R-Alfa Liponzuur 300 mg
 • 300 mg zuiver natuurlijk (R)-alfa-liponzuur
 • zonder synthetisch (S)-alfa-liponzuur
 • aangevuld met vitamine E en niacine om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress en om vermoeidheid en uitputting te verminderen
 • 60 vegetarische capsules
 • wordt aanbevolen voor ontgiftingsprogramma's
Artikelnummer: 3060
Inhoud: 25,5 g
Prijs:
€ 19,76 (€ 774,90 / 1 kg)

In voorraad | Meer informatie over de levertijd vindt u hier.

Alle prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten.
Gratis verzending naar België vanaf 100 €.

Dit BioProphyl product is gebaseerd op gecertificeerde ingrediënten en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij raden een regelmatige consumptie aan (gedurende een periode van minstens 3 maanden).

R-Alfa Liponzuur 300 mg De veelzijdige "allrounder"

Dag na dag worden we blootgesteld aan talloze milieu-invloeden. We kunnen hier niet omheen, zelfs als we dat willen. Chemicaliën uit schoonmaakproducten, luchtvervuiling door uitlaatgassen, additieven en pesticidenresten in voedsel, overmatige UV-straling, sigarettenrook, medicijnen, alcohol, ingrediënten uit verzorgingsproducten en cosmetica, stress, de lijst is verre van compleet. Zou u bijvoorbeeld gedacht hebben dat ondanks de bestaande wetten ter bescherming van niet-rokers, 34% van de mannen en 22% van de vrouwen nog steeds onvrijwillig in contact komen met tabaksrook?

De uitdaging van het "dagelijks leven"

Zelfs als we ons er niet eens bewust van zijn, nemen we elke dag ongewenste en zelfs schadelijke stoffen op via de voeding en het milieu, naast de belangrijke voedingsstoffen. Ons lichaam heeft verschillende compensatiemechanismen om potentieel schadelijke invloeden te absorberen. We kunnen het bovendien ondersteunen met een evenwichtig en nutriëntenrijk dieet. De enige vraag is: is dit genoeg voor alle moderne ziekten van de beschaving?

Het heeft ons miljoenen jaren gekost om te worden wat we nu zijn. In de loop van de evolutie heeft ons lichaam zich aangepast aan de steeds veranderende behoeften en eisen. De gang is meer rechtop geworden, de kaken en het spijsverteringskanaal hebben zich aangepast aan de voedselvoorraad en de vacht en de verstandskiezen hebben hun nut verloren. Stress is ook een overlevingsmechanisme dat zich tijdens de evolutie heeft ontwikkeld en bewezen. Het bereidde het lichaam voor op een gevecht of een vlucht en zorgde zo voor overleving. Echter, niet alleen de mens maar ook onze omgeving is in de loop van de tijd veranderd. Het aantal stressvolle situaties is toegenomen. Bestaande en acute bedreigingen van het Stenen Tijdperk maakten plaats voor nieuwe, complexe en nauwelijks te begrijpen bedreigingen van de moderniteit. Krachten van de natuur, roofdieren en vijandige stammen zijn vervangen door interpersoonlijke conflicten, globalisering en klimaatverandering. Wat ons vroeger de nodige energie opleverde om de gevaarlijke situatie het hoofd te bieden, is tegenwoordig eerder de overhand nemen en ons permanent alert maken en ons welzijn op de proef stellen. Het is dan ook geen wonder dat we ons vaak moe en uitgeput voelen.

Om ons te wapenen tegen dit alomtegenwoordige probleem, hebben wij bij BioProphyl het onze missie gemaakt om ons lichaam te ondersteunen in zijn dagelijkse "coping en clearing" taken. Op deze manier willen we hem wapenen tegen mogelijke gevaren en bijdragen aan zijn weerstand.
Daarom hebben we onze "Alpha Lipoic Acid 300 mg" ontwikkeld met vitamine E en niacine. De drie vitale stoffen vormen een onverslaanbaar trio waarmee u uw stofwisseling in tal van processen optimaal kunt ondersteunen. Vooral in de wereld van vandaag, waar de eisen die aan ons worden gesteld in ons professionele en privéleven toenemen, zijn we afhankelijk van het functioneren van ons lichaam. De combinatie en dosering van de drie werkzame stoffen, zoals we die in onze capsules gebruiken, zorgt ervoor dat de synergie-effecten optimaal worden benut. De voordelen van de wisselwerking tussen alfa-liponzuur en vitamine E zijn met name bekend uit tal van wetenschappelijke studies.
Alfa-liponzuur - geen vitamine of mineraal, maar wat dan nog?

Vetten, eiwitten en koolhydraten zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks dieet. Ze worden macronutriënten genoemd en vormen als energieleveranciers het hoofdbestanddeel van ons dieet. Zo zorgen noten voor waardevolle vetten, zijn kaas en kwark zeer rijk aan eiwitten en zijn aardappelen een goede bron van koolhydraten.
Bovendien zit ons voedsel vol met vitaminen en mineralen. Ze behoren tot de zogenaamde micronutriënten, waarvan het gehalte in ons voedsel beduidend lager is dan dat van macronutriënten. Zowel macro- als micronutriënten zijn van vitaal belang voor ons lichaam, dus we moeten ze elke dag in ons dieet opnemen. Om ervoor te zorgen dat we ze in voldoende hoeveelheden innemen, moeten we ons dieet aanvullen met voedzame voedingsmiddelen.

Alfa-liponzuur - geen vitamine of mineraal, maar wat dan nog?

De meeste vitaminen zijn zeer gevoelig voor licht, zuurstof en warmte en kunnen door deze invloeden snel worden vernietigd. Ingeblikt fruit kan bijvoorbeeld tot 50% minder vitaminen bevatten dan de betreffende verse variant! Als vuistregel geldt dat hoe minder industrieel verwerkt een voedselproduct is, hoe meer voedingsstoffen het bevat.

Naast deze macro- en micronutriënten bevat ons voedsel nog een aantal andere bioactieve vitale stoffen waarvan ons lichaam kan profiteren. Denk bijvoorbeeld aan de secundaire plantaardige stoffen waar u zeker van gehoord heeft.
Maar heeft u al gehoord van alfa-liponzuur? Samen met enkele andere stoffen, zoals choline, L-carnitine of co-enzym Q10, staat het bekend als een zogenaamde "vitaminoïde". Dit zijn stoffen in de voeding die geen vitaminen of mineralen in de ware zin van het woord zijn, maar die vitamine-achtige taken in ons lichaam uitvoeren. Ze worden zowel door ons geabsorbeerd via onze voeding als, in beperkte mate, geproduceerd door ons lichaam zelf. In bepaalde situaties kan een aanvullende inname heel nuttig zijn om ons lichaam te ondersteunen in zijn dagelijkse taken.

Het bijzondere van alfa-liponzuur

Esmond E. Snell

Alfa-liponzuur, ook wel thioctisch zuur genoemd, is een zwavelhoudende stof en een echte allrounder. Het werd in 1937 ontdekt door Esmond E. Snell (1914-2003) en werd voor het eerst geïsoleerd en in detail bestudeerd in 1951. In chemische termen is het een vetzuur dat samen met de antioxidanten vitamine C, vitamine E, co-enzym Q10 en glutathion tot het grote antioxidantennetwerk behoort. Het bijzondere aan alfa-liponzuur zijn de twee zwavelatomen, die via een ringstructuur met elkaar verbonden zijn. Dit maakt het uniek, omdat het zowel vet- als wateroplosbaar is. Met deze eigenschappen is het in staat om elke plaats in ons lichaam te bereiken en daar zijn effect te ontwikkelen. Bovendien zijn de zwavelatomen ervan zowel oxideerbaar als reduceerbaar. "Gebruikte" andere antioxidanten, zoals vitamine C en E, kunnen zo weer in hun oorspronkelijke staat worden teruggebracht en zijn weer beschikbaar als antioxidanten.

Alfaliponzuur

Onze lever kan alfa-liponzuur in kleine hoeveelheden produceren uit een vetzuur en het zwavelhoudende aminozuur cysteïne. De gesynthetiseerde hoeveelheden zijn echter zo klein dat de dagelijkse aanvoer vooral via de voeding wordt gewaarborgd. Het zwavelhoudende vetzuur zit in sommige groenten, maar daar is het zo stevig ingebed in de voedingsmatrix dat de biologische beschikbaarheid ervan vrij laag is en ons lichaam er maar weinig van opneemt. Echter, zodra het uit deze matrix vrijkomt, wordt het uitstekend geabsorbeerd in het maag-darmkanaal en snel verdeeld over het hele lichaam, zoals een groot aantal studies hebben aangetoond.

Kwaliteitskenmerken

Wetenschappelijke studies tonen aan dat de combinatie van alfaliponzuur en vitamine E bijzonder efficiënt is om onze cellen te beschermen tegen oxidatieve stress en zo celbeschadiging te voorkomen.

Naast vitamine E hebben we onze Alfaliponzuur aangevuld met de "energie vitamine" niacine. Dit omvat verschillende verbindingen die van groot belang zijn gebleken voor ons energiemetabolisme en die bijdragen aan het normaal functioneren van ons zenuwstelsel.

Goed om te weten:
De S- en R-vormen van een molecuul worden enantiomeren of spiegelbeeldisomeren genoemd. In het geval van aminozuren spreken we ook over de D- en L-vorm, zoals bijvoorbeeld in het geval van onze L-arginine.

Tijdens de ontwikkeling van onze productafstammelingen was het voor ons bijzonder belangrijk dat de verbindingen beschikbaar zijn in een vorm die ons lichaam gemakkelijk kan absorberen en gebruiken. Met betrekking tot de structuur van alfaliponzuur wordt een onderscheid gemaakt tussen de natuurlijke R-vorm en de synthetische S-vorm. Je kunt je de twee vormen voorstellen als wederzijdse spiegelbeelden. De R-vorm komt van nature voor in de voeding en wordt ook door ons lichaam gevormd. Hoewel tal van positieve effecten in de stofwisseling kunnen worden aangetoond, ontbreekt het de S-vorm aan deze eigenschappen. Het lijkt echter zelfs het effect van de R-vorm te remmen.
De meeste voedingssupplementen bevatten een mengsel van natuurlijk R- en kunstmatig S-alfa-liponzuur. Elke capsule van onze Alfaliponzuur bevat daarentegen 300 mg zuiver R-alfaliponzuur, de vorm die actief is voor ons lichaam. Wat zijn immers de beste vitale stoffen als ons lichaam ze niet kan gebruiken of als ze zelfs het tegenovergestelde effect kunnen hebben? U moet dus op dergelijke verschillen letten bij de keuze van een product!

De dosering van ons onovertroffen trio werkzame stoffen, bestaande uit alfa-liponzuur, vitamine E en niacine, wordt zorgvuldig en verstandig gecoördineerd. Elke capsule bevat 300 mg zuiver R-alfaliponzuur en 54 mg niacinamide en 15 mg vitamine E. Onze Alfaliponzuur ondersteunt u dus optimaal bij het afweren van oxidatieve stress, zodat vermoeidheid en uitputting snel tot het verleden behoren en u zich weer volledig kunt concentreren op de belangrijke zaken.

Onze capsules zijn ook puur plantaardig en dus ook geschikt voor een vegetarisch en veganistisch dieet.

Onze deskundige tip: Neem onze alfa-liponzuurcapsules met voldoende afstand tot de maaltijd, ongeveer 30 minuten voor de maaltijd of twee uur erna. Op deze manier verhoogt u de biologische beschikbaarheid en kunt u optimaal profiteren van de vele voordelen die onze productkinderen te bieden hebben. Daarnaast is het bij uitstek geschikt als aanvulling in het kader van ontgiftingsprogramma's.

 

Verdere lectuur:

 • Botta Diener M (2004): Vitamine. Wie man sie zerstört und wie man sie schont. Tabula Nr. 2 / April 2004.
 • Bognár A (1995): Vitaminverluste bei der Lagerung und Zubereitung von Lebensmitteln. Ernährung/Nutrition, Vol. 19/Nr. 9 1995.
 • Snell EE et al. (1937): Growth factors for bacteria: Fractionation and properties of an accessory factor for lactic acid bacteria. Biochem J. 1937 Oct;31(10):1789-99.
 • Reed LJ et al. (1951): Crystalline alpha-lipoic acid; a catalytic agent associated with pyruvate dehydrogenase. Science. 1951 Jul 27;114(2952):93-4.
 • Shay KP et al. (2009): Alpha-lipoic acid as a dietary supplement: Molecular mechanisms and therapeutic potential. Biochim Biophys Acta. 2009 October; 1790(10): 1149-1160.
 • Thorne Research (2006): Alpha-lipoic acid. Monograph. Altern Med Rev. 2006 Sep;11(3):232-7.
 • Kulczyński B et al. (2019): Characteristics of Selected Antioxidative and Bioactive Compounds in Meat and Animal Origin Products. Antioxidants (Basel). 2019 Aug 22;8(9).
 • Kresge N, Simoni RD, Hill RL (2005): Esmond E. Snell and the B vitamins. J Biol. Chem. 280 (13).
 • Colombo ML (2010): An Update on Vitamin E, Tocopherol and Tocotrienol. Perspectives. Molecules. 2010 Apr; 15(4): 2103–2113.
 • Gasperi V et al. (2019): Niacin in the Central Nervous System: An Update of Biological Aspects and Clinical Applications. Int J Mol Sci. 2019 Feb; 20(4): 974.
 • Reed, LJ The chemistry and function of lipoic acid. Adv. Enzymol. Related Areas Mol. Biol. 1957, 18, 319-347.
 • Goraca A et al. (2011): Lipoic acid - biological activity and therapeutic potential. Pharmacol Rep. 2011;63(4):849-58.
 • Gonzalez-Perez O, Gonzalez-Castaneda RE (2006): Therapeutic perspectives on the combination of Alpha-lipoic acid and Vitamin E. Nutr Res. 2006 Jan 1; 26(1): 1–5.
 • Biesalski K, Grimm P (2004): Taschenatlas der Ernährung. 3. Auflage, Georg Thieme Verlag: Stuttgart. S. 214 f.

 

Ingrediënten van het voedingssupplement
Naam van het product R-Alfa Liponzuur 300 mg
ingrediënten 70,6% (R)-alfaliponzuur, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), 12,9% niacinamide, 3,6% natuurlijke vitamine E (D-alfa-tocoferolacetaat, drager silica), bamboe-extract.
Ingrediënten die allergieën en intoleranties kunnen veroorzaken geen
Netto vulhoeveelheid 60 vegetarische capsules = 31,3 g
Aanbevolen dagelijkse inname 1 capsule met wat vloeistof.
Voedingsstoffen per capsule R-alfaliponzuur 300 mg, niacinamide 54 mg (338% NRV*), vitamine E 15 mg (125% NRV*).
Naam & adres van het bedrijf BioProphyl® GmbH - Erlenweg 2 - 53729 Nitz

*NRV = referentiewaarden voor voedingsstoffen volgens VO (EU) 1169/2011.

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Bewaren op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kleine kinderen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.