Uroceaan
  • 600 mg cranberry-extract van Vaccinium macrocarpon
  • met 36 mg proanthocyanidinen (PAC) per capsule
  • 60 vegetarische capsules
Artikelnummer: 3020
Inhoud: 43,5 g
Prijs:
€ 17,78 (€ 408,74 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op puur natuurlijke, gecertificeerde ingrediënten uit de conventionele landbouw en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

Uroceaan 600 mg cranberry-extract met 36 mg proanthocyanidinen

Veenbessen zijn misschien al bekend onder de term "Superfood". Ze staan ook wel bekend als Amerikaanse veenbessen en komen bijna overal ter wereld voor. Omdat ze afkomstig zijn uit Noord-Amerika, zouden er alleen al daar ongeveer 175 verschillende soorten veenbessen zijn. Er worden echter slechts enkele geselecteerde rassen geteeld. Ze vertonen een sterke gelijkenis met de bekende lingerbessen, vandaar dat ze in de volksmond bekend staan als gecultiveerde veenbessen.

De Powerberry uit Noord-Amerika

Met een diameter van één tot twee centimeter zijn cranberry's aanzienlijk groter dan hun optische tegenhangers. De veenbessen die we gebruiken behoren tot het geslacht Vaccinium macrocarpon uit de heidefamilie en zijn nauw verwant aan de Europese bosbes.

De cranberry heeft zijn naam te danken aan de Pilgrim Fathers die in 1620 met de Mayflower in New England landden. Ze leerden over de veelzijdigheid van de bessen van inheemse Noord-Amerikaanse Indianen. Ze waarderen niet alleen de veenbessen als waardevol voedsel vanwege hun hoge gehalte aan voedingsstoffen, maar ze onttrekken er ook kleurstoffen aan, die ze gebruiken voor rituele doeleinden. De roze bloem van de veenbes deed de kolonisten denken aan de kop en de snavel van een kraanvogel, vandaar dat ze de bes "Crane Berry" noemden. Later werd het uiteindelijk de verkorte vorm "cranberry".

In dit land worden de kleine rode bessen ook beschouwd als echte krachtvruchten, die een veelheid aan waardevolle ingrediënten in een zeer kleine ruimte combineren. Ze bevatten een breed spectrum aan secundaire plantaardige stoffen, waarvan de zogenaamde proanthocyanidinen bijzonder nuttig zijn als waardevolle ingrediënten. Ze geven de cranberry's niet alleen hun typische rode kleur, maar zijn ook de reden voor hun buitengewone eigenschappen. Bovendien bevatten ze organische zuren, looistoffen en een hoog gehalte aan vitamine C.

Wist u dat…
… dat veenbessen worden gekweekt in grote waterbassins met een instelbaar waterniveau? Als de bessen rijp zijn, worden de bassins onder water gezet en kunnen de bessen die op het water drijven gemakkelijk van het wateroppervlak worden opgepikt.

Wat zijn proanthocyanidinen?

Proanthocyanidinen (PAC) behoren tot de groep van secundaire plantencomponenten. Ze zijn van nature aanwezig in twee vormen: het A-type en het B-type, die verschillen in hun structuur en werkingswijze. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat PAC van het zeldzame A-type een significant hogere biologische activiteit heeft dan PAC van het meer gangbare B-type.

Dit is ook de reden waarom we alleen het gebruik van cranberry's van het geslacht Vaccinium macrocarpon overwegen. Het is bijzonder rijk aan PAC van het A-type, dat daarom ook in sterk geconcentreerde vorm in ons extract zit.

Kwaliteitskenmerken

In tegenstelling tot de meeste andere vruchten bevatten veenbessen proanthocyanidinen (PAC) van het type A. Deze secundaire plantaardige stoffen geven hen de bijzondere eigenschappen die in 2004 officieel werden erkend door de Franse autoriteit voor voedselveiligheid (Agence française de la sécurité des aliments, AFSSA). In recente wetenschappelijke studies werd een optimaal effect waargenomen bij een dosering van 36 tot 72 mg PAC.

Als u besluit om een cranberryproduct te nemen, moet u een cranberry-extract van Vaccinium macrocarpon kiezen. Een gedeclareerd PAC-gehalte van minimaal 36 mg per capsule wordt ook aanbevolen. Let ook goed op of het een veenbessenextract is of een eenvoudig veenbessenpoeder dat alleen bestaat uit gedroogde en fijngemalen veenbessen. Eenvoudig cranberrypoeder zonder een gedefinieerd PAC-gehalte en cranberryproducten van een ander geslacht kunnen bij lange na niet concurreren met het extract dat we gebruiken en hebben niet de gewenste eigenschappen vanwege het vaak zeer lage PAC-gehalte.

Onze Uroceaan bevat een hoogwaardig extract van Vaccinium macrocarpon, dat gestandaardiseerd is op proanthocyanidinen. Onmiddellijk na de oogst worden de rijpe, verse vruchten in een zacht proces verwerkt tot een hoogwaardig veenbessenextract dat alle waardevolle ingrediënten combineert en geconcentreerde PAC van het type A bevat. Ongewenste stoffen en residuen komen daarentegen niet in het extract terecht, zodat het een hoge mate van zuiverheid heeft.

Elke capsule van ons product spruit bevat 600 mg veenbessenextract met de aanbevolen dosering van 36 mg PAC, afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek. Indien nodig kunt u de dosis verhogen tot twee capsules per dag (een in de ochtend en een in de avond) om het effect van PAC te versterken.

Uroceaan geeft u de volle, pure en natuurlijke kracht van de cranberry, die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Als u nog meer kracht uit de natuur wilt gebruiken, raden wij ook onze Cystimmun aan. Naast 600 mg veenbessenextract met 36 mg PAC bevat Cystimmun ook D-mannose en natuurlijke vitamine C om uw immuunsysteem optimaal te ondersteunen.

 

Verder lectuur:

  • World Health Organization (2019): WHO monographs on selected medicinal plants. Volume 4, WHO Genf 2009.
  • Blumberg JB et al. (2013): Cranberries and Their Bioactive Constituents in Human Health. Adv Nutr. 2013 Nov; 4(6): 618–632.
  • Dietz BM et al. (2016): Botanicals and Their Bioactive Phytochemicals for Women’s Health. Pharmacol Rev. 2016 Oct; 68(4): 1026–1073.
  • Kooperation Phytopharmaka (Hg.) (2019): Moosbeere - Cranberry. http://www.arzneipflanzenlexikon.info/cranberry.php. Zugriff: 04.10.2019.

 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Uroceaan
ingrediënten

82,7 % veenbessenextract* (bevat maltodextrine), hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige cellulosecapsule), scheidingsmiddel rijstextract.

*Van conventionele landbouw.

Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 60 vegetarische capsules = 43,5 g
Aanbevolen dagelijkse inname 1-2 capsules met wat vloeistof.
Voedingsstoffen per capsule
(per 2 capsules)
36 mg (72 mg) proanthocyanidinen (PAC) uit 600 mg (1200 mg) cranberry-extract).
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.