken een Schisandra-extract dat slechts enkele verwerkingsstappen heeft ondergaan. De vruchten worden eerst gewassen en gedroogd en vervolgens vermalen tot een vruchtenpoeder. Het zeer geconcentreerde en zuivere extract wordt verkregen door een speciaal en zorgvuldig proces om alleen de gewenste ingrediënten uit het poeder op te lossen en ongewenste stoffen en residuen te verwijderen.

Zoals bij al onze productafstammelingen hechten wij de hoogste waarde aan onberispelijke en hoogwaardige grondstoffen en nemen wij de natuur altijd als model voor de ontwikkeling van onze producten. De ingrediënten van onze Schisandra chinensis zijn dus puur natuurlijk, van hoge kwaliteit en vrij van additieven. Daarnaast zijn de capsules 100 procent plantaardig en dus ook optimaal geschikt voor een vegetarisch of veganistisch diee

Onze geheime tip:
Wie wil kan de capsules ook openen en ze in fruit- of groentesappen roeren. Zo kunt u uw smaakpapillen stimuleren en nieuwe, buitengewone smaakervaringen opdoen.

 

Verdere lectuur:

  • Szopa A, Ekiert R, Ekiert, H (2017): Current knowledge of Schisandra chinensis (Turcz.) Baill. (Chinese magnolia vine) as a medicinal plant species: a review on the bioactive components, pharmacological properties, analytical and biotechnological studies. Phytochem Rev (2017) 16:195–218.
  • World Health Organization (WHO) (2007): WHO monographs on selected medicinal plants. Vol. 3. Fructus Schisandrae. S. 296-313.
  • Nowak A et al. (2019): Potential of Schisandra chinensis (Turcz.) Baill. in Human Health and Nutrition: A Review of Current Knowledge and Therapeutic Perspectives. Nutrients. 2019 Feb; 11(2): 333.
  • Zhao Z, Gut P, Brand E (2018): A concise classification of bencao (materia medica). Chin Med (2018) 13:18.
  • Cheng YY, Tsai TH (2016): Analysis of Sheng-Mai-San, a Ginseng-Containing Multiple Components Traditional Chinese Herbal Medicine Using Liquid Chromatography Tandem Mass Spectrometry and Physical Examination by Electron and Light Microscopies. Molecules. 2016 Sep; 21(9): 1159.
  • Leong PK, Ko KM (2018): Shengmai San: a modern medicine perspective on its remedial effects on Qi and Yin deficiency syndrome in Chinese medicine. Longhua Chin Med 2018;1:13.

 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Schisandra Balans en Energie
ingrediënten

81% Schizandra-extract* 10:1, hydroxypropylmethylcellulose (capsule), vrijgavemiddel rijstextract.

*Van de conventionele landbouw.

Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 90 plantaardige capsules = 55 g
Aanbevolen dagelijkse inname 1 - 2 capsules met wat vloeistof net voor of bij de maaltijd.
Voedingsstoffen per capsule
(per 2 capsules)
Schizandra-extract 10:1 500 mg (1.000 mg).
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.