Makro-Immuun Complex
 • 500 mg hoogwaardig Yestimun® bèta-glucaan, verkregen uit biergist van Duitse brouwerijen
 • aangevuld met zink en vitamine C om het immuunsysteem te ondersteunen en de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress
 • een speciaal zuiveringsproces bewaart de natuurlijke structuur van bèta-glucanen, zodat ze door de immuunreceptoren in de darm kunnen worden herkend.
 • om het immuunsysteem te ondersteunen in tijden van koude
 • 60 vegetarische capsules, 1 - 3 capsules per dag
Artikelnummer: 8535
Inhoud: 45,3 g
Prijs:
€ 32,64 (€ 720,53 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op gecertificeerde ingrediënten en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

Makro-Immuun Complex om het immuunsysteem te versterken

Elke dag worden we blootgesteld aan talloze bacteriën. Wanneer heeft u bijvoorbeeld voor het laatst uw smartphone schoongemaakt? Gemiddeld staan er ongeveer 100 verschillende soorten bacteriën op het display van onze smartphone. De meeste daarvan zijn ziektekiemen van het huidoppervlak of uit de mond, die tijdens telefoongesprekken en sms'jes op het toestel terechtkomen.

Vitale stoffen voor het immuunsysteem

Voor een intact immuunsysteem vormen dergelijke bacteriën meestal geen uitdaging, omdat ze ook essentieel zijn voor onze gezondheid en onder andere een integraal onderdeel vormen van de gevoelige ecosystemen op de huid en in de darm. Tegelijkertijd kunnen bepaalde ziektekiemen echter ook schade veroorzaken als ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval tijdens koude periodes, wanneer ons immuunsysteem al onder bijzondere druk staat en op volle toeren draait.

Een functioneel, sterk en snel reagerend immuunsysteem vormt de basis van onze gezondheid. Talrijke immuuncellen, zoals lymfocyten, granulocyten en macrofagen, zijn in dit verband verantwoordelijk voor de immuunafweer. Ze werken de klok rond en verdedigen ons organisme tegen potentiële ziekteverwekkers.
Als we onze gezondheid en ons welzijn willen behouden, moeten we daarom de ondersteuning van ons immuunsysteem niet verwaarlozen. Regelmatige lichaamsbeweging en voldoende en rustgevende slaap zijn hiervoor net zo essentieel als een evenwichtige voeding met een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen. Bepaalde vitale stoffen kunnen bovendien de effectiviteit van onze immuuncellen verbeteren.

Vitamine C en zink ter ondersteuning van het immuunsysteem

Het is bewezen dat vitamine C de immuunfunctie ondersteunt door de lichaamscellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Het helpt ook om een normaal energiemetabolisme te behouden en vermoeidheid en uitputting te verminderen. Verse groenten en fruit, zoals paprika's, citrusvruchten, zwarte bessen, aardappelen en tomaten zijn bijzonder rijk aan vitamine C. Acerola heeft een onovertroffen vitamine C-gehalte. Het bevat een trotse 1.700 mg per 100 g fruit. Met een acerolapoeder-extract dat 17 procent vitamine C bevat, komt 100 g acerolapoeder overeen met een vitamine C-gehalte van 17.000 mg (het equivalent van 17 g). Daarom gebruiken we in ons macro-immuunsysteem een vitamine-C-rijk acerolaextract, dat u voorziet van 51 mg vitamine C per aanbevolen dagelijkse dosis.
We zouden ongeveer 100 mg vitamine C per dag moeten consumeren, zoals aanbevolen door de German Nutrition Society (DGE) in haar D-A-CH referentiewaarden voor de inname van voedingsstoffen.
Meer informatie over acerola vindt u op de productpagina van onze Acerola C pure organic

Als essentieel spoorelement is zink betrokken bij veel stofwisselingsprocessen in ons lichaam.  Omdat ons lichaam het niet zelf kan produceren, is het afhankelijk van het feit of we het regelmatig via ons voedsel kunnen leveren. Het is een noodzakelijk bestanddeel van talrijke enzymen en eiwitten. Talrijke onderzoeken tonen aan dat het helpt om een normaal immuunsysteem in stand te houden en een belangrijke bijdrage levert aan de stofwisseling van eiwitten, koolhydraten en vetzuren. Goede bronnen van zink zijn onder andere rundvlees en varkensvlees, kaas, melk en eieren, en noten als plantaardige bronnen. Vooral vegetariërs en veganisten moeten zorgen voor een adequate aanvoer van zink. Als u fysiek zeer actief bent of intensief sport, moet u ook uw zinkstatus goed in de gaten houden.

De bovengenoemde eigenschappen maken van vitamine C en zink een verstandig en optimaal supplement voor bèta-glucanen

Wat zijn bèta-glucanen precies?

Bèta-glucanen (ook wel bèta-glucanen genoemd) zijn specifieke polysacchariden (meerdere suikers) die van nature voorkomen in de celwanden van gisten, bacteriën en schimmels. Ze zijn ook te vinden in de celwanden van granen. Ze bestaan uit een opeenvolging van individuele glucosemoleculen. Afhankelijk van hun chemische structuur verschillen ze in hun fysiologische werkingswijze en hun oplossende eigenschappen. Ons lichaam heeft geen eigen enzymen die de verbindingen kunnen splitsen, dus bèta-glucanen zijn voor ons onverteerbaar en behoren tot de voedingsvezels.

Haver en gerst zijn bijzonder rijk aan bèta-glucanen onder de granen. Hun glucose-bouwstenen zijn met elkaar verbonden door een zogenaamde beta-(1,3)-(1,4)-glycosidebinding en zijn daarom geclassificeerd als oplosbare voedingsvezels. Als onderdeel van een maaltijd draagt hun consumptie bij aan een verlaging van de stijging van de bloedsuikerspiegel.

Wij gebruiken bèta-glucanen uit biergist, waarvan de glucose-bouwstenen glycosidisch met elkaar verbonden zijn via een beta-(1,3)-(1,6)-glycosidebinding. Deze structuur geeft hen hun waardevolle eigenschappen, die anders zijn dan die van bèta-glucanen uit haver en gerst, waardoor ze uniek zijn. Ze worden geclassificeerd als onoplosbare voedingsvezels.

Yestimun® bèta-glucaan van Duitse biergist

Ons Makro-Immuun Complex is gebaseerd op de yestimun beta-glucanen, afkomstig van biergist (Saccharomyces cerevisiae), die uitsluitend afkomstig is van Duitse brouwerijen die volgens de Duitse Zuiverheidswet brouwen.

In 2016 vierde de Duitse Zuiverheidswet voor bier zijn 500ste verjaardag. Op 23 april 1516 ondertekende hertog Wilhelm IV in Ingolstadt deze eerste levensmiddelenwet, waarmee hij een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de kwaliteit van voedsel en grondstoffen heeft gezet. Het doel van de zuiverheidswet was de bescherming van de gezondheid van de consument, die vandaag de dag nog steeds van groot belang is, zodat veel mensen vertrouwen hebben in deze belofte.

De zuiverheidswet staat slechts drie grondstoffen voor de bierproductie toe: gerst, hop en water. Gist werd pas later toegevoegd, toen het belang ervan voor het fermentatieproces werd erkend. De regeling garandeert dat voor het brouwen van bier alleen natuurlijke grondstoffen worden gebruikt die onschadelijk zijn voor de gezondheid, om zo een hoge productkwaliteit te garanderen. De gebruikte biergist is dus ook onderworpen aan de strenge Duitse zuiverheidswet en volgt de vraag naar natuurlijkheid en dus onze filosofie.

Met meer dan 60 jaar ervaring is de premiumfabrikant Leiber een specialist voor producten met biergist. Voor de productie van de Yestimun® bèta-glucanen wordt de biergist op puur natuurlijke basis van gerst, hop en water zonder toevoegingen vermeerderd. De samenstelling en de microbiologische zuiverheid ervan worden streng gecontroleerd, zodat voor de productie van bèta-glucanen alleen hoogwaardige biergist wordt gebruikt. Met behulp van een speciaal centrifugatieproces wordt de buitenste laag van de gistcelwanden, bestaande uit polysacchariden, zorgvuldig verwijderd en gescheiden en gezuiverd tot meer dan 85 procent zonder gebruik te maken van chemicaliën. Dit is de enige manier om de natuurlijke structuur van de bèta-glucane moleculen te behouden, zodat ze kunnen worden herkend door de immuunreceptoren in de darm, zoals wetenschappelijke studies hebben aangetoond.

 

Kwaliteitskenmerken

Ons Makro-Immuun Complex combineert 500 mg Yestimun bèta-glucanen met de voedingsstoffen vitamine C van acerola en zink, die belangrijk zijn voor een gezond immuunsysteem, om het beste te halen uit hun synergetische effecten.
Onze nakomelingen met vitamine C en zink ondersteunen zo uw immuunsysteem en helpen uw lichaamscellen te beschermen tegen oxidatieve stress. De aanbevolen dagelijkse dosis van drie capsules geeft u 1.500 mg bèta-glucanen, 51 mg natuurlijke vitamine C uit de acerolakers en 10 mg zink.

De capsules zijn puur plantaardig en daarom ook uitstekend geschikt om het immuunsysteem te ondersteunen als onderdeel van een vegetarisch of veganistisch dieet.

 

Goed om te weten: 
Het Makro-Immuun Complex maakt ook deel uit van ons BioProphyl immuunsysteem. Samen met BIO Acerola en vitamine D3 K2 betekent dit dat u perfect bent uitgerust om de dagelijkse uitdagingen van het immuunsysteem aan te gaan, vooral tijdens koude periodes.

 

Verdere lectuur:

 • Bashier KMI, Choi JS (2017): Clinical and Physiological Perspectives of β-Glucans: The Past, Present, and Future. Int J Mol Sci. 2017 Sep; 18(9): 1906.
 • Wehlmann C, Wunderlich S (2013): Hafer - das Getreide für jede Lebensphase. VFEDaktuell 135/2013: 8-13.
 • Carr AC, Maggini S (2017): Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov; 9(11): 1211.
 • Hojyo S, Fukada T (2016): Roles fo Zinc Signaling in the Immune System. J Immunol Res. 2016; 2016: 6762343.
 • Wessels I, Maywald M, Rink L (2017): Zinc as a Gatekeeper of Immune Function. Nutrients. 2017 Dec; 9(12): 1286.
 • Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE), Österreichische Gesellschaft für Ernährung (ÖGE), Schweizerische Gesellschaft für Ernährung (SGE) (2018): D-A-CH-Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. 2. Auflage, 4. Aktualisierte Ausgabe, Bonn.

 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product Makro-Immuun Complex
Ingrediënten 66,2% bèta-glucane gistconcentraat Yestimun®, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige cellulose capsule), 13,2% acerolapoeder (overeenkomend met 2,25% vitamine C), 3,84% zinkgluconaat (overeenkomend met 0,44% zink), vrijgavemiddel siliciumdioxide.
Ingrediënten die allergieën & intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 60 vegetarische capsules = 45,3 g
Aanbevolen dagelijkse inname 1 - 3 capsules met veel vloeistof.
Voedingsstoffen per capsule
(per 3 capsules)

Beta-Glucan Komplex 500 mg (1.500 mg), Acerolapulver 100 mg (300 mg) mit 17 mg (51 mg) - (21% - 63% NRV*) natürlichem Vitamine C, Zink 3,33 mg (10mg) - (33,3% - 100% NRV*).

Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH- Erlenweg 2 - 56729 Nitz

*NRV = referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011.

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.