Vitamine D3 K2
  • 1.000 I.E. natuurlijke vitamine D3 en 75 µg fermentatieve vitamine K2
  • bioactieve all-trans-Menachinon-7 zonder sojacomponenten
  • optimale combinatie van vitaminen voor het behoud van normale botten
  • Vitamine D ondersteunt ook het immuunsysteem en speelt een belangrijke rol in de celdelingsprocessen.
  • Bewaarblik met 120 tabletten voor vier maanden
  • zeer goede prijs-prestatieverhouding en ideaal voor op reis
Artikelnummer: 8341
Inhoud: 48 g
Prijs:
€ 34,62 (€ 721,25 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op biofermentatief geproduceerde, gecertificeerde ingrediënten en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

Vitamine D3 K2 Natuurlijke vitamine D3 en fermentatief K2

Vitamine D3 - De zonnevitamine

Vitamine D behoort samen met vitamine A, E en K tot de groep van de vetoplosbare vitaminen. Omdat het via de voeding kan worden opgenomen en ook door het organisme zelf kan worden geproduceerd, heeft het een bijzondere positie onder de vitaminen.
Een voorwaarde voor de lichaamseigen synthese is voldoende zonlicht (UVB-straling) op de huid. In de zomer op onze breedtegraden zijn 15 tot 30 minuten zonneschijn op het gezicht, de handen en de onderarmen voldoende om de gewenste vitamine D-concentratie te bereiken. De aanvoer van vitamine D via de voeding is echter relatief laag in vergelijking met de totale dagelijkse aanvoer: volgens de National Consumption Study II is de gemiddelde aanvoer via de voeding slechts ongeveer 2-4 µg vitamine D per dag. Tot de opmerkelijke bronnen van vitamine D behoren vooral vette zeevissen zoals haring, zalm en makreel. Vitamine D komt in veel kleinere hoeveelheden voor in eierdooiers, sommige eetbare paddenstoelen en in verrijkte margarine.

Effecten van vitamine D

Het is algemeen bekend dat vitamine D een belangrijke rol speelt bij het behoud van gezonde botten. De vitamine voert echter nog een aantal andere taken uit in het menselijk organisme: het ondersteunt de calcium- en fosfaatopname en het behoud van het calciumgehalte in het bloed. Het is ook betrokken bij het behoud van een gezond gebit en een normale spierfunctie. Vitamine D is ook nodig voor een goed functionerend immuunsysteem en speelt een belangrijke rol in de celdelingsprocessen.

Vitamine K2

De term vitamine K omvat een reeks verbindingen die door zowel dierlijke als plantaardige organismen worden geproduceerd. Vitamine K1 (phylloquinone) komt vooral voor in groene bladgroenten zoals spinazie en sla, terwijl vitamine K2 (menaquinone) wordt gevormd door micro-organismen en vooral voorkomt in gefermenteerde voedingsmiddelen. Een voedsel dat bijzonder rijk is aan vitamine K2 is natto, een Japans gerecht gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Nieuwe studies geven aan dat de gelijktijdige inname van vitamine K2 en vitamine D3 bijzonder aan te bevelen is.

Effecten van vitamine K2

Vitamine K speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling en ondersteunt het behoud van gezonde botten.

Kwaliteitskenmerken

Vitamine D3 K2 bevat de natuurlijke vitamine D3, fermentatieve vitamine K2 en acerolapoeder in een fruitzuurtablet. Slechts één tablet levert 500% van de aanbevolen dagelijkse dosis van 25 µg (1.000 I.U.). Ter illustratie toont de volgende tabel een selectie van voedingsmiddelen die vitamine D bevatten en de respectievelijke hoeveelheden die zouden moeten worden geconsumeerd om een vitamine D-inname van 25 µg te bereiken:

VoedselVerbruikte hoeveelheid (komt overeen met 25 µg vitamine D3)
Makreel 625 g
Cantharellen 1,2 kg
Gouda 1,9 kg
Kalfslever 7,5 kg
Kippeneieren 9
Boter 2 kg
Volle melk
25 L

 

Elke zuigtablet bevat ook 75 µg gefermenteerde vitamine K2 in de vorm van de bioactieve all-trans-menaquinone-7. Het bijzondere: de door ons gebruikte vitamine K2 is niet afkomstig van natto en bevat geen sojabestanddelen. Het is dus ook geschikt voor mensen die allergisch zijn voor sojaproteïne.
Vitamine K2 wordt geëxtraheerd door middel van superkritische CO2-extractie zonder chemische oplosmiddelen. Een ander voordeel is de zuiverheid: met een zuiverheidsgraad van 99,9% heeft vitamine K2 een beduidend hogere zuiverheid dan synthetisch geproduceerd K2.
Dankzij het gebruik van acerolapoeder bevat elke zuigtablet ook 12 mg zuiver natuurlijke vitamine C uit de acerolakers.
De combinatie van vitamine D3 en K2 in één zuigtablet maakt de gelijktijdige opname van beide vitaminen in een evenwichtige verhouding en met slechts één product mogelijk. Vitamine D3 K2 biedt daarom een optimale prijs-prestatieverhouding.

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Vitamine D3 K2
ingrediënten Maltodextrine, 22% acerolaextract met vitamine C, 3,1% cholecalciferol (bevat gemodificeerd zetmeel), vulstof: microkristallijne cellulose, natuurlijke smaak, 2,3% menaquinon (bevat plantaardig vet), scheidingsmiddel: magnesiumzouten van vetzuren.
Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 120 tabletten = 48 g
Aanbevolen dagelijkse inname Zuig 1 tablet op.
Voedingsstoffen per tablet Vitamine D 25 µg (500% NRV*), vitamine K2 75 µg (100% NRV*), vitamine C 12 mg (15% NRV*).
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz

*NRV = referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011.

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.