- Natuurlijke en zachte ondersteuning van de darmgezondheid
- 2 maanden kuur voor een goed buikgevoel
- Drie probiotische en prebiotische producten die met elkaar en met de behoeften van de darm gecoördineerd zijn
- met waardevolle vezels, traditionele kruiden, vitaminen en mineralen
- Inclusief gedetailleerde instructies
- vrij van allergenen, gluten en lactose
Artikelnummer: | 8295 |
Prijs: |
€ 99,02
|
In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.
Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.
Darmbalans Voor een zachte ondersteuning van uw darmgezondheid
Verliefde mensen voelen een "tinteling in de maag", we nemen beslissingen "vanuit de buik" en hebben een "goed buikgevoel" als we zelfverzekerd zijn. U bent waarschijnlijk allemaal bekend met deze traditionele uitdrukkingen en ze maken duidelijk dat ons spijsverteringskanaal al lang van bijzonder belang is. Daarom gaan wetenschappers ook tot op de bodem en hebben ze aan de hand van talloze onderzoeken steeds meer kunnen aantonen dat onze darmen zelfs hun eigen zenuwstelsel hebben. Dit werkt nauw samen met de hersenen en wisselt er waardevolle informatie mee uit. Uit deze bevindingen werd deze relatie "darmhersenen" of "buikhersenen" genoemd.
Voor je goede gevoel
Tegenwoordig leven we in een meritocratie waarin veel van ons wordt gevraagd en we moeten aan steeds hogere eisen voldoen. Dit is stressvol en verbruikt onze stroom- en energiereserves. Permanente stress wordt voor steeds meer mensen een constante metgezel, waardoor we nauwelijks kunnen rusten. Als gevolg van het snelle tempo van het leven, waarin sociale en professionele eisen op de voorgrond staan, besteden we helaas steeds minder aandacht aan de echt belangrijke zaken. We slapen te weinig, verwaarlozen ons dieet en besteden te weinig aandacht aan onszelf. Dit brengt ons welzijn en ons spijsverteringskanaal uit balans en is meestal de oorzaak van klachten zoals diarree of verstopping.
We weten nu echter dat onze darmen niet alleen onmisbaar zijn voor de vertering van ons voedsel, maar dat hun taken uiteraard veel verder gaan dan alleen het gebruik van voedsel. De enorme invloed ervan op ons welzijn mag niet worden onderschat.
Wij geloven dat het verzorgen van onze darmgezondheid net zo belangrijk is als bijvoorbeeld een rustgevende slaap en dagelijks tandenpoetsen. Daarom hebben we een speciale kuur ontwikkeld, alleen voor de darm, om uw darm weer fit te maken en het natuurlijke evenwicht te ondersteunen.
De darm en zijn microbiota
Onze darm is een centraal onderdeel van ons immuunsysteem. Sinds 2007 hebben het Amerikaanse Human Microbiome Project en het Europese MetaHIT Project (Metagenomics of the Human Intestinal Tract) zich in toenemende mate gericht op intensief en systematisch onderzoek naar de darm en de microbiële samenstelling, de microbiota of de darmflora. Sindsdien zijn er enkele tienduizenden publicaties over dit onderwerp verschenen in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften.
Het is dan ook bekend dat onze darm een complex microbieel ecosysteem herbergt dat een beslissende invloed heeft op onze beschermende darmbarrière, ons metabolisme, ons immuunsysteem en dus op onze algemene gezondheid. Op basis van deze bevindingen wordt in tal van studies het potentieel van een gerichte modulatie van de menselijke microbiota vanuit een preventief en therapeutisch oogpunt onderzocht.
Wist je dat …
… dat het menselijk genoom slechts met ongeveer 0,1 procent van zijn sequentie van individu tot individu verschilt? Maar het genoom van onze darmbacteriën varieert met meer dan 50 procent.
Onze darmen zijn de thuisbasis van ongeveer 100 biljoen microscopische schepsels. Dit zijn onder andere verschillende bacteriën, archaeae, fagen, gisten en protozoën, die samen de zogenaamde darmmicrobiota vormen. De genen van deze micro-organismen worden gezamenlijk microbiomen genoemd - niet te verwarren! Dit gevoelige ecosysteem is betrokken bij de meest uiteenlopende processen in ons lichaam en levert een doorslaggevende bijdrage aan ons welzijn. De dikke darm is het dichtst bevolkt met micro-organismen.
We willen u niet nog een belangrijk feit onthouden: Je dikke darm maakt je uniek! Want onze microbiota wordt gekenmerkt door een enorme diversiteit aan soorten en genomen. Dit betekent dat je nergens ter wereld iemand zult vinden wiens darmflora identiek is aan die van jou. Het is zo individueel als je vingerafdruk.
De kleurrijke wereld van micro-organismen
Tot nu toe zijn er meer dan duizend verschillende soorten menselijke darmkiemen geïdentificeerd, waarvan de meeste bacteriën zijn. Hier zijn enkele voorbeelden:
- Lactobacillen, zoals Lactobacillus acidophilus of Lactobacillus plantarum
- Enterobacteriaceae, zoals Escherichia coli
- Bifidobacteriën, zoals Bifidobacterium longum of Bifidobacterium bifido
In hun geheel dragen onze darmbacteriën op verschillende manieren bij aan onze gezondheid. Naast hun hoofdtaak om energie te produceren door de fermentatie van onverteerbare koolhydraten, hebben ze een barrière en beschermende functie voor het darmslijmvlies en zijn ze betrokken bij de synthese van B-vitamines en vitamine K.
Goed om te weten:
De bacteriën in ons maag-darmkanaal zijn ongelijk verdeeld over de verschillende delen van de darm. Door de lage pH-waarde zijn slechts ongeveer 10 tot 1.000 bacteriecellen per milliliter in de maag aanwezig, terwijl de dichtheid langs de darm toeneemt en uiteindelijk stijgt tot 1012 bacteriën per gram darminhoud in de dikke darm.
Onze darmbewoners willen goed bevoorraad worden
Onze individuele microbiota ontwikkelt zich binnen de eerste levensjaren. In deze periode hebben omgevingsinvloeden zoals voedingsfactoren, ziekten en antibiotica-therapieën een bijzonder sterke invloed op veranderingen in de bacteriële samenstelling. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de gezondheid.
Op volwassen leeftijd stabiliseert onze darmflora zich, maar blijft deze dynamisch en past zich voortdurend aan aan veranderende omgevingsfactoren. Zo wordt de overgang van een op vlees gebaseerd dieet naar een vegetarisch dieet ook weerspiegeld in een gewijzigde samenstelling van de darmflora.
De bacteriën gebruiken de afzonderlijke componenten van ons voedsel vooral voor hun eigen groei en voortplanting. Onze eetgewoonten hebben dus een belangrijk effect op de samenstelling en de functionaliteit van de microbiota. Voor hun groei zijn de micro-organismen die zich in onze darmen vestigen afhankelijk van voedingsstoffen waaruit ze energie kunnen halen in de vorm van korte-keten-vetzuren en celmassa kunnen opbouwen. Wij zijn dus verantwoordelijk voor het verstrekken van het juiste voedsel aan de darmbewoners. Alleen die bacteriën die in staat zijn om het beschikbare voedsel in de darm te gebruiken en om te gaan met de omstandigheden daar, zullen zich permanent thuis voelen in dit ecosysteem.
Een gezonde darmflora met een groot aandeel gezondheidsbevorderende micro-organismen speelt een belangrijke rol in de rijping van het immuunsysteem en het behoud van de functie ervan. Het heeft ook een belangrijke beschermende functie. Het onderdrukt de groei en de activiteit van ongewenste bacteriën en produceert stoffen die de darmbarrière en de immuunfunctie controleren. Dit is belangrijk om te voorkomen dat ziekteverwekkende bacteriën en schadelijke stoffen door de darmwand en in de bloedbaan terechtkomen
Wat kunnen we onze darmbewoners het beste geven om zich comfortabel te voelen en ons darmslijmvlies te beschermen tegen ongewenste indringers?
Kijk uit voor zogenaamde pre- of probiotica. Dit zijn bestanddelen van voedsel die als voedingsvezels worden beschouwd. Laat u niet misleiden door de term "voedingsvezels", want voedingsvezels zijn geenszins overbodig, maar zijn van groot belang voor een gezondheidsbevorderend dieet! Ze worden zo genoemd omdat ze niet of slechts onvolledig kunnen worden afgebroken door de eigen verteringsenzymen van het lichaam. In plaats daarvan vormen ze de optimale voedselbron voor de micro-organismen van onze darmflora, die ze kunnen afbreken door middel van fermentatie, d.w.z. door middel van fermentatie, en gebruiken voor de productie van energie.
De belangrijkste substraten zijn meervoudige koolhydraten (polysacchariden), zoals cellulose of pectine. Ze zijn overvloedig aanwezig in bijvoorbeeld volkorenproducten, peulvruchten, fruit, groenten en noten. Zoals hierboven vermeld, produceert de bacteriële fermentatie van deze onverteerbare koolhydraten de korte-keten vetzuren acetaat, butyraat en propionaat, evenals de gassen kooldioxide, waterstof en methaan. De korte-keten-vetzuren leveren niet alleen energie aan micro-organismen, maar ook aan de cellen van ons darmslijmvlies
Een goed immuunsysteem vereist een gezonde darm
Stress en hectiek bepalen ons dagelijks leven zoveel mogelijk. Bovendien worden onze huidige eetgewoonten steeds meer gekenmerkt door een hoge suikerconsumptie, de consumptie van sterk industrieel bewerkte producten en een onvoldoende inname van voedingsvezels. Een "verkeerd" dieet, fastfood en kant-en-klare maaltijden maken onze darmen traag, bevorderen de groei van ongewenste of zelfs schadelijke bacteriën en beïnvloeden ons microbiële evenwicht. Het resultaat: de spijsvertering en het welzijn worden permanent verstoord.
Bovendien kunnen deze veranderingen in de darmmicrobiota de ontwikkeling van ziekten bevorderen en zich vaak manifesteren als spijsverteringsstoornissen zoals diarree, krampen en winderigheid. Verdere symptomen kunnen zijn huidveranderingen, allergieën of een verhoogde vatbaarheid voor infecties.
Het hoeft niet eens zo ver te komen, want een natuurlijke en zachte manier om dit probleem op te lossen is zo dichtbij. Wetenschappers zijn het erover eens dat een gezonde darm met een evenwichtige darmflora cruciaal is voor een gezond organisme. Met behulp van speciale voedingsstoffen die zijn afgestemd op de behoeften van uw darm, kunt u uw darmfunctie ondersteunen en bijdragen aan het herstel van het evenwicht van het gevoelige ecosysteem in het kader van een darmrevalidatie.
Om u te ondersteunen bij de zorg voor uw darm hebben we een concept voor u ontwikkeld dat speciaal is aangepast aan de behoeften van de darm - onze darmrevalidatie. Deze twee maanden durende kuur bestaat uit drie recepten die op elkaar voortbouwen en een combinatie van waardevolle voedingsvezels, traditionele kruiden, vitaminen en speciale bacterieculturen bevatten. Het combineert dus alles wat goed is voor ons spijsverteringskanaal. Met onze darmrevalidatie kunt u uw darmgezondheid op een natuurlijke en zachte manier ondersteunen en uw "goede buikgevoel" behouden
De drie fasen van de darmrevalidatie
De natuurlijke darmreiniging volgens ons concept bestaat uit drie fasen: reiniging, revalidatie en nazorg. De basis is een evenwichtig en vezelrijk dieet met veel vers fruit en groenten en minimaal 1,5 tot 2 liter vocht per dag. Regelmatige lichaamsbeweging ondersteunt bovendien de darmactiviteit, activeert de spieren van ons spijsverteringsstelsel en zorgt ervoor dat onze darmen actief blijven.
De darmreiniging
De eerste fase bestaat uit het reinigen van de darm, dat een proces is om de darm te ontdoen van "zware" giftige stoffen in de maag, ter voorbereiding op de reiniging. Hoogwaardige voedingsvezels uit psylliumschillen en lijnzaad activeren de natuurlijke beweging van de dunne darm en bevorderen daar de groei van nuttige bacteriën. Kruiden die traditioneel gebruikt worden voor de darmzorg, zoals paardenbloem en venkel, en geselecteerde vitaminen en mineralen ondersteunen het spijsverteringsproces en de lever. Dit "wellness-programma" bereidt uw darm optimaal voor op de latere revalidatie.
Laxeermiddelen, die vaak worden gebruikt voor spijsverteringsproblemen, verlammen de darm en dwingen haar om zich plotseling te ledigen. Je moet je handen er zeker van afhouden, want aan de ene kant is het reliëf slechts van korte duur en aan de andere kant worden belangrijke voedingsstoffen uit het lichaam gespoeld voordat ze kunnen worden geabsorbeerd. Vaak gebruikte, dergelijke drastische methoden kunnen leiden tot een tekort aan voedingsstoffen en een negatief effect hebben op de darmwerking. Om te voorkomen dat u in deze vicieuze cirkel terechtkomt, moet uw darm zorgvuldig worden gereinigd en voorzien van voedingsstoffen die het natuurlijke vermogen om zichzelf te reinigen en de functie ervan op lange termijn en duurzaam te behouden, bevorderen. Onze Darmbalans heeft geen laxerende werking, zodat het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in het dagelijks leven
Aanbevolen inname: Neem twee keer per dag een maatschepje poeder, geroerd in 200 milliliter vloeistof, gedurende een periode van 4 tot 6 weken. Indien nodig kan het mengsel verder worden verdund met extra vloeistof. Omdat het snel dikker wordt door de psylliumschillen, moet het snel worden gedronken. Daarna moet er nog een of twee glazen vloeistof worden gedronken.
Onze deskundige tip: Begin met een maatlepel per dag en verhoog de dosering tot twee porties na 5 dagen. Op deze manier kunt u uw darmen langzaam en voorzichtig aan de verhoogde hoeveelheid vezels wennen zonder ze te overbelasten.
Naam van het product | Darmbalans Phase I |
---|---|
ingrediënten | 56,4 % psylliumkafpoeder, 19,9 % chlorella-algenpoeder, 13,3 % lijnzaad, 3,3 % gistconcentraat uit Saccharomyces cerevisiae met betaglucaan, calciumcarbonaat, 1,9 % venkelpoeder, 0,13 % paardenbloemwortelpoeder, niacinamide, maltodextrine, biotine, methylcobalamine. |
Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken | geen |
Netto vulhoeveelheid | 63 porties van 7,5 g elk = 475 g |
Aanbevolen dagelijkse inname | Roer twee keer per dag een maatschepje water in 200 ml vloeistof en drink direct. |
Voedingswaarden per 100 g (per 2 porties van 7,5 g elk) |
Energie 1.111 kJ / 271 kcal (166,7 kJ / 40,7 kcal); vet 9 g (1,35 g), waarvan verzadigde vetzuren 1 g (0,15 g); koolhydraten 1 g (0,15 g), waarvan suiker 0,1 g (< 0,1 g); vezels 58,8 g (8,8 g); eiwit 17,1 g (2,6 g); zout 0,2 g (< 0,1 g). |
Voedingsstoffen per 2 porties á 7,5 g |
Niacine 16 mg (100% NRV*), vitamine B12 5 µg (200% NRV*), biotine 50 µg (100% NRV*), calcium 200 mg (25% NRV*), psylliumkafpoeder 8,4 g, chlorella algenpoeder 3 g, lijnzaad 2 g, betaglucaan 500 mg, venkel 300 mg, paardenbloemwortelpoeder 200 mg. *NRV = referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011. |
Naam & adres van het bedrijf | BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz |
De Intestinale Rehabilitatie
In de volgende stap van de kuur krijgt uw darmflora de volle aandacht. De optimale combinatie van melkzuur en bifidobacteriën verdringt ongewenste bacteriën en bevordert de groei van nuttige bacteriën in uw darm. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe darmbewoners intact en gebruiksklaar op hun bestemming aankomen, worden ze verpakt in een darmcapsule waarin ze de doorgang door de maag zonder schade overwinnen.
Prebiotische voedingsvezels, zoals appelpectine, leveren hun hiervoor de nodige voeding en worden onder meer afgebroken tot vetzuren met een korte keten. Deze laatste voorzien de cellen van ons darmslijmvlies van energie en bevorderen hun regeneratie.
Aanbevolen inname: Neem na voltooiing van fase I twee keer per dag een capsule van fase II-A gedurende vier weken en een half uur later een meetlepel van fase II-B geroerd in 200 milliliter vloeistof
Naam van het product | Darmbalans Phase II-A |
---|---|
ingrediënten | L-glutamine, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), 6,6% mengsel van probiotische bacterieculturen (Enterococcus faecium, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus casei, Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum), reesextract. |
Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken | geen |
Netto vulhoeveelheid | 60 capsules = 19,8 g |
Aanbevolen dagelijkse inname | Neem twee keer per dag een capsule met een glas water een half uur voor de Intestinale Rehabilitatie Fase II-B. |
Voedingsstoffen per 2 capsules | 456 mg L-glutamine, 4 miljard kiemen Probiotische bacterieculturen. |
Naam & adres van het bedrijf | BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz |
Naam van het product | Darmbalans Phase II-B |
---|---|
ingrediënten | L-glutamine, gistconcentraat van Saccharomyces cerevisiae met betaglucaan, resistent zetmeel, appelpectine, niacinamide, methylcobalamine, biotine. |
Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken | geen |
Netto vulhoeveelheid | 30 porties van 6 g = 180 g |
Aanbevolen dagelijkse inname | Roer elke dag een maatschepje (6 g poeder) in 200 ml vloeistof en drink. |
Voedingswaarden per 100 g (per portie van 5g) |
Energie 1363 kJ / 326 kcal (81 kJ / 19 kcal); vet 3,9 g (0,2 g), waarvan verzadigde vetzuren 1,1 g (< 0,1 g); koolhydraten 1,8 g (0,1 g), waarvan suiker 0,3 g (< 0,1 g); vezels 33,6 g (2,01 g); eiwit 54,1 g (3,24 g); zout 2,3 g (0,15 g). |
Voedingsstoffen per portie á 5 g |
Niacine 16 mg (100% NRV*), vitamine B12 3,75 µg (150 % NRV*), biotine 50 µg (100% NRV*), resistent zetmeel 1 g, beta glucan 500 mg, L-glutamine 2,5 g, appel pectine 500 mg. *NRV = referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011. |
Naam & adres van het bedrijf | BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz |
De intestinale zorg
Nu heb je acht weken lang je darmen gereinigd, gerehabiliteerd en geactiveerd en heb je een heel nieuw buikgevoel gekregen. Om dit gevoel op de lange termijn te behouden, ligt de focus na de kuur op de darmzorg. Hiervoor moet je blijven vertrouwen op een dieet dat rijk is aan voedingsstoffen en vezels. Dierlijke vetten, suiker, alcohol en witte bloemproducten moeten zo mogelijk worden vermeden of slechts met mate worden geconsumeerd en in plaats daarvan worden vervangen door plantaardige oliën en vetten, verse groenten en fruit en volkorenproducten. Vitaminen, zoals niacine, biotine en vitamine B12, dragen bij aan het behoud van een gezond en evenwichtig darmslijmvlies, dus het is vooral belangrijk dat ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen.
Sport en beweging in het dagelijks leven bevorderen bovendien de activiteit van uw darmen en leveren een belangrijke bijdrage aan het behoud van het verworven welzijn en een gezonde darmflora.
Onze deskundige tip: Om de verdere darmzorg voor u te vergemakkelijken, leren we u graag over ons vezelvitaalcomplex. Het helpt u om uw dagelijkse portie voedingsvezels gemakkelijk en gemakkelijk te bereiken en voorziet u tegelijkertijd van waardevolle vitaminen, mineralen en sporenelementen.
De toepassing in één oogopslag
Onze Intestinal Sanitation, bestaande uit drie complementaire producten Intestinal Sanitation Fase I, Fase II-A en Fase II-B, ondersteunt u bij het behoud van uw darmgezondheid met een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van waardevolle voedingsvezels, traditionele kruiden, vitaminen en speciale bacterieculturen. Nu is het aan u om uw natuurlijke balans te herstellen, zodat u in belangrijke situaties weer met een zuiver geweten op uw buikgevoel kunt vertrouwen!
Verwante literatuur:
- Gessner A (2016): Das Mikrobiom. Entscheidender Faktor für die Personalisierte Medizin der Zukunft. Diagnostik im Alltag 2016; 51: 12-15.
- Bischoff SC (2017): Das intestinale Mikrobiom - wie es und Menschen beeinflusst. Endo-Praxis 2017; 33(02): 85-89.
- World Gastroenterology Organisation (WGO (2017): Probiotics and Prebiotics. WGO Global Guideline. https://www.worldgastroenterology.org.
- Blaut M (2015): Ernährungsabhängige Einflüsse der intestinalen Mikrobiota. Ernährungs Umschau 62(12): 216-229.
- Deutscher Allergie- und Asthmabund e.V. (DAAB) (2019): Darm im Fokus. https://www.daab.de/ernaehrung/darm-im-fokus/darmgesundheit/. Zugriff: 13.09.2019.
- Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMEL) Hg. (2015): Ein gutes Bauchgefühl. Wie die Verdauung unser Wohlbefinden beeinflusst. Kompass Ernährung 2:1-12.
- Hahne D (2013): Intestinale Mikrobiota: Ein „Ökosystem“ mit Potential. Dtsch Arztebl 2013; 110(8): A 320-321.
- Lang C (2018): Lactobacillus - Alleskönner für die Gesundheit?. BIOspektrum 24: 23-26.
- Bischoff SC, Manns MP (2005): Probiotika, Präbiotika und Synbiotika. Stellenwert in Klinik und Praxis. Etsch Ärztebl 2005; 102(11): A 752-759.
- Bibbò S et al. (2016): The role of diet on gut microbiota composition. Eur Rev Med Pharmacol Sci 2016; 20: 4742-4749.
- King CH et al. (2019): Baseline human gut microbiota profile in healthy people and standard reporting template. PloS ONE 14(9); e0206484.