Krillolie Omega 3
 • 590 mg hoogwaardige krillolie met 159 mg omega 3-vetzuren uit milieuvriendelijke en duurzame krillvisserij
 • beduidend hogere biobeschikbaarheid dan visolie door de speciale structuur
 • rijk aan natuurlijke EPA en DHA, waarvan is aangetoond dat ze bijdragen aan een gezonde, normale hartfunctie
 • uitstekende bron van choline, die nodig is om de normale leverfunctie te behouden
 • geur- en smaakloos door een speciaal filterproces in visolie-gelatinecapsules (geen rundergelatine)
Artikelnummer: 8775
Inhoud: 74,9 g
Prijs:
€ 23,73 (€ 316,82 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op gecertificeerde ingrediënten en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

Krillolie Omega 3 rijk aan natuurlijke EPA/DHA en astaxanthine

De geschiedenis van Antarctica

Kristalhelder water, glinsterende ijsbergen, eindeloze ijsmassa's en de fascinerende middernachtzon, een periode waarin de zon nooit ondergaat. Dit is het rijk van Antarctica - het koudste en winderigste continent op aarde.

In het begin van de 20e eeuw was Antarctica het laatste onontdekte continent op aarde. Geen mens had tot dan toe ooit een voet op de bevroren "Terra Incognita" gezet.

In 1820 vonden twee expedities door de zee van de zuidelijke poolcirkel onafhankelijk van elkaar plaats. Namens de Russische marine reisde Fabian Gottlieb von Bellinghausen met twee schepen. Tegelijkertijd had de Brit Edward Bransfield een schip van de Royal Navy onder zijn bevel. Bellinghausen was waarschijnlijk de eerste die Antarctica zag op 27 januari 1820, gevolgd door Bransfield, die enkele dagen later ook het nieuwe continent ontdekte. Een van de laatste letterlijk witte vlekken op de kaart, werd zo geleidelijk aan blootgelegd. James Cook en zijn bemanning waren in 1773 al meerdere malen de zuidelijke poolcirkel overgestoken, maar waren slechts binnen 120 kilometer van Antarctica gekomen omdat de dikke ijsmassa's hem dwongen om terug te keren. Wist u dat hij ook een rol speelde bij de ontdekking van vitamine C?

Antarctica werd uiteindelijk beroemd dankzij de Brit Robert F. Scott en de Noor Roald Amundsen, die in 1911 deelnamen aan een dramatische race naar de geografische Zuidpool. Amundsen bereikte de finish als eerste dankzij zijn 52 sledehonden en hief daar de Noorse vlag. Scott kwam 34 dagen later aan de finish en moest helaas ter plekke vaststellen dat zijn concurrent sneller was geweest en hij kwam als verliezer uit de race.

Krill - meer dan alleen „visvoer“

Sinds de ontdekking heeft Antarctica steeds meer onderzoekers en wetenschappers geboeid door zijn unieke leefomgeving en heeft het ook bij ons voor verbazing en fascinatie gezorgd. Het wordt niet alleen gekenmerkt door de ijsvlakte, maar ook door de indrukwekkende biodiversiteit. Waarschijnlijk zijn de pinguïns of zeehonden op het land de eersten die bij u opkomen. Maar er zijn ook tal van andere dieren in de oceanen. Meer dan 10.000 verschillende soorten zijn er thuis, waaronder walvissen en duizenden en duizenden kleine wezens, waaronder krill.

Krill (Euphausia superba) is een kleine schaaldiersoort die uitsluitend voorkomt in de heldere, schone wateren rond Antarctica in de Zuidelijke Oceaan. Daarom worden de kleine schaaldieren ook wel "Antarctisch" krill genoemd. Ze behoren tot de lichtgevende garnalenfamilie en produceren lichtimpulsen die hen helpen met elkaar te communiceren. Ze leven in grote zwermen met enkele duizenden dieren. Een kubieke meter water kan tot 30.000 van deze kleine schaaldieren bevatten.

De naam "Krill" komt van de Noorse taal en betekent "walvisvoer". Stelt u zich zo'n enorme bultrug voor, waarvan het hoofdvoedsel krill is. Om hun eten te krijgen, gebruiken ze een slimme tactiek. Eerst cirkelen ze rond hun prooi, zoals een school krill, en verdrijven daarbij lucht. De zwerm is dan omgeven door een netwerk van luchtbellen, waardoor het onmogelijk is om te ontsnappen. Met de mond open zwemt de bultrugwalvis vervolgens de krill-school in en kan hij genieten van een weelderig buffet. Hoeveel krill denkt u dat een walvis in één dag kan verslinden?
Een volwassen bultrugwalvis van ongeveer 15 meter lang kan tot 1,5 ton voedsel per dag verbruiken. Een enkele krill weegt gemiddeld 2 gram. Dit resulteert in een indrukwekkende 750.000 kleine schaaldieren die een walvis in een dag consumeert. Heeft u het goed geraden?

Zeehonden, walvissen, zeevogels, pinguïns en talrijke vissoorten waarderen ook krill als voedselbron vanwege het ideale voedingsprofiel. We hebben het daarom nader bekeken, omdat het niet alleen essentiële vetzuren levert, maar ook andere vitale stoffen met bijzondere eigenschappen

De bijzondere eigenschappen van krillolie

Krill staat aan het begin van de voedselketen en voedt zich met microscopische algen. Deze zijn zo klein dat we ze niet met het blote oog kunnen zien. Ze hebben een hoog gehalte aan astaxanthine, een natuurlijke kleurstof die krill zijn karakteristieke oranjerode kleur geeft. Hetzelfde fenomeen kunt u bijvoorbeeld zien bij flamingo's of zalm. Zonder astaxanthine zouden de veren van flamingo's niet roze zijn, maar wit.

Wist u dat...
…dat 60% van alle vetzuren in het netvlies (het netvlies van het oog) en 40% van de meervoudig onverzadigde vetzuren in onze hersenen DHA zijn?

Kreeft zijn ook rijk aan de omega-3 vetzuren die voor ons zo belangrijk zijn, met name EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), evenals choline. In tegenstelling tot conventionele visolie zijn de hoogwaardige omega-3-vetzuren in krillolie niet gebonden aan triglyceriden maar aan fosfolipiden, die een essentieel onderdeel vormen van onze celmembranen.

We bestaan immers uit meer dan 100.000 miljard cellen en elke cel is omgeven door een dubbele laag fosfolipiden. Door de binding aan juist dergelijke fosfolipiden hebben omega-3-vetzuren een beduidend hogere biologische beschikbaarheid en kunnen ze bijzonder gemakkelijk door het menselijk organisme worden gebruikt. Ze worden efficiënter geabsorbeerd en bereiken zo sneller de bloedbaan en de doelweefsels.

Choline, een ander bestanddeel van krillolie, is betrokken bij het vet- en cholesterolmetabolisme in de lever en draagt aantoonbaar bij aan het behoud van een normale leverfunctie. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) beveelt een dagelijkse inname van 400 mg choline aan om onze leverfuncties in stand te houden.

Als eerste schakel in de voedselketen zijn de kleine schaaldieren ook beduidend minder vervuild en vrij van antibiotica die vaak in de viskweek worden gebruikt.
Wat zijn EPA en DHA?

Wat zijn EPA en DHA?

EPA en DHA

EPA en DHA zijn omega-3-vetzuren met een lange keten die essentieel zijn voor ons lichaam en dagelijks via de voeding moeten worden toegediend. Voor een klein deel kan ons lichaam ze ook zelf produceren uit alfa-linoleenzuur. Deze omzetting vindt echter slechts in beperkte mate plaats omdat het enzym dat hiervoor nodig is, delta-6 desaturase, slechts een beperkte activiteit heeft. Tegelijkertijd is het ook nodig voor de omzetting van omega-6-vetzuren in hogere verzadigde vetzuren, zodat de twee metabole processen met elkaar concurreren om hetzelfde enzym.

Alfa-linoleenzuur kan dus niet in de plaats komen van EPA en DHA onder normale voedingsomstandigheden. Bovendien bepaalt de verhouding tussen omega-6-vetzuren en omega-3-vetzuren hoeveel EPA en DHA wordt geproduceerd. Het volgende geldt: hoe kleiner de verhouding tussen de twee soorten vetzuren, hoe groter de kans dat er EPA en DHA kan worden gevormd. Idealiter zou de verhouding tussen omega-6 en omega-3-vetzuren volgens de beroepsverenigingen 5 op 1 moeten zijn. Onze westerse voeding heeft echter een echte verhouding van 20 op 1.

Een nuttig hulpmiddel voor het beoordelen van de aanvoer van essentiële omega-3-vetzuren is de zogenaamde Omega-3-index. Het geeft het aandeel EPA en DHA in het totale vetzuurgehalte van de rode bloedcellen aan. Een index van minstens 4 % is wenselijk, in het beste geval zelfs rond de 8 %.
Regio's waar de omega-3-index van de bevolking hoog is, zijn landen als Japan, Zuid-Korea en Scandinavië (vooral Denemarken, Noorwegen en Groenland), waar vaak vis in het dieet voorkomt. Gematigde niveaus van EPA en DHA zijn bijvoorbeeld gemeten in Finland, Zweden, Tunesië, IJsland en Chili. Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en veel Europese landen hebben lage indexen. Gemeenschappelijk voor deze landen is de westerse voedingsgewoonten, die worden gekenmerkt door industrieel verwerkt voedsel en een lage consumptie van vis. Ook in Duitsland hebben we vaak een lage index.

EPA en DHA Index

Waarom zijn omega-3-vetzuren zo belangrijk voor ons?

Al in de jaren zestig van de vorige eeuw maakte voedingsdeskundige Ancel Keys de interessante vaststelling dat hart- en vaatziekten, zoals hartaanvallen of beroertes, minder vaak voorkomen in Griekenland en Zuid-Italië dan in Noord-Europa of de VS. Hij ging ervan uit dat de reden hiervoor het mediterrane dieet van de mediterrane regio's was.

Maar wat maakt het mediterrane dieet nu precies zo gezond? Het wordt gekenmerkt door een hoog percentage plantaardig voedsel, waaronder vooral fruit en groenten, peulvruchten, plantaardige vetten uit noten, zaden en olijfolie, maar ook vetrijke vis zoals zalm, makreel of haring. Anderzijds komen zuivelproducten, vlees en worsten, vooral rood vlees, zelden op het bord terecht. Daarom levert het mediterrane dieet een bijzonder grote hoeveelheid omega-3-vetzuren.

De German Nutrition Society (DGE) beveelt 250 mg EPA en DHA per dag aan om de normale hartfunctie in stand te houden. Afhankelijk van de gekozen vissoort kan dit worden gedekt door één of twee vismaaltijden per week. Zoutwatervissen die bijzonder rijk zijn aan EPA en DHA, zoals de eerder genoemde zalmsoorten, haring of makreel, zijn rijk aan vet.
Het is bewezen dat omega-3-vetzuren een positieve invloed hebben op het gehele cardiovasculaire systeem. Studies hebben aangetoond dat vooral de vetzuren EPA en DHA bijdragen aan een gezonde, normale hartfunctie. In de meeste studies werden echter hoge doses gebruikt die meestal niet worden bereikt met onze normale voeding. Om uw omega-3 voorraad te optimaliseren, kunt u dus vertrouwen op hoogwaardige supplementen

Kwaliteitskenmerken

Wereldwijd zijn er slechts enkele grondstoffenleveranciers die gespecialiseerd zijn in krillolie. Wij hebben voor Aker BioMarine gekozen vanwege de hoge kwaliteit, duurzaamheid en transparantie. Dit bedrijf zet zich in voor een milieuvriendelijke en duurzame krillvisserij. Aker BioMarine's SuperbaTM is het enige krill product dat is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council (MSC), een internationale onafhankelijke en non-profit organisatie voor duurzame visserij. Om door de MSC als duurzame visserij gecertificeerd te worden, moet aan drie basisprincipes worden voldaan:

 1. Het visbestand is en blijft in goede staat.
 2. Het mariene milieu wordt beschermd, de impact van het gebruikte vistuig op de zeebodem is laag en ongewenste bijvangst wordt tot een minimum beperkt.
 3. Het management is effectief en reageert snel en adequaat op veranderende ecologische omstandigheden.

Aker BioMarine hanteert voorzichtige vismethodes, omdat de kleine schaaldieren zeer gevoelig zijn voor stress. De krill kan dus stressvrij en vers naar de verwerkingsruimte van het schip worden getransporteerd, waar het direct wordt verwerkt.

Zorgvuldige en directe verwerking zorgt ervoor dat er een hoogwaardig product ontstaat waarin alle waardevolle natuurlijke ingrediënten van krill behouden blijven. Door een speciaal productieproces zijn de capsules ook zeer goed verteerbaar. Er zijn geen nare oprispingen na inname, zoals vaak het geval is bij visoliecapsules.
Onze hoogwaardige krillolie laat geen onaangename "visachtige" smaak in de mond achter - in tegenstelling tot visoliecapsules - en we hebben ook de bekende en vaak gevreesde visgeur in het blikje bijna volledig kunnen elimineren. Met behulp van een nieuw, complex en speciaal ontziltingsproces wordt de geur uit de olie verwijderd. Dit geeft het een iets lichtere kleur met behoud van dezelfde kwaliteit. Het gehalte aan waardevolle omega-3-vetzuren blijft identiek hoog. De capsules worden dus goed verdragen, zelfs door een gevoelig persoon. Bovendien zijn onze capsules lang houdbaar zonder "ranzig" te worden en zijn ze gemaakt van hoogwaardige visolie-gelatine in plaats van de anders zo vaak gebruikte rundergelatine.

Wij hechten veel belang aan duurzaamheid

Antarctica is het meest beschermde gebied op aarde met de strengste milieubeschermende maatregelen die ooit internationaal zijn ontwikkeld. Sinds 1959 is het ontginnen van grondstoffen strikt verboden en is Antarctica een natuurreservaat dat dient tot harmonie en wetenschap. Daarom gelden er ook strenge regels voor de krillvisserij.

Vangstverordening voor krill


Sinds 1980 wordt de krillvisserij gereguleerd door de Commissie voor de instandhouding van de levende rijkdommen in de Antarctische wateren (CCAMLR). Elk jaar stelt de Commissie een lijst van maatregelen vast voor de instandhouding van de Antarctische wateren en bepaalt zij hoeveel krill in welke gebieden mag worden gevangen, hoeveel bijvangst is toegestaan en aan welke andere voorwaarden de visserij moet voldoen. Geen enkele andere vissoort wordt zo streng gecontroleerd en gereguleerd als de krillvisserij. De maximale hoeveelheid krill die jaarlijks kan worden gevangen is gebaseerd op een percentage van de totale biomassa. Voor de Zuid-Atlantische Oceaan geldt een limiet van 620.000 ton per jaar. Met een totale krillvoorraad van 60,3 miljoen ton is dit slechts ongeveer één procent van de totale biomassa. De werkelijke gemiddelde krillvangst in de afgelopen jaren is slechts ongeveer 200.000 ton per jaar, ver onder deze limiet.

Omdat Antarctica een unieke en bijzondere plek is, heeft de CCAMLR ook een monitoringsysteem voor het hele ecosysteem opgezet. Hierdoor kunnen veranderingen in het milieu en de status van andere soorten die afhankelijk zijn van krill voor voedsel, vroegtijdig worden opgespoord.
Tal van studies hebben aangetoond dat de krillvisserij het meest duurzaam is in vergelijking met andere vissoorten. Bovendien is het door de grote biomassa van krill hoogst onwaarschijnlijk dat andere dierpopulaties, zoals zeehonden, walvissen en pinguïns, te kort worden gedaan bij het voldoen aan hun voedselbehoefte. De volgende afbeelding toont de hoeveelheden krill die deel uitmaken van het dieet van andere soorten en visserijen:

krillvooraad

Waarom is duurzaamheid en bescherming van de zee zo belangrijk?

We weten nu dat slecht gereguleerde visserij en de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen ertoe hebben geleid dat 85% van de visbestanden in de wereld overbevist of uitgeput is. Beschermde zeegebieden zijn essentieel voor het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en vormen een belangrijke aanvulling op het beheer van duurzame visserij. Ze helpen de diversiteit van het leven in de oceanen te behouden en versterken hun veerkracht tegen bedreigingen zoals klimaatverandering. Gevoelige habitats worden beschermd en bedreigde soorten worden beschermd, wat bijdraagt aan het behoud van het hele mariene ecosysteem.

Naar schatting zullen in 2050 zo'n 10 miljard mensen op aarde leven. Ervoor zorgen dat zo'n enorme populatie kan leven met een zo laag mogelijk CO2-niveau is een enorme uitdaging en vraagt om uitgekiende strategieën. Het is een evenwicht tussen de drie vereisten van het dichten van de voedselkloof, het ondersteunen van de economische ontwikkeling en het verminderen van de resulterende milieu-impact. Om de mensheid echter duurzaam te kunnen voorzien van voldoende voedsel uit de zee, worden er aquaculturen opgezet. Deze zijn op hun beurt weer afhankelijk van de wilde visserij om de gezondheid van de gekweekte vis te waarborgen en het natuurlijke evenwicht van de omega-3-vetzuren, die gunstig zijn voor de gezondheid van de mens, in stand te houden.

Doel 14 van de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties is "het behoud en het gebruik van oceanen, zeeën en mariene hulpbronnen voor duurzame ontwikkeling". Het instellen van duidelijk afgebakende beschermde mariene gebieden die zijn uitgesloten van elke vorm van visserij is echter moeilijk uit te voeren, omdat het zeeleven zich tussen de verschillende zones verplaatst en dus vaak van "verblijfplaats" verandert. Wij zijn ervan overtuigd dat duurzame visserij en beschermde zeegebieden naast elkaar kunnen bestaan. Daarom hebben we ervoor gekozen om samen te werken met onze partner, Aker BioMarine. De hoeveelheid krillbiomassa wordt regelmatig opnieuw geschat, ontwikkelingstrends worden geobserveerd en de gegevens worden wetenschappelijk gedocumenteerd. In de afgelopen jaren is het grotendeels constant gebleven.

Om de duurzaamheid van de krielgarnaalvisserij volgens de door de CCAMLR vastgestelde operationele eisen te waarborgen, heeft elk vaartuig een onafhankelijke waarnemer aan boord, die de vangst op de juiste wijze documenteert en rapporteert. Bovendien wordt de hoeveelheid bijvangst tot een minimum beperkt en wordt deze ook regelmatig gecontroleerd door de MSC. Aker BioMarine heeft in dit opzicht een bijzonder goede beoordeling gekregen van de MSC in vergelijking met andere visbedrijven en voldoet volledig aan de normen.

Krillvooraad

Bovendien is duurzaamheid niet beperkt tot de individuele vissoorten, maar moet het hele ecosysteem in ogenschouw worden genomen. Zoals hierboven vermeld, zal het niveau van de vangsten van krill gebaseerd zijn op het welzijn van alle andere organismen in het Antarctische ecosysteem. Omdat krill een voedselbron is voor een groot aantal zee-organismen, is de vangstlimiet uit voorzorg nog lager dan bij andere vissoorten gebruikelijk is.

De volgende video illustreert het productieproces van krillolie en de vangstfilosofie van Aker BioMarine:

Miniatuurafbeelding van de videoKrill
Bij BioProphyl nemen we de bescherming van gegevens zeer serieus. Daarom wordt de video alleen op onze site geïntegreerd wanneer u deze probeert af te spelen. De inhoud wordt rechtstreeks van de betreffende exploitant gestreamd en het is mogelijk dat de exploitant cookies plaatst. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid (paragraaf 3.9).

Sinds 1991 hebben we het tot onze missie gemaakt om u te voorzien van natuurlijke, zuivere voedingsstoffen en eerlijke producten waarmee u uw dagelijkse voeding optimaal kunt aanvullen. Daarom voegen wij geen kunstmatige aroma's, kleurstoffen of conserveringsmiddelen toe aan al onze producten. Wij selecteren onze grondstoffen zorgvuldig en consciëntieus en garanderen u zo een kwalitatief hoogwaardig product zonder schadelijke stoffen.

Als u nog vragen heeft over onze Krill Oil, duurzaamheid of natuurlijke voedingssupplementen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 02656 / 952 380 of per e-mail op [email protected]. We kijken ernaar uit om van u te horen!

 

Verwante literatuur:

 • * Statistisches Bundesamt (2019): Sustainable Development Goals. Ziel 14: Leben unter Wasser. https://sustainabledevelopment-germany.github.io/14/. Zugriff: 20.08.2019.
 • Altomare R et al. (2013): The Mediterranean Diet: A History of Health. Iran J Public Health. 2013; 42(5): 449-457.
 • Deutsche Gesellschaft für Ernährung e. V. (DGE) (2016): Regelmäßig Fisch auf den Tisch! Presseinformation: Presse, DGE aktuell, 2016 09/2016. https://www.dge.de/presse/pm/regelmaessig-fisch-auf-den-tisch/. Zugriff: 31.07.2019
 • Deutsche Gesellschaft für Ernährung e. V. (DGE) (2015): Evidenzbasierte Leitlinie. Fettzufuhr und Prävention ausgewählter ernährungsmitbedingter Krankheiten. 2. Version.
 • Swanson D, Block R, Mousa SA (2012): Omega-3 Fatty Acids EPA and DHA: Health Benefits Throughout Life. Adv. Nutr. 3: 1–7, 2012.
 • Köhler A et al. (2015): Bioavailability of fatty acids from krill oil, krill meal and fish oil in healthy subjects–a randomized, single-dose, cross-over trial. Lipids Health Dis. 2015; 14: 19.
 • Ulven SM, Holven KB (2015): Comparison of bioavailability of krill oil versus fish oil and health effect. Vasc Health Risk Manag. 2015; 11: 511–524.
 • Oscarsson J, Hurt-Camejo E (2017): Omega-3 fatty acids eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid and their mechanisms of action on apolipoprotein B-containing lipoproteins in humans: a review. Lipids Health Dis. 2017; 16: 149.
 • European Food Safety Authority (2016): Dietary Reference Values for choline. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). EFSA Journal 2016;14(8):4484
 • Arbeitskreis Omega-3 (2002): Bedeutung und empfehlenswerte Höhe der Zufuhr langbettiger Omega-3-Fettsäuren. Ernährungs Umschau 49 (2002) Heft 3.
 • Marine Stewardship Council: Die MSC-Standards. https://www.msc.org/de/. Zugriff: 02.08.2019.
 • KD Stark et al. (2016): Global survey of the omega-3 fatty acids, docosahexaenoic acid and eicosapentaenoic acid in the blood stream of healthy adults. Progress in Lipid Research 63 (2016) 132-152.

 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Krillolie Omega 3
Ingrediënten 70,9% natuurlijke krillolie (extract van Antarctisch Krill Euphausia superba), visolie gelatine (capsule), bevochtigingsmiddel glycerine, water.
Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken Niet geschikt voor allergieën voor vis en schaaldieren.
Netto vulhoeveelheid 90 capsules = 74,9 g
Aanbevolen dagelijkse inname Neem 1 - 2 capsules met wat vloeistof.
Voedingsstoffen per capsule
(per 2 capsules)
Krillolie 590 mg (1.180 mg) Krillolie met 330 mg (660 mg) fosfolipiden, 159 mg (308 mg) omega-3 vetzuren (waarvan EPA 89 mg (178 mg) en DHA 41 mg (82)), 50 µg (100 µg) astaxanthine.
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.