BioProphyl-kwaliteit – De natuur als rolmodel

Onze motivatie is om met behulp van de natuur uw gezondheid in stand te houden. Een voldoende dagelijkse aanvoer van vitaminen, mineralen en sporenelementen kan u ondersteunen bij het voorkomen van mogelijke voedingsgerelateerde ziekten en zo uw welzijn in stand houden of verbeteren.

Onze claim is om uw individuele voedingsstoffenvoorziening te ondersteunen met hoogwaardige, natuurlijke en zinvolle voedingssupplementen. Lees meer over onze motivatie in over ons.

Onze grondstoffen

Bij BioProphyl gebruiken we bij voorkeur ingrediënten uit de gecontroleerde biologische landbouw voor de productie van onze producten. U kunt onze biologische producten herkennen aan het achtervoegsel “BIO”, aan het biologische controlenummer DE-ÖKO-013 en aan de officiële keurmerken.
Het gebruik van biologische grondstoffen is echter niet mogelijk of zinvol voor al onze producten. In deze gevallen geven wij de voorkeur aan het gebruik van hoogwaardige, natuurlijke grondstoffen uit de fermentatieve productie of de traditionele landbouw, die de bijzondere, productspecifieke kwaliteitskenmerken hebben en waarvan de zuiverheid door laboratoriumanalyses is aangetoond.
Om de oriëntatie te vergemakkelijken, labelen we de producten die niet uitsluitend bestaan uit ingrediënten die gecertificeerd zijn volgens de EU Biologische Verordening met de opmerking “van de traditionele landbouw” in de respectievelijke lijst van ingrediënten.

Onze productie

Onze producten worden vervaardigd volgens farmaceutische kwaliteitsnormen, dus zonder uitzondering wordt elke partij grondstoffen – zowel “biologisch” als “niet-biologisch” – gecontroleerd op het gehalte aan zware metalen en mogelijke microbiële besmetting. We gebruiken alleen grondstoffen die ver onder de wettelijk voorgeschreven limieten liggen.
Al onze producten worden in Duitsland geproduceerd en zijn vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen, vrij van zout, melk, gluten en tarwe en vrij van genetische manipulatie.

We hechten ook veel belang aan een transparante productetikettering, onder andere tonen we de belangrijkste zeven voedingswaarden, de “Big 7”, d.w.z. energie, vet, verzadigde vetzuren, koolhydraten, suiker, vezels en eiwitten, en geven aan of een product vegetarisch, veganistisch en glutenvrij, lactose- of allergeenvrij is. Dit is zeer nuttig met het oog op de voedselintoleranties die vandaag de dag steeds vaker voorkomen en de speciale vormen van voeding en gewoontes die daarmee gepaard gaan. U kunt deze informatie direct op de betreffende productpagina verkrijgen met behulp van de volgende symbolen.

Onze productgerelateerde verklaringen zijn allemaal in overeenstemming met de wettelijke vereisten van de EU-verordening inzake gezondheidsclaims. Wij adverteren onze producten uitsluitend met officieel bevestigde gezondheids- en effectverklaringen en distantiëren ons van niet-toegestane genezingsverklaringen. Wij doen een beroep op uw eigen onderzoek en stellen de uitspraken van derden ter discussie.

De oorsprong van onze producten

Bij de ontwikkeling van onze producten is zowel de zinvolle combinatie van de verschillende voedingsstoffen en vitale stoffen, de zuiverheid en kwaliteit van onze grondstoffen als ook een hoge mate van biobeschikbaarheid, voor ons van groot belang.
Aangezien het behoud van uw gezondheid voor ons bijzonder belangrijk is, wordt elke beslissing voor een product voorafgegaan door zorgvuldig onderzoek. We maken alleen producten waarvan we het nut en de effectiviteit overtuigd zijn. Onze motivatie is – volgens onze bedrijfsnaam – biologische profylaxe. Dit betekent een optimale aanvulling op onze voeding om een tekort aan voedingsstoffen en vezels te compenseren en zo mogelijke deficiëntieverschijnselen en voedingsgerelateerde ziekten te voorkomen. BioProphyl staat voor hoogwaardige voedingssupplementen met als doel uw welzijn te behouden en te verbeteren.

Onze adviezen

Voedingssupplementen worden steeds belangrijker in het dagelijks leven, wat de vraag oproept naar een optimale en vooral verstandige, individuele aanvulling van de dagelijkse voeding. Voor ons is het vanzelfsprekend om u te allen tijde eerlijk en bindend te adviseren. Onze vriendelijke voedingsdeskundigen helpen u graag met al uw vragen over manieren om uw algemene welzijn te verbeteren en uw gezondheid te ondersteunen.

 

Heeft u vragen over de productie, de afzonderlijke grondstoffen of onze producten? Of wilt u meer weten over het onderwerp voedingssupplementen? Stuur ons een e-mail naar [email protected]. We zijn hier voor jou.

uw BioProphyl familie