Onze toepassingsgebieden

Een evenwichtige voeding, rijk aan vitaminen en mineralen, is essentieel voor een gezond organisme. Vandaag de dag hebben we echter vaak energierijke, maar voedselarme voedingsmiddelen tot onze beschikking, zodat we niet langer kunnen garanderen dat we voldoende natuurlijke vitaminen en mineralen binnenkrijgen om in onze dagelijkse voedingsbehoeften te voorzien. Als gevolg daarvan is het vaak moeilijk om zelfs voor het voedingsbewustzijn een evenwichtig en gezond dieet te eten.

Naast onze eetgewoonten en voedingsvormen zijn helaas ook voedselintoleranties steeds meer bepalend voor ons dagelijks leven. Of het nu gaat om vegetarisch of veganistisch, paleo of koolhydraatarm, gluten- of lactose-intolerantie - wie bepaalde voedingsmiddelen vermijdt, moet vertrouwen op specifieke voedingscombinaties en -supplementen om een mogelijk tekort tegen te gaan. Het dieet, de leeftijd of het seizoen kunnen ook verantwoordelijk zijn voor bepaalde deficiëntieverschijnselen. Stress, milieu-invloeden en onjuiste voeding kunnen ook leiden tot disharmonieën in het lichaam, met als gevolg bijvoorbeeld verhoogde allergieën, hart- en vaatziekten en chronische darmziekten.

Volgens voedingsonderzoek zijn het bepaalde vitaminen, maar ook voedingsstoffen en vitale stoffen die de gezondheid, het welzijn en de vitaliteit ondersteunen en te behouden. Een optimale aanvoer van de bekende vitaminen en mineralen zoals vitamine C, vitamine D en calcium en magnesium is belangrijk. Daarnaast zijn er minder bekende secundaire plantaardige stoffen met functionele eigenschappen, zoals kurkuma, wierook en voedselrijk gerstegras. Ook OPC en L-glutathion, staan bekend als antioxidanten. Deze en andere voedingsstoffen en vitale stoffen zijn onmisbaar als we onszelf, willen beschermen en onze prestaties en gezondheid op peil willen houden.

Met gerichte voedingssupplementen kunt u uw organisme ondersteunen, disharmonieën voorkomen en zo zorgen voor een beter welzijn. Om het u gemakkelijker te maken uw weg te vinden, hebben we onze BioProphyl productwereld onderverdeeld in toepassingsgebieden en onze waardevolle nakomelingen toegewezen op basis van hun werkingswijze en functionele ingrediënten. Sommige van onze producten worden op verschillende gebieden gewaardeerd en zijn daarom meerdere malen te vinden. We nodigen je uit dit zelf te ontdekken door verder te lezen zodat dat je de juiste voedingssupplementen vindt voor jouw individuele behoeften.

Heb je vragen of hulp nodig bij de productkeuze? We zijn er voor jou. Stuur ons een e-mail naar [email protected].