BIO Pick-Me-Up
  • Laad uw batterijen op met natuurlijke cafeïne van BIO Guarana, natuurlijke BIO Maca en natuurlijke vitamine C van BIO Acerola uit de Acerola kers.
  • Exclusief grondstoffen uit gecontroleerde biologische teelt, gecertificeerd volgens EG-Öko-VO, DE-ÖKO-013
  • Om vermoeidheid en vermoeidheid te verminderen in het stressvolle dagelijkse leven of voor sport, studie en op de weg tijdens lange autoritten
  • 50 groentecapsules uit Duitse productie, 100% veganistisch
Evaluatie: BIO Pick-Me-Up evalueren.
Artikelnummer: 8373
Inhoud: 43,5 g
Prijs:
€ 16,70 € 10,41 (Basisprijs: € 23,93 / 100 g)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op puur natuurlijke, gecertificeerde ingrediënten uit gecontroleerde biologische teelt en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

BIO Pick-Me-Up Met BIO Guarana, BIO Maca en BIO Acerola uit de biologische landbouw

Voelt u zich vaak moe en uitgeput? Wilt u een bron van kracht of verfrissing vinden voor fysieke of mentale uitdagingen, maar wilt u niet altijd uw toevlucht nemen tot koffie?
Dan hebben we precies het juiste voor u! Onze "pick-me-up" is het perfecte alternatief voor de klassieke pick-me-up omdat deze natuurlijke cafeïne van guarana bevat in combinatie met andere waardevolle voedingsstoffen van Macapoeder en natuurlijke vitamine C van de acerolakers. Alle gebruikte planten zijn afkomstig van gecontroleerde biologische teelt.

Waarom hebben we gekozen voor Maca, Guarana en de Acerola kers? Deze vragen willen we beantwoorden door de planten met al hun fascinerende eigenschappen in een kort profiel te presenteren.

Maca - een fascinerende wortelknol

Maca Wurzelknolle

Maca (Lepidium meyenii, synoniem: Lepidium peruvanium) is een wortelknol uit de familie van de kruisbloemigen die al eeuwenlang in de wilde plateaus van de Peruaanse Andes groeit. Daar bevindt het zich op een hoogte van meer dan 4.000 m en wordt het blootgesteld aan extreme klimatologische omstandigheden. Het moet bestand zijn tegen sterke winden, schommelende temperaturen en intens zonlicht, waardoor het in de loop van de tijd zeer robuust en resistent is geworden en wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan secundaire plantaardige stoffen. Ze zijn ook rijk aan essentiële aminozuren en mineralen, zoals calcium, magnesium en ijzer. De Inca's, inwoners van de Andes, gebruiken de knol al eeuwenlang als waardevol en verkwikkend voedsel. In deze context onthult de naam al veel over hen, aangezien het is samengesteld uit de lettergrepen "ma" ("vanaf grotere hoogtes") en "ca" ("voedsel dat versterkt"). Tot op de dag van vandaag is het een traditie in veel dorpen in de Andes dat de consumptie van Macapoeder uitsluitend is voorbehouden aan echtparen.

Spaanse veroveraars brachten de knol naar Europa in de 16e eeuw. Sindsdien staat het in dit land bekend als supervoeding en wordt het zeer gewaardeerd als voedingssupplement, vooral door sporters. Door zijn eigenschappen heeft de wortelknol ook naam gemaakt als "Andesginseng" of "Peruaanse ginseng". Om optimaal gebruik te maken van de specifieke eigenschappen van de afzonderlijke rassen, gebruiken we in onze pick-me-up Macapoeder van gele, rode, zwarte en paarse Macawortels in een uitgebalanceerde verhouding.

Wat maakt Maca zo speciaal?

De Macawortel is zeer rijk aan mineralen en dankt zijn buitengewone eigenschappen aan zijn manier van leven. Door de veeleisende groeiomstandigheden wordt het gedwongen om verschillende vitale stoffen te accumuleren in zijn ondergrondse penwortelknol om zich te kunnen reproduceren. Het gebruikt zijn voordelen niet alleen voor zichzelf, maar geeft ze ook door aan mensen en dieren die ze consumeren.

Strikt genomen is Maca geen wortel, maar een kiemstam, een zogenaamde hypocotyl. In de plantkunde verwijst dit naar het gedeelte van de schietas dat de kiemwortel verbindt met het aanhechtingspunt van de bladeren. De hypocotyl is het opslagorgaan van de plant, waarin het gedurende de tweejarige groeifase voedingsstoffen verzamelt, die later nodig zijn voor de zaadvorming. Het bevat daarom de bovengenoemde voedingsstoffen en secundaire plantaardige stoffen in bijzonder geconcentreerde vorm.

Guarana - meer dan een stimulerend middel

Guarana Frucht

Guarana (Paullinia cupana) is een liaan uit de zeepboomfamilie. Het is inheems in het tropische klimaat van het Amazone regenwoud, maar wordt nu ook verbouwd in andere gebieden van Zuid-Amerika, zoals Brazilië, Venezuela en Paraguay.

De kleine rode vruchtjes van de plant, waarvan de zaden een hoog percentage cafeïne bevatten, worden gebruikt. Guarana wordt daarom ook wel "cafeïne liana" genoemd.
Het bevat ook tal van andere bioactieve componenten, waaronder tannines, catechines, epicatechines en proanthocyanidines.

Voor de Maués indianen en Brazilianen heeft de consumptie en inname van guarana een lange traditie en zij waarderen de cafeïnerijke zaden als een traditionele remedie. Ook vandaag de dag worden de zaden nog op de ruwe tong van de piracucucu vis gewreven om een poeder te vormen dat, opgelost in water, dient als een verkwikkende drank voor hun jacht. Deze voorkeur van de Indianen voor guarana als drank werd ook erkend door João Felipe Bettendorf, die in 1669 de eerste schriftelijke beschrijving van de plant schreef.

In Duitsland staat guarana vooral bekend als een ingrediënt in energiedrankjes en sportdrankjes. In deze context is de cafeïne bijzonder nuttig, omdat cafeïne uit guarana als zeer goed verdragen wordt beschouwd. Verder wordt het ruwe product verwerkt tot thee, poeders en plantenextracten.

Het verschil met koffie

Guarana Frucht

De eerste chemische analyse van de guaranaplant werd uitgevoerd door de Duitse farmacoloog Theodor Martius in 1826, toen zijn broer Carl von Martius de plant terugbracht van zijn reis naar Brazilië. Hij isoleerde een kristallijne stof, die hij guaranine noemde, en vond dat de chemische structuur identiek is aan die van cafeïne.

Vergleich Koffeingehalt

In tegenstelling tot cafeïne uit koffie veroorzaakt guarana-cafeïne (guaranine) geen onaangename bijwerkingen. Door het hoge gehalte aan looistoffen en vezels komt het slechts langzaam vrij, zodat het effect zachter is en langer duurt dan bij het drinken van koffie. Guaranapoeder bevat ongeveer 3 tot 4 % cafeïne. 90 mg cafeïne, zoals die in een kopje koffie zit, zit dus al in 3.000 mg (equivalent aan 3 g) guaranapoeder.

Natuurlijke vitamine C van acerola

Acerolakirschen

Vitamine C (ook wel ascorbinezuur genoemd) is essentieel voor ons lichaam. Omdat het lichaam het niet zelf kan produceren, moeten we het regelmatig meenemen in ons voedsel. De Duitse Vereniging voor Voeding adviseert een inname van ongeveer 100 mg vitamine C per dag. Voor speciale groepen mensen en in bepaalde situaties kan de behoefte groter worden, zodat de inname hierop moet worden afgestemd. Goede bronnen van vitamine C zijn verse groenten en fruit, zoals paprika's, citrusvruchten en zwarte bessen, maar ook aardappelen en tomaten. Acerola (Malpighia glabra L.) is ook opmerkelijk rijk aan vitamine C, met een trotse 1.700 mg per 100 g fruit, waardoor het duidelijk superieur is aan paprika's en co.

De in water oplosbare vitamine speelt een belangrijke rol in verschillende stofwisselingsprocessen. Het belangrijkste is de functie als antioxidant, die onze cellen beschermt tegen schade veroorzaakt door oxidatieve stress en zo bijdraagt aan de immuunfunctie. Bovendien is bewezen dat het vermoeidheid en uitputting vermindert en daarom is het vooral belangrijk in situaties waarbij onze aandacht en concentratie steeds meer nodig is.
Meer informatie over vitamine C en de acerolakers vindt u op de productdetailpagina van onze BIO Acerola.

Kwaliteitskenmerken

De kwaliteit van een hoogwaardig voedingssupplement beperkt zich niet tot de samenstelling ervan. Het begint met de winning van de grondstoffen of, zoals in ons geval, met het oogsten van de planten en gaat door in het hele productieproces, inclusief transport, opslag, verwerkingsmethoden en verpakking, tot aan het eindproduct.

De Guarana oogst vindt plaats van november tot februari of maart. De vaste planten groeien niet in monoculturen, maar maken deel uit van een gevarieerde plantenwereld. Rijpe vruchten zijn te herkennen aan de gebarsten schil. Ze worden enkele dagen bewaard om te fermenteren, waarbij de huid zich geleidelijk aan van de kern scheidt en het cafeïnegehalte toeneemt. De pitten worden vervolgens gesorteerd, gewassen en volledig van de huid gescheiden. Ze worden enkele uren tot dagen in de zon gedroogd om het vochtgehalte te verminderen. In een laatste stap wordt dit bepaald in een laboratorium, waar ook een microbiologische analyse wordt uitgevoerd.

De gele, rode, zwarte en paarse Macawortels worden geoogst van juni tot juli. Onmiddellijk na de oogst worden ze gedroogd tot ze een vochtgehalte van ongeveer 35% hebben. In een verder zacht droogproces, dat 80 tot 90 dagen duurt, wordt het vochtgehalte teruggebracht tot 25%, zodat de wortels na ontvangst van de bestelling kunnen worden opgeslagen en verder verwerkt tot poeder.
Voor de productie van het poeder worden de Maca knollen uiteindelijk met de hand gesorteerd, gewassen en gedesinfecteerd met een biologisch afbreekbaar citroenextract. Met behulp van een speciale machine worden ze tot korrels vermalen die bij 40 °C weer enkele uren worden gedroogd tot een maximale restvochtigheid van 7%. In een laatste stap worden de granulaten fijn verpulverd en in het laboratorium geanalyseerd op ingrediënten en microbiologische veiligheid, zodat het eindresultaat een hoogwaardig Macapoeder in rauwe groentekwaliteit is.

Voor onze pick-me-up gebruiken we een acerolaextract met een natuurlijk vitamine C-gehalte van 17%, waaraan geen synthetisch ascorbinezuur is toegevoegd. De acerolakersen groeien in grote tuinen van een kleine boer in Brazilië onder gecontroleerde ecologische omstandigheden. Er wordt veel belang gehecht aan een zachte oogst, zodat de vruchten niet worden beschadigd en hun natuurlijke vitamine C-gehalte zo lang mogelijk behouden blijft. Na de oogst worden ze gewassen en aan een laboratoriumanalyse onderworpen. Pas als ze deze strenge controle hebben doorstaan, worden ze bij lage temperaturen verwerkt tot poeder waarin alle waardevolle ingrediënten bewaard blijven. In het kader van de uiteindelijke kwaliteitsborging wordt het eindproduct in het laboratorium opnieuw onderzocht op verontreiniging met micro-organismen en schadelijke stoffen.

Onze BIO pick-me-up bevat alleen plantenpoeders en -extracten uit de biologische landbouw. Regelmatige laboratoriumanalyses garanderen de zuiverheid en natuurlijkheid van de fruitpoeders. Ons product spruit is geschikt voor iedereen die wil profiteren van de eigenschappen van cafeïne en op zoek is naar een natuurlijk alternatief voor koffie. Voor nachtbrakers, lange-afstands vrachtwagenchauffeurs, sporters en iedereen die een kleine energieboost nodig heeft in stressvolle momenten, is onze pick-me-up met 17% natuurlijke vitamine C het ideale supplement om vermoeidheid en uitputting te verminderen.

De capsules zijn vrij van pesticiden, allergenen, gluten en lactose. Ze bestaan uitsluitend uit plantaardige ingrediënten en zijn 100% vegetarisch en veganistisch.

Onze tip: Voor de "workaholics" onder u is onze pick-me-up nu ook verkrijgbaar in een powerglas met 120 capsules!

 

Verder lectuur:

  • Ehmann N (1997): Guarana, nur ein Coffeinersatz. Pharmazeutische Zeitung 1998(01).
  • European Food Safety Authority (EFSA) (2015): Scientific Opinion on the safety of caffeine. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies. EFSA Journal 2015; 13(5):4102.
  • Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) (2007): Risikobewertung macahaltiger Nahrungsergänzungsmittel. Stellungnahme Nr. 024/2007 des BfR vom 3. April 2007.
  • Angelo PC et al. (2008): Guarana (Paullinia cupana var. sorbilis), an anciently consumed stimulant from the Amazon rain forest: the seeded-fruit transcriptome. Plant Cell Rep. 2008 Jan;27(1):117–24.
  • Henman AR (1982): Guarana (Paullinia cupana var. sorbilis): Ecological and social perspectives on an ecological plant of the central Amazon basin. Journal of Ethnopharmacology 6 (1982); 311—338.

 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product BIO Pick-Me-Up
ingrediënten

63,8 % guaranapoeder*, 19,1 % macawortelpoeder*, 3,1 % vitamine C-bevattend acerolaextract* (bevat maltodextrine*), scheidingsmiddel rijstextract*.

*Van gecontroleerde biologische landbouw.

Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken Verhoogd cafeïnegehalte (50 mg). Niet aanbevolen voor kinderen, zwangere en zogende vrouwen.
Netto vulhoeveelheid 50 capsules = 43,5 g
Aanbevolen dagelijkse inname Neem dagelijks 3 capsules met een beetje vloeistof.
Voedingsstoffen per 3 capsules Guaranapoeder 1667 mg (equivalent aan 50 mg cafeïne), Macawortelpoeder 500 mg, acerolapoeder 70 mg (equivalent aan 12 mg natuurlijke vitamine C = 15 % NRV**)
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 56729 Nitz

**NRV = Referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011.

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse inname niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.