Rust & ontspanning Rust & ontspanning

Met een sterke psyche de stress van het dagelijks leven trotseren

Stress is een mechanisme dat in onze genen is verankerd en dat onze voorouders destijds heeft gediend als een belangrijke bescherming tegen gevaar. Een zekere mate van stress is noodzakelijk voor ons lichaam en helpt ons onder andere bij het bereiken van topprestaties. Op de lange termijn kan het ons echter ziek maken, vooral wanneer de ziel lijdt aan ziektes zoals depressie en angststoornissen. Meer dan tien jaar geleden verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat stress een van de grootste gezondheidsrisico's van de 21e eeuw is. Het sluipt vaak ongemerkt ons dagelijks leven binnen en wordt pas veel later merkbaar door fysieke en ook psychologische signalen. Dit complexe fenomeen beïnvloedt ons hele organisme en kan alle vier de dimensies - lichaam, geest, gedrag en emoties - beïnvloeden.

De juiste voedingsstoffen voor meer rust

Een evenwichtige en gevarieerde voeding houdt ons lichaam niet alleen fit, maar zorgt ook voor ons geestelijk welzijn. Vooral B-vitamines, zoals die in ons natuurlijke Vitamine B Complex, ondersteunen aantoonbaar de functie van onze psyche en ons zenuwstelsel en zijn ook betrokken bij vele andere stofwisselingsprocessen in ons lichaam. Onze Krillolie en Algenkracht leveren de waardevolle en essentiële omega-3-vetzuren EPA en DHA en zijn onder andere van centraal belang voor onze hersenen.

Gelukkig voorziet de natuur ons ook van talrijke planten en kruiden die het lichaam, de geest en het welzijn extra ten goede komen. Ashwagandha, Valeriaan en Co. worden daarom niet alleen gebruikt in de traditionele geneeskunde, maar worden gecombineerd met B-vitamines en L-tryptofaan in onze Innerlijke Rust om een uniek en zorgvuldig uitgebalanceerd recept te vormen.
Een thee-melange, zoals ons Klein ogenblik, kan ook bijdragen aan meer rust en ontspanning in uw dagelijks leven. Neem de tijd en vind je innerlijke balans terug.

Optimaliseer uw voeding volgens uw behoeften

Een bewuste levensstijl en een voedingsstoffenvoorziening die aan de behoeften voldoet, is het meest geschikt om de gezondheid in stand te houden. De psyche speelt daarbij ook een belangrijke rol. Voor de herwaardering van uw dagelijkse voeding willen wij van BioProphyl® u ondersteunen met onze hoogwaardige en zinvolle voedingssupplementen. Om lichaam, geest en ziel optimaal te voorzien, bieden wij u een veelzijdig assortiment vitale stoffen op natuurlijke basis, afgestemd op uw individuele behoeften. Vitamine- en mineralencomplexen, zoals het Ballaststoff Vital Complex of onze Shield, bieden u ook een eenvoudige oplossing om uw dagelijkse voeding aan te vullen en uw basisvoorziening te verzekeren.