Wat is “veganistisch”?

Eigenschap Veganistisch

Veganisten zijn vegetariërs, maar onthouden zich strikt van dierlijk voedsel en weigeren ook melk, zuivelproducten en honing. Let er naast Veganer vooral op dat ook de additieven niet afkomstig zijn van dierlijke oorsprong. Daarom eten of gebruiken veganisten geen producten die bijvoorbeeld gelatine bevatten en drinken ze geen wijn die gemaakt is met stremsel, een product dat gemaakt is van de maag van een kalf. De veganistische levenswijze beperkt zich echter niet alleen tot voeding, maar betekent ook dat men zich moet onthouden van stoffen als leer, wol en zijde. Veganisten gebruiken ook geen cosmetica die stoffen bevatten zoals lanoline, collageen of de talloze andere stoffen van dierlijke oorsprong.

Veganisten zijn vegetariërs, maar onthouden zich strikt van dierlijk voedsel en weigeren ook melk, zuivelproducten en honing. Let er naast Veganer vooral op dat ook de additieven niet afkomstig zijn van dierlijke oorsprong.

Het BioProphyl® veganistisch zegel identificeert alle producten die vrij zijn van dierlijke ingrediënten en geschikt zijn voor een veganistisch dieet.