Klein Ogenblik
  • Nu met nieuw recept
  • Kruidentheemelange met paardenstaart, pepermunt, paardenbloem, duindoorn en saffraan
  • voor kleine momenten van ontspanning
  • 90 g losse kruiden
  • 100% veganistisch
Artikelnummer: 9510
Inhoud: 90 g
Prijs:
€ 6,89 (€ 76,56 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Klein Ogenblik Onze exclusieve theemelange om zich goed te voelen

Onze harmonieuze kruidencompositie

Er gaat niets boven thuiskomen na een zware dag en jezelf comfortabel maken op de bank. Je hebt niet eens veel nodig om je goed te voelen en te ontspannen. Een "klein moment" is genoeg. Met onze losse theemelange bestaande uit paardenstaart, tulsikruid, pepermunt, paardenbloem, duindoorn en saffraan kunt u in een handomdraai de zorgen van de dag vergeten en gewoon genieten van de tijd met bijvoorbeeld uw dierbaren.

Timeout

Wanneer heeft u voor het laatst een pauze genomen? We zijn altijd onderweg en haasten ons van de ene naar de andere gebeurtenis. Daar komt nog bij dat het veelvuldig en starend staren naar een scherm, of het nu de computermonitor op het werk is, of de televisie of de smartphone, we onze ogen enorm belasten en zelfs bij veel mensen hoofdpijn veroorzaken. Gun uzelf af en toe wat tijd voor uzelf. Leg uw mobiele telefoon aan de kant, pak een goed boek en vertraag uw snelle dagelijkse leven. Wat is een betere manier om de wind uit de zeilen te nemen dan met een kopje warme thee? Verwen uw zintuigen met aantrekkelijke aroma's en voel de rustgevende warmte die zich door uw hele lichaam verspreidt.

Als u last heeft van wat sombere gedachten, vooral tijdens de donkere en ijzige wintermaanden, is onze theemelange met saffraan een nuttige bondgenoot om uw humeur te verlichten en uw ondernemingsgeest terug te winnen. Een oud Iraans spreekwoord zegt dat het drinken van saffraanthee de stemming verbetert. Dus wanneer u in een slecht humeur bent, geniet dan van een kopje.

 

Vijf gouden regels voor de bereiding van thee

Thee is niet zomaar thee. Om u onder te dompelen in deze veelzijdige wereld van de smaak, is het handig om een paar tips te volgen:

1. de aankoop

Bij het kopen van thee moet u niet alleen rekening houden met de smaak, maar ook met de manier waarop deze wordt bereid. Als u van meer dan één kopje wil drinken en het graag vers wil zetten, zult u genieten van losse theemelanges. Theezakjes waarin het theemengsel al geportioneerd is, zijn geschikt voor wie het snel en praktisch wil.

2. de rasselectie

Kruiden-, specerijen- en vruchtenthee hebben niet alleen verschillende aroma's, maar ook verschillende effecten. Het is daarom de moeite waard om te kijken naar de individuele soorten om zo te bepalen welke het beste bijdragen aan uw persoonlijke welzijn.

3. opslag

Thee, los of verpakt in theezakjes, dient u in luchtdichte verpakkingen weg van het licht te bewaren, zodat het volle aroma lang bewaard blijft. Verschillende soorten thee moeten apart van elkaar worden bewaard om te voorkomen dat de verschillende smaken van de theeën samensmelten. Bij een juiste opslag hebben theeën een lange houdbaarheid als droog product en gaan ze meestal minstens twaalf maanden mee.

4. de dosering

Alleen in de juiste dosering kan het thee-aroma zich optimaal ontwikkelen. Een volle theelepel of een theezakje is voldoende voor één kopje thee. Als u de voorkeur geeft aan iets sterkers, kunt u iets meer nemen en de smaak intensiveren.

5. de voorbereiding

Theeglas

Hoe meer de thee kan trekken in water, hoe meer het zijn waardevolle inhoud en aromastoffen onthult. Om redenen van voedselveiligheid raden fabrikanten over het algemeen aan om bruisend gekookt water te gebruiken voor de bereiding. De optimale watertemperatuur is echter afhankelijk van het soort thee en varieert tussen 60 en 100 graden Celsius. Voor kruidenthee, zoals onze "Klein Ogenblik", is ongeveer 95 graden Celsius ideaal. Voor de bereiding wordt de losse thee met het hete water in een pot gegoten en na het verstrijken van de infusietijd wordt deze door een zeef in het kopje geschonken. Roestvrijstalen theefilters, katoenen netten en papierfilters zijn hiervoor geschikt. De hardheid van het water heeft een beslissende invloed op de smaak van de thee. Het beste resultaat wordt bereikt met zo weinig mogelijk kalk in het water. Te lang gekookt water of muf water kan een flauwe smaak opleveren. Tot slot is de optimale infusietijd individueel voor elke theemelange. Afhankelijk van de variëteit kan het tussen twee en vijftien minuten duren. U vindt de perfecte brouwtijd op de verpakking.

"De thee wekt de goede geest en de wijze gedachten op. Het verfrist uw lichaam en kalmeert uw geest."

Dit is een citaat van de mythische Chinese keizer Shen Nung (2273-2697 v. Chr.), die volgens de legende de ontdekker van het theegeheim is. Toevallig blies de wind een wild theeblad in zijn kopje en werd hij onmiddellijk bevangen door de verspreidende aangename geur, de aromatische smaak en de heilzame werking. Of het nu 's morgens is, voor het slapengaan of 's middags met een stuk taart met vrienden en familie, ons "Little Moment" zal u ook boeien en met zijn aromatische verscheidenheid zal het u een uniek moment van welzijn geven. Het maakt niet uit op welk moment van de dag u de tijd neemt, want zoals de Engelsen zouden zeggen: "Any time is tea-time"!

Kwaliteitskenmerken

Ons zorgvuldig samengestelde kruidenmengsel "Klein Ogenblik" combineert hoogwaardige ingrediënten tot een harmonieus totaalbeeld. Het aroma en de smaak van de thee vormen een ware harmonie voor uw zintuigen, die elke theeliefhebber zal helpen om zijn of haar persoonlijke balans te vinden. Elke plant die onze thee wordt, heeft waardevolle ingrediënten, zoals essentiële oliën, vitaminen, mineralen en secundaire plantaardige stoffen, die het onder andere zijn typische smaak en geur geven en verdere karakteristieke eigenschappen brengen.

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Klein Ogenblik (kruidentheemmengsel)
ingrediënten Paardestaart, tulsikruid, pepermuntbladeren, paardenbloem, duindoornbessen en saffloerbloemen.
Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken geen
Voorbereiding 1-2 theelepels per kopje altijd met borrelend kokend water overgieten; minimaal 5 minuten laten trekken. Dit is de enige manier om aan veilig voedsel te komen!
Netto vulhoeveelheid 90 g
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz