OPC240 plus Acerola
  • 240 mg zuivere OPC uit 600 mg druivenpitextract verkregen uit Franse druiven
  • Vervaardiging uitsluitend in Duitsland en Frankrijk zonder het gebruik van additieven (zoals siliciumdioxide of magnesiumstearaat)
  • bevat natuurlijke vitamine C van de acerolakers om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress
  • Analysecertificaat voor elke partij om de kwaliteit te bevestigen
  • bewezen vrij te zijn van glyfosaat
  • een glas van 60 vegetarische capsules duurt 2 maanden
Artikelnummer: 8365
Inhoud: 48 g
Prijs:
€ 34,62 (€ 721,25 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op puur natuurlijke, gecertificeerde ingrediënten uit de conventionele landbouw en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

OPC240 plus Acerola 240 mg zuivere OPC plus natuurlijke vitamine C

OPC, Oligomere ProCyanidine of ProanthoCyanidine, behoren tot de groep van de flavanols. Ze werden in 1955 ontdekt door Prof. Dr. Jack Masquelier, die bewees dat OPC in de pitten en schillen van druiven wordt gevonden. Net als vitamine C kan OPC niet door het menselijk lichaam zelf worden geproduceerd, dus moet het van buitenaf worden voorzien van voedsel. Het komt in wisselende concentraties voor in bijna alle planten, maar vooral in de druivenpitten. Maar omdat deze in technologische productieprocessen worden gesorteerd, kan extra OPC bijzonder nuttig zijn voor de mens (zie de Franse paradox).

Waar u op moet letten bij de aankoop van OPC

Druivenpitextracten zijn verre van OPC's en polyfenolen zijn zeker geen proanthocyanidinen. OPC (oligomere procyanidinen) behoren als klein, speciaal bestanddeel tot de grote groep (secundaire) plantaardige stoffen, de polyfenolen. Alleen al de vermelding "druivenpitextract" of het polyfenolgehalte zegt dus weinig over het werkelijke gehalte aan zuivere OPC. Wanneer u kiest voor een OPC-product, dient u rekening te houden met verschillende kwaliteitskenmerken. Het individuele gehalte aan druivenpitextract, polyfenolen, proanthocyanidinen en zuivere OPC moet worden vermeld. Een batchgerelateerd analysecertificaat waarin de afzonderlijke ingrediënten worden vermeld, geeft u zekerheid. Daarnaast moet een grondstof ook worden getest op mogelijke verontreiniging met zware metalen en bestrijdingsmiddelen. Speciale aandacht moet hier worden besteed aan de controle op glyfosaat, aangezien dit vaak niet is opgenomen in de standaardtests. Onze OPC-producten worden onderworpen aan deze aanvullende analyse en zijn aantoonbaar vrij van pesticiden en glyfosaat.

Kwaliteitskenmerken

We hebben de hoeveelheid verdubbeld: 240 mg zuivere OPC per capsule in een uitzonderlijk hoge kwaliteit. De totale polyfenolen, gebaseerd op het druivenpitextract in de capsule (600 mg/capsule), zijn 100% = 600 mg per capsule. De totale hoeveelheid proanthocyanidinen bedraagt ten minste 420 mg per capsule. U kunt het resultaat hier bekijken:

Batchanalyse OPC240®: Elke batch wordt door een neutraal laboratorium getest op polyfenolen, proanthocyanidinen en oligomere proanthocyanidinen (OPC). De huidige partijanalyse, gebaseerd op het druivenpitextract in elke capsule (600 mg/capsule), vindt u hier.

Het extract wordt verkregen zonder het gebruik van organische oplosmiddelen en 100% met water. Dit proces is wetenschappelijk erkend en de stof kan zeer nauwkeurig worden gedetecteerd met behulp van spectrofotometrische methoden. Door het dispenseren van eventuele vulstoffen en additieven zoals magnesiumstearaat en het gebruik van puur natuurlijke stoffen wordt een residu-vrij natuurproduct van de hoogste kwaliteit bereikt, wat wordt gedocumenteerd door middel van certificaten van analyse van de partij. OPC240 wordt uitsluitend in Duitsland geproduceerd. Het is dus geen mogelijk importproduct.

De productie wordt uitgevoerd volgens gestandaardiseerde procedures, waarvan de naleving voortdurend wordt gecontroleerd door onze apotheker. De constante kwaliteit van het product wordt gewaarborgd door de eindcontrole van elke partij. Natuurlijk is OPC240 ook puur natuur, in een analyse-bevestigde premium kwaliteit.
 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product OPC240® plus Acerola
ingrediënten

65,2% polyphenolisch druivenpitextract* (OPC-gehalte: 240 mg), 21,5% acerolapoeder met natuurlijke vitamine C, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige cellulosecapsule)

*Van conventionele landbouw.

Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 60 vegetarische capsules = 55,2 g
Aanbevolen dagelijkse inname Neem 1 capsule met wat vloeistof bij of na de maaltijd.
Voedingsstoffen per capsule Druivenpitextract 600 mg met 240 mg OPC**, acerolapoeder 200 mg met 34 mg (42,5% NRV***) natuurlijke vitamine C.
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz

** OPC = Oligomere Proanthocyanidine.
*** NRV = referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011.

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.