Astaxanthin 8 mg
  • 8 mg natuurlijke astaxanthine uit Haematococcus pluvialis.
  • Van duurzame productie in Oostenrijk
  • Aangevuld met natuurlijke vitamine E om cellen te beschermen tegen oxidatieve stress
  • 60 plantaardige capsules
  • Vooral populair in het zonnige seizoen
Artikelnummer: 8757
PZN: 18040796
Inhoud: 36 g
Prijs:
€ 29,67 (€ 824,17 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Astaxanthin 8 mg Van Haematococcus pluvialis

Klein maar machtig - dat is astaxanthine!

Astaxanthine behoort tot de secundaire plantaardige stoffen en behoort als kleurstof tot de groep van de carotenoïden. Het wordt op natuurlijke wijze gevormd door de microalg Haematococcus pluvialis.

Astaxanthine komt echter niet alleen voor in het plantenrijk, maar ook in het dierenrijk, omdat het via de voeding in de voedselketen terechtkomt. Astaxanthine geeft zalm, krabben, garnalen en ook flamingo's hun roze kleur doordat het is ingebed in hun celmembranen.

Hoe algen zich beschermen tegen stress met astaxanthine

De microalg geeft astaxanthine af in stresssituaties, zoals langdurige droogte, strenge koude of voedseltekorten. Om te overleven, vermindert het zijn metabolische activiteit tot een minimum. Zodra de milieuomstandigheden weer zijn verbeterd, ontwaakt de kleine groene alg uit zijn slaap en hervat zijn metabolisme zijn gebruikelijke activiteiten. Astaxanthine geeft het dus een enorme weerstand tegen extreme milieu-invloeden.

Dit beschermingsmechanisme is uniek en ook een beetje benijdenswaardig, want per slot van rekening ervaren we regelmatig aan den lijve dat er zelden een dag voorbijgaat zonder stress, een hectisch tempo of innerlijke onrust. Maar zelfs als we onaangename stress niet volledig kunnen vermijden, kunnen we de gevolgen ervan tenminste enigszins binnen de perken houden. Gezondheid, welzijn en de veerkracht van ons lichaam zijn het meest gebaat bij een evenwichtige en nutriëntenrijke voeding. Met voedingssupplementen van hoge kwaliteit kunnen we waardevolle micronutriënten aanvullen om onze dagelijkse toevoer van voedingsstoffen specifiek te optimaliseren.

Het bijzondere aan onze astaxanthine-capsules: Klimaatvriendelijke teelt in Oostenrijk

Astaxanthine voor de winning van grondstoffen voor voedingssupplementen wordt voornamelijk geteeld in landen als Israël, Hawaï of Nieuw-Zeeland. De perfecte klimatologische omstandigheden heersen er. Voor ons betekent dit echter lange transportroutes en de daarmee gepaard gaande hoge CO 2uitstoot.

Om aan onze duurzaamheidsnormen te voldoen, betrekken wij onze astaxanthine uit Oostenrijk. Daar worden de microalgen gekweekt met hernieuwbare energie en onder gecontroleerde omstandigheden in een gesloten systeem. Dit garandeert ideale leefomstandigheden, een product van hoge kwaliteit en, als extra bonus, een lage CO2-uitstoot.

Kwaliteitskenmerken

Hoogste normen - Beste kwaliteit - Made in Germany

Elke capsule van onze "Astaxanthine" bevat 8 mg natuurlijk astaxanthine als extract van de groene alg "Haematococcus pluvialis", opgelost in olijfolie van eerste persing.

Vitamine E vult het actieve bestanddeel optimaal aan en draagt als antioxidant aantoonbaar bij tot de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve stress. Elke capsule bevat 6 mg vitamine E, wat al 50 procent van uw dagelijkse behoefte dekt.

Onze astaxanthine is 100 procent plantaardig door het gebruik van olijfolie en is daarom ook perfect geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Onze tip: Astaxanthine is bijzonder populair bij onze klanten in zonnige seizoenen. Maar u kunt het natuurlijk ook het hele jaar door gebruiken en er uw dagelijkse voeding mee verrijken.

Vertrouwen in BioProphyl kwaliteit

De BioProphyl-producten zijn onderworpen aan een gecertificeerd kwaliteitsbeheer en worden uitsluitend in Duitsland geproduceerd. Alle gebruikte grondstoffen zijn gestandaardiseerd, vrij van gentechnologie en worden onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole. Om de zuiverheid te controleren, wordt elke nieuwe partij getest op mogelijke verontreiniging met micro-organismen, zware metalen en pesticiden. Bovendien zijn er tests die individueel aan de grondstof zijn aangepast.

Wij kopen onze ingrediënten rechtstreeks bij de producent of werken samen met een kleine selectie van ervaren grondstoffenhandelaars. Bij de keuze van een grondstof letten wij niet alleen op de hoogste kwaliteit en natuurlijkheid, maar ook op een zo klein mogelijke CO2voetafdruk en een verantwoorde omgang met de natuur. Bovendien zijn wij gecertificeerd volgens de biologische verordening van de EU en geven wij, waar mogelijk en zinvol, de voorkeur aan grondstoffen uit gecontroleerde biologische landbouw boven die uit conventionele landbouw.

Meer informatie over de kwaliteit en vervaardiging van onze producten

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Astaxanthine 8 mg
Ingrediënten Olijföl extra vierge, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), 13,3% astaxanthine oleohars (van Haematococcus pluvialis) 1,4% natuurlijke vitamine E (d-alfa tocoferol).
Ingrediënten die allergieën en onverenigbaarheden kunnen veroorzaken none
Nettohoeveelheid 60 vegetarische capsules = 36 g
Dagelijkse aanbevolen inname 1 capsule met wat vloeistof.
Nutriënten per capsule Astaxanthine 8 mg, vitamine E 6 mg (50 % NRV*).
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz

*NRV = Voedingsstoffenreferentiewaarden volgens VO (EU) 1169/2011.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mag niet worden overschreden. Bewaren op een koele, droge plaats buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen substituut voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.